Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 5.0 - pierwsze wrazenia i opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2768 odpowiedzi w tym temacie

#1826 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 postów

Napisano 09 października 2011 - 20:03

czy działa wam Reminders? Ja nigdzie nie potrafię znaleźć guzik do dodawania powiadomienia.

#1827 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 09 października 2011 - 20:07

U was na iOS 5 GM tak te okładki lagują czy na jakichś betach? Bo już zaczynam się bać co będzie u mnie...przy 97 albumach...

#1828 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 09 października 2011 - 20:14

U was na iOS 5 GM tak te okładki lagują czy na jakichś betach? Bo już zaczynam się bać co będzie u mnie...przy 97 albumach...

GM :c

#1829 janek220

janek220
  • 268 postów

Napisano 09 października 2011 - 20:14

U mnie na Touchu 4Gen i iOS 5 GM okładki w Cover Flow przycinają. Czasem też na chwilę pokazuje się tapeta na lockscreenie przy zmianie piosenki.

#1830 Svanar

Svanar
  • 34 postów

Napisano 09 października 2011 - 20:23

A ja troszkę ponarzekam na system powiadomień, jest DUŻO lepszy ale i tak IMO brakuje mu pewnej funkcjonalności. Dokładniej chodzi mi o to, że powiadomienia znikają z lock screen'a po odblokowaniu. Przykład: mając maila i nieodebrane połączenie po oddzwonieniu powiadomienie o mailu znika! Tak samo z wiadomościami itp. Ktoś wie czy można ustawić powiadomienia w ten sposób, żeby nieodebrane/nieodczytane połączenia/wiadomości "wisiały" na lock screenie do czasu aż je odczytam ?

#1831 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 09 października 2011 - 20:43

[/COLOR]

A ja troszkę ponarzekam na system powiadomień, jest DUŻO lepszy ale i tak IMO brakuje mu pewnej funkcjonalności. Dokładniej chodzi mi o to, że powiadomienia znikają z lock screen'a po odblokowaniu. Przykład: mając maila i nieodebrane połączenie po oddzwonieniu powiadomienie o mailu znika! Tak samo z wiadomościami itp. Ktoś wie czy można ustawić powiadomienia w ten sposób, żeby nieodebrane/nieodczytane połączenia/wiadomości "wisiały" na lock screenie do czasu aż je odczytam ?

Nie da sie

BTW okladki troche laguja w coverflow ale bez przesady spokojnie mozna uzywac, a muzyka faktycznie trzeszczy rowniez uzywam in ear, ale tylko przy niektorych albumach...

#1832 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 09 października 2011 - 20:51

a co ja mam powiedzieć przy 254 albumach:Po ile listy utworów nie lagują,tak cover flow przycina

#1833 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 09 października 2011 - 20:55

a co ja mam powiedzieć przy 254 albumach:Po ile listy utworów nie lagują,tak cover flow przycina

U mnie 49 albumow, moze zmniejsz rozdzielczosc zdjec w albumach jakos lub cos w tym stylu albo laguje bo masz 3GSa

#1834 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 09 października 2011 - 21:02

W kwestii powiadomień ja tu widzę pewną funkcjonalność. Locksreen pokazuje tylko te wydarzenia, które miały miejsce od ostatniego zablokowania telefonu. Reszta jest i nie znika w 'notification centre'. Jest to bardzo praktyczne, bo ilość miejsca na lockcreenie jest na tyle ograniczona, że powinny tam się znaleźć tylko te najbardziej aktualne wiadomości. Jeśli interesuje mnie co jeszcze było wcześniej, wtedy sięgam do belki i tam mam wszystkie zdarzenia, na które wcześniej nie odpowiedziałem. Mi to osobiście się podoba, inaczej na lockscreenie zrobiłby się burdel, a nie na wszystkie rzeczy mam np. ochotę odpowiadać czy odpisywać od razu.

#1835 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2011 - 21:07

Dokładnie. A pozycje z kalendarza powinny "wisieć" cały czas...
Miejmy nadzieję, że w cydii jakieś lekarstwo znajdzie się na to niebawem. :-)

#1836 Svanar

Svanar
  • 34 postów

Napisano 09 października 2011 - 21:13

A właśnie dla mnie to nie jest funkcjonalne. Bo jak się gdzieś spieszysz i chcesz np. tylko oddzwonić to znika wszystko. A potem żeby sprawdzić czy coś mam muszę odblokować telefon i wtedy szukać co tam mam zaległe. Najwygodniejsza była by możliwość ustawienie co ma "wisieć" a co może sobie znikać.

#1837 przemas073

przemas073
  • 140 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 października 2011 - 21:23

A co sądzicie o możliwości sygnalizowania np. połączenia przychodzącego czy budzika poprzez mruganie flasha od aparatu? Osobiście bardzo podoba mi się ta funkcja, fajny efekt przy budzeniu:) z tego co kojarzę nie było takiej funkcji w IOS4? chyba że się mylę, to mnie poprawcie:)

#1838 wysoki86

wysoki86
  • 229 postów

Napisano 09 października 2011 - 22:15

Wątek ma już 184 strony i przeczytać tego nie sposób. Szukałem również odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie w google ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Więc proszę powiedzcie mi. Czy na moim 3GS z BB 6.15 da się wgrać czysty iOS 5? Nie zależy mi na Cydii ani ściąganiu SIMlocka.

#1839 eXotic

eXotic
  • 436 postów

Napisano 09 października 2011 - 22:48

Wątek ma już 184 strony i przeczytać tego nie sposób. Szukałem również odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie w google ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Więc proszę powiedzcie mi. Czy na moim 3GS z BB 6.15 da się wgrać czysty iOS 5? Nie zależy mi na Cydii ani ściąganiu SIMlocka.

Oczywiście że czystego się nie da

#1840 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 10 października 2011 - 11:24

Czy tylko mi laguje cover flow w ios 5? Strasznie się zacina, nie da rady tego używać.

Ja zrobiłem jb, usunąłem cienie okładek przez ifile i chodzą teraz płynniej od 4.3.3

#1841 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 października 2011 - 11:53

Czy działa wam push na iCloud? U mnie dopiero wyskakuje info ze mam pocztę jak wejdę do programu pocztowego ;p Troche o kant rozbic ;p

#1842 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 października 2011 - 12:21

Mi nie wiem czemu nie działają notyfikacje facebookowe. Oraz wie ktos jak wlaczyc gesty na iphone 4?

#1843 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3 177 postów

Napisano 10 października 2011 - 12:42

Czy działa wam push na iCloud? U mnie dopiero wyskakuje info ze mam pocztę jak wejdę do programu pocztowego ;p

U mnie działa, ale na innych urządzeniach nie odznacza mi maili jako przeczytanych.

Oraz wie ktos jak wlaczyc gesty na iphone 4?

Gesty działają tylko na iPadzie.

#1844 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 10 października 2011 - 13:08

U mnie działa, ale na innych urządzeniach nie odznacza mi maili jako przeczytanych.

Gesty działają tylko na iPadzie.

Bzdura. Działają na iphonie 4 bo sam mam. Ale nie sa praktyczne wiec je wyłączyłem.. Za mały ekran na to

#1845 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 10 października 2011 - 13:09

Bzdura. Działają na iphonie 4 bo sam mam. Ale nie sa praktyczne wiec je wyłączyłem.. Za mały ekran na to

Czyli nie działają bo jest za mały ekran :P

#1846 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 października 2011 - 13:13

No to podziel sie jak je odpalic? :) I macie pomysl na facebookowe notifications? bo zadnych nie dostaje :(

#1847 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 10 października 2011 - 13:13

Działają.. ale nie sa tak wygodne jak na ipadzie. To jest roznica ;)

#1848 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 października 2011 - 13:53

Coś mi nie gra w iOS5 i notyfikacjach maila. Powiedzmy ze dostaje maila i teraz na lockscreenie wyskakuje mi notyfikacja. Mogę teraz odblokować telefon standardowo za pomocja "slide to unlock" lub za pomocą ikonki w notyfikacji. Szkoda, że nie robi różnicy w jaki sposób odblokowuje to i tak przechodzi mi do tej wiadomości w mail.app oznaczając jako przeczytaną. Na logike powinno działać to tak, że jeśli chce odczytać wiadomość odblokowuje telefon ikonką w notyfikacji, a jak chce zostawić wiadomość w spokoju to odblokowuje za pomocją "slide to unlock". Niestety tak nie jest. Też tak macie? Wg mnie to ewidentny błąd.

#1849 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 października 2011 - 14:09

nie. Ja normalnie mam slide to unlock i wtedy jest tylko odblokowany ekran. Chyba, że w ciągu kilku sekund od np. przyjścia wiadomości chcesz odblokować, ale wtedy jest napisane 'przeczytaj' zamiast odblokuj. Po paru sek ekran się przyciemnia i już jest odblokuj

#1850 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 października 2011 - 14:16

Haha, rzeczywiście. Tego napisu na sliderze nei zauważyłem. Mimo wszystko dla mnie to bez sensu, skoro i tak ikona do odblokowania i odpowiedzi jest aktywna.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych