Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wierzysz w duchy ?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
36 odpowiedzi w tym temacie

#1 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 15:37

Witam Mam takie pytanie czy ktoś z was wierzy w duchy lub inne zjawiska nie wytłumaczalne? A jeżeli tak to miał z czymś kontakt? Pytam się z prostego powodu bo ja to w sumie nie wierze ale ostatnio natrafiają mi się dziwne sytuacje których wytłumaczyć racjonalnie nie potrafię, opisze dwie. 1) Pewnego razu byłem sam w domu, zamknąłem drzwi za siostrą na klucz (od wewnątrz) pozostawiając klucz w zamku, i poszedłem do siebie siadłem przy komputerze i przeglądam myapple. Nagle słyszę że z pokoju mojej siostry ktoś wychodzi otwiera drzwi przechodzi przez przedpokój otwiera drzwi wejściowe zamyka i przekręca za sobą na klucz, po chwili się zorientowałem i zszedłem na dół ku mojemu zdziwieniu w domu nikogo nie było a klucz był dalej w zamku od wewnętrznej strony domu (czyli od zewnątrz nikt zamykać drzwi nie mógł) 2) Dzisiaj wstałem około 8mej rano zrobiłem sobie herbatkę i wróciłem do łóżka, leże sobie obrócony w stronę ściany i nagle mam wrażenie że coś weszło do pokoju i stoi przy łóżku co popierał fakt że widać było wyraźny cień, obracam się i widzę jakąś starszą kobietę która po chwili znika. Byłem w szoku, nie znam ani nie znałem nikogo takiego. Czy ktoś z was byś świadkiem sytuacji której wytłumaczyć logicznie nie można?

#2 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 15:45

Podejrzewam schizofrenię.

#3 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 15:45

Nie to forum ---> WRӯKI I WRӯBICI - Wrby - ezoteryka: MAGICZNE FORUM

#4 DonLechoos

DonLechoos
  • 238 postów
  • SkądJędrzejów, Poland

Napisano 07 czerwca 2011 - 15:48

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać :/ Zmień dilera :P

Co do pytania - nie wierzę, nie zdarza(ło) mi się nic takiego ;)

#5 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 15:53

A moze po prostu think different :)

#6 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 czerwca 2011 - 15:56

I to wszystko przez te plamy na matrycy:D, jutro chyba spalę swojego imaca.

#7 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 07 czerwca 2011 - 15:57

Ja natomiast uważam, że to nie jest powód do śmiechu i żartów z Ciebie. Nie obraź się, ale powinieneś udać się do psychiatry. Nie znam nikogo, komu przytrafiłoby się coś podobnego. Takie sytuacje nie mają miejsca, a jeśli już to tylko w Twojej głowie.

#8 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 07 czerwca 2011 - 15:58

ja wierzę,offtop jak najbardziej...czemu wierzę? bo widzialem,jak to mawiał najsłynniejszy w kraju bezrobotny - "są na tym świecie rzeczy które się fizjologom nie śniły",tak samo jak przed śmiercią mojej babci kot się dziwnie zachowywał,jak by przeczuwał że coś się stanie....kilka lat temu przed wyjazdem na wystawę swoich prac słyszałem w nocy jakby ktoś głośno oddychał,a tak właśnie moja ś.p babcia oddychała,nie jestem chory psychicznie,nic nie biorę,i panowie - bez głupich docinek,są osoby które wierzą w to interesują się tym,i które się z tego śmieją....

#9 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 07 czerwca 2011 - 15:59

ja wierzę,offtop jak najbardziej...czemu wierzę? bo widzialem,jak to mawiał najsłynniejszy w kraju bezrobotny - "są na tym świecie rzeczy które się fizjologom nie śniły",tak samo jak przed śmiercią mojej babci kot się dziwnie zachowywał,jak by przeczuwał że coś się stanie....

Robaki miał i tyle... mówi to syn weterynarza :)

#10 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 czerwca 2011 - 16:04

Wiele razy miałem takie sytuacje tzn. dziwne odgłosy z innych pomieszczeń, postaci nie widziałem i zawsze można było je racjonalnie wytłumaczyć. Każdy dźwięk i obraz można zinterpretować w dowolny sposób i jak odbiorcy pasuje. Dlatego jedni widzą ufo inni mają objawienia, każdy widzi to co chce zobaczyć.

#11 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 17:29

Nie pasuje.

---------- Wpis dodano o 18:25 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:22 ----------

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać :/ Zmień dilera :P

Co do pytania - nie wierzę, nie zdarza(ło) mi się nic takiego ;)

Jeszcze nie dawno też nie wierzyłem, teraz to sam już nie wiem :D

---------- Wpis dodano o 18:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:25 ----------

Ja natomiast uważam, że to nie jest powód do śmiechu i żartów z Ciebie. Nie obraź się, ale powinieneś udać się do psychiatry. Nie znam nikogo, komu przytrafiłoby się coś podobnego. Takie sytuacje nie mają miejsca, a jeśli już to tylko w Twojej głowie.

No jednak nie masz racji bo pierwsza zauważyła dziwne zachowania moja siostra, później moja mama. Mojego tate kilka lat do tyłu w kilka nocy pod rząd odwiedzała jakaś postać. Moja mama mi nie raz opowiadała że wchodzi się z pokoju mnie zapytać dlaczego tak wcześnie ze szkoły a w domu nikogo nie ma, pomimo że była przekonana że ktoś wchodził. Sam też tak nie raz miałem więc coś chyba w tym jest.

---------- Wpis dodano o 18:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:27 ----------

ja wierzę,offtop jak najbardziej...czemu wierzę? bo widzialem,jak to mawiał najsłynniejszy w kraju bezrobotny - "są na tym świecie rzeczy które się fizjologom nie śniły",tak samo jak przed śmiercią mojej babci kot się dziwnie zachowywał,jak by przeczuwał że coś się stanie....kilka lat temu przed wyjazdem na wystawę swoich prac słyszałem w nocy jakby ktoś głośno oddychał,a tak właśnie moja ś.p babcia oddychała,nie jestem chory psychicznie,nic nie biorę,i panowie - bez głupich docinek,są osoby które wierzą w to interesują się tym,i które się z tego śmieją....

Dokładnie są rzeczy których się nie da racjonalnie wytłumaczyć a docinki niektórych tutaj osób są nie na miejscu :)

#12 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 17:31

W UFO wierzę, ale w duchy? NIE.

#13 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 19:18

Może raczej niech autor poszuka profesjonalnych "łowców duchów", którzy wyjaśnią całą sprawę. Na początek proponuję zacząć tutaj: WITAJCIE W ŚWIECIE ZJAWISK PARANORMALNYCH

#14 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 07 czerwca 2011 - 19:32

Więc w ludzkość poza naszą planetą, również wierze. Co do duchów, to nie jestem przypadkiem nie wyspany? Miałem tak że widziałem za sobą wszędzie cienie jakby jakaś ciemna osoba, ale to było przez to że 2 tygodnie spałem po 4 godziny i piłem ciągle kawę, raz się dobrze wyspałem i przeszło. Pomimo wszystko szanuję Twój temat, i każdy może mieć swoje zdanie i nie Powinniście Mu głupio docinać. Pozdrawiam Mihu

#15 Verex13

Verex13
  • 1 093 postów
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Napisano 07 czerwca 2011 - 20:18

Kurde! Ja miałem kiedyś podobną sytuację! Wstaję o 4:00 idę do kuchni i zaparzam wodę na kawę. W międzyczasie idę do mojego pokoju włączyć komputer. Przychodzę do kuchni, a kawa się sama zrobiła! W mojej ulubionej szklance, dobra poranna kawa z drobną ilością mleczka. Jak to możliwe?! :D A na 'serio' - w duchy nie wierzę, a ufo tak (ale na pewno nie to co ląduje gdzieś na polach :D). Ja widziałem raz NOGI [same nogi, bez tułowia], które schodziły sobie spokojnie ze schodów, podczas gdy ja gram na gitarze. Ale to chyba było z przemęczenia i miałem zwidy :D. Szanuję twój temat, bo w końcu szanować należy opinię/poglądy każdego. Aczkolwiek przy 'historyjce' z kawą, nie mogłem się powstrzymać.. ;) Uważam że nie masz się czym przejmować. Módl się za duże w czyśćcu (jak to zawsze powtarzała moja mama) a przejdzie. :D Pozdrawiam, Damian M.

#16 papryk

papryk
  • 121 postów
  • Skądolkusz

Napisano 07 czerwca 2011 - 20:26

Co ty ja nie wierze w duchy. PS. Who ya gonna call ghostbusters If you're all alone pick up the phone An call ghostbusters

#17 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 07 czerwca 2011 - 20:28

Mnie ogólnie intrygują takie historyjki dlatego włączyłem Subskrypcje.

#18 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 20:30

eh... to są ciężkie tematy, zwłaszcza dlatego, że nikt nikomu nie wierzy ;) Sam osobiście nie wierzę w duchy, ale w zjawiska para(nie)normalne ;) już tak. Sam czasami mam tak, że nie wiem czy to "coś" co się zdarzyło było czystym przypadkiem, czy faktycznie coś przewidziałem. Z resztą już nic nie piszę, bo... jakoś tak głupio ;) Tak przy okazji... często macie deja vu? Pamiętam, że kiedyś był taki okres w moim życiu gdzie to zjawisko miało miejsce bardzo często... Też hardcore ;)

#19 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 20:32

Fakt objawy przemęczenia mogą wchodzić w grę :) (Licencjat 6sem obrona itd ...)

#20 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 07 czerwca 2011 - 20:35

Tak deja vu miewam często, ale myślę że to po prostu są bardzo podobne miejsca, akcje, zdarzenia i moja wyobraźnia po prostu tak działa.

#21 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 20:42

Deja Vu zostało już wyjaśnione i nie ma nic wspólnego ze zjawiskami nadprzyrodzonymi;)

#22 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 07 czerwca 2011 - 20:43

Dasz link do tego artykułu? :)

#23 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 20:48

Uwielbiam mieć deja vu. Wszystko przestaje się liczyć, cały świat zatrzymuje się na chwilkę...

#24 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 07 czerwca 2011 - 20:48

bar-trek heh właśnie miałem napisać o deja vu. Ja również miewam je często...
Możecie się śmiać, ale seb235 nie masz ty czasami nawiedzonego domu/mieszkania? Nie zmarł ktoś w nim kiedyś? Chodzi mi o tą starszą panią.
P.S Jak z nerwami? Bo ja chyba po takim widoku dostałbym zawału czy coś...

edit.: Mnie oprócz zdarzeń paranormalnych fascynują sny i ich (czasami) realizm.

#25 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 czerwca 2011 - 20:53

Deja Vu zostało już wyjaśnione i nie ma nic wspólnego ze zjawiskami nadprzyrodzonymi;)

W filmie naukowym dokładnie było to omówione, zaczekaj gdzieś mam tytuł....MATRIX :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych