Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[wifi +3G] stan Orange free

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 jaged

jaged
  • 28 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 18:46

Posiadam kartę sim z usługą Orange free. Nie wiem jak sprawdzić ile pozostało mi jeszcze złotówek na karcie. Czy jedyną możliwością sprawdzenia jest przełożenie karty do telefonu?

#2 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 18:56

albo zalogowanie się do własnego konta na stronie Orange...

#3 Pistel

Pistel
  • 83 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 09:43

A czy da się sprawdzić ile zostało na koncie przez licznik transferu danych??? Ja mam kartę Orange Free 13GB, kupioną jakieś 3 miesiące temu i od wczoraj pojawia mi się komunikat, że "nie można połączyć się z siecią komórkową" czyli jak za poprzednim razem - brak kasy na koncie. Faktycznie bardzo dużo używałem internetu przez 3G, ale nie wydaje mi się żebym zużył już całość z tych 13GB, tym bardziej że jak sprawdziłem ilość danych odebranych to jest tam tylko 2GB! Nie działa mi też opcja sprawdzenia stanu konta w programach karty sim. Czy ktoś może znalazł jakiś sposób na to? Może jakaś aplikacja typu "moje minuty" ??

#4 wlochatyjoe

wlochatyjoe
  • 114 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 czerwca 2011 - 13:08

albo po prostu musisz odnowic waznosc karty dokupujac jakiekolwiek doladowanie

#5 MARQUS88

MARQUS88
  • 53 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 14:34

przez licznik nie sprawdzis bo zawsze jesto to inna wartosc od tej, którą bedziesz miał na szczeg. wykazie dostarczanym przez operatora. proponuje zalożyć konto na orange. Przy rejestracji bedziesz potrzebował hasła czyli jednorazowo musisz przełożyć SIM do telefonu

#6 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 czerwca 2011 - 15:49

Strona internetowa Orange. Po co do tego aplikacja?

#7 Pistel

Pistel
  • 83 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 16:13

Aplikacja mogłaby to uprościć :) Tak myślałem z tym licznikiem transferu. Tylko czy ta różnica mogłaby wynosić aż 11GB - licznik mi wskazuje tylko 2 GB! Czyżby ktoś mnie "zrobił" na GB? Karta Orange Free oczywiście z allegro. A co do sprawdzenia stanu konta - na stronie Orange pisze, żeby wysłać smsa o treści "ILE" - i tu konsternacja - jak wysłać smsa z iPada? No i wreszcie - skoro licznik transferu nie wskazuje ile rzeczywiście karty zostało zużyte to jak kontrolujecie stan konta? Ja już drugi raz mam sytuację, że karta kończy mi się w najmniej korzystnym momencie...

#8 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 16:59

w moim wypadku wszystko sie mniej wiecej zgadza , licznik z ipada pokazuje tyle ile trzeba oczywiscie +/- pare mb , tez mam orange free z allegro

#9 Pistel

Pistel
  • 83 postów

Napisano 28 czerwca 2011 - 18:22

No to ciekawostka! Przelozylem kartę z iPada do iPhone 4 i sprobowalem włączyć jakas strone w Safari - zaladowala sie mobilna wersja Gazety. Następnie zadzwoniłem na nr informacyjny, zeby sprawdzić ile zostało jeszcze na koncie - 60gr. Aha - czyli karta jednak wyczerpana, kolejna strona juz sie nie zaladowala /miły komunikat "nie udało sie uaktywnic sieci komórkowej"/ czyli potrzeba nowa kartę. Wiec tak od niechcenia wlozylem kartę z powrotem do iPada /a co ma sie kurzyc w slocie na microsima :) / i ... internet ruszył!!! Ma ktos na to wytłumaczenie? Tego posta pisze juz z iPada, a jeszcze 10 min temu nie mogłem połączyć sie z internetem przez niego /a przez iPhone'a tylko przez moment/. Akurat minęły 3 miesiace od aktywacji karty - moze to wszystko przez to ze z iPada nie mozna wysylac smsa i przez to Orange "nie widzi" tej karty i traktuje ja jako nieaktywna, omyłkowo blokując ja po 3 miesiącach "nieuzywania"? Normalnie te karty mozna użyć do komputera, na którym instaluje sie pewnie program do wysyłania smsow dzieki czemu mozna m.in. sprawdzić stan konta. Tylko jeszcze jedna sprawa - skoro na koncie jest tylko 60gr to jakim cudem byłem juz na kilku stronach i nie ma problemu z ich ladowaniem? Czy to "Orange" jest naprawde "Free"? :)

#10 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 28 czerwca 2011 - 22:04

Boże jak byś założył konto na Orange to byś wiedział ile masz itd... Ale sie nie chce :/

#11 vril13

vril13
  • 17 postów

Napisano 28 września 2012 - 17:58

Mam tą samą zagwozdkę. Nie mogę sprawdzic stanu konta, bo nie ma konta na Orange.pl, a nie mam konta, bo nie widzę technicznej możliwości założyć go samej. Żeby zarejestrować się na Orange.pl trzeba wpisać kod przesłany SMS, tylko jak ja mam go sobie odebrać na iPadzie? Funkcja "programy sim", w ktorych jest zakladka "stan konta" nie działa. Nie mam telefonu na kartę mikro ani adaptera, więc nie przełożę karty. Zresztą w tym miejscu mam kolejnego klina - na stronie Apple pisze, że nie można przekładać kart mikro miedzy iPadem a iPhonem, ponoć karta aktywowana na jednym urządzeniu jest już mu na stałe dedykowana. Rzeczywiście tak jest? Z góry dzięki za odzew :)

#12 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 28 września 2012 - 18:36

Mozesz przekladac karty jak chcesz, udaj sie gdziekolwiek i zakup za kilka zlotych adapter i załóż konto na Orange.pl

#13 vril13

vril13
  • 17 postów

Napisano 28 września 2012 - 19:12

A jednak, dzięki serdeczne :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych