Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 5.0 - pierwsze wrazenia i opinie

• Please log in to reply
2768 replies to this topic

#126 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 07 June 2011 - 08:48

Działa komuś synchronizacja po wifi? Jeżeli tak to jak to włączacie? U mnie ciągle jest napisane, że czeka na Maka :P

Właśnie, a może sycnhro po WiFi dotyczy jedynie synchro do iCloud?

Drobne błędy z notyfikacjami, app wyłączona z centrum not. sama tam wraca, nic nie da się przestawić. Teraz mailowe notyf. źle mi działają, no ale trudno, ogólnie jest super.

#127 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 07 June 2011 - 08:51

iTunes 10.5 działa (Win7 x64). Możliwość powrotu? Nie próbowałem jeszcze, ale chyba powinna być.

#128 xMaGiKx

xMaGiKx
  • 263 posts
  • SkądPL

Posted 07 June 2011 - 08:51

@blues55 jeśli masz shss zachowane to będzie możliwy powrót jak zwykle, można przeczytać już opinie ludzi, którzy downgrade zrobili bez problemu. Nawet MuscleNerde (dev team) napisał, że można oczywiście oprócz iPada 2, bo może to na dłużej unieruchomić iPada (jeśli czekacie na jb)

#129 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 07 June 2011 - 08:56

@blues55 jeśli masz shss zachowane to będzie możliwy powrót jak zwykle, można przeczytać już opinie ludzi, którzy downgrade zrobili bez problemu. Nawet MuscleNerde (dev team) napisał, że można oczywiście oprócz iPada 2, bo może to na dłużej unieruchomić iPada (jeśli czekacie na jb)

shsh mam oczywiście zachowane. W becie 4.3 można było normalnie odtworzyć 4.2.1 z basebandem etc. Chodziło mi o "legalny" powrót.

#130 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 June 2011 - 08:57

Ja miałe, problem z Itunes 10.5 na win ale odpaliłem instalator ponownie jako administrator i dałem napraw. Po tym ruszyło.(wcześniej poprostu po uruchomieniu nic się nie działo)

#131 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 07 June 2011 - 09:02

Włączyłem sobie synchro w iCloud - potrwa 2h, 1,8GB do przesłania. Z dziwniejszych rzeczy nie rozumiem, czemu Sygic chce backupować 300MB prawie danych, głupota jakaś, potem to wywalę.

#132 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 07 June 2011 - 09:05

Po restorze, nadal ikona 73F, region Polska. Dziwne to, ale tym przejmować się nie będę.

#133 duchian

duchian
  • 1224 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 June 2011 - 09:07

Ja miałe, problem z Itunes 10.5 na win ale odpaliłem instalator ponownie jako administrator i dałem napraw. Po tym ruszyło.(wcześniej poprostu po uruchomieniu nic się nie działo)

no właśnie u mnie się po prostu nie uruchamia. Odinstalowałem, zainstalowałem w domyślnej ścieżce, odpaliłem jako admin instalator i dałem napraw i nic to nie dało. Zrestartuje jeszcze kompa i jak to nie pomoże to chyba poddaje się i będę korzystał z itunes na macu

#134 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 07 June 2011 - 09:09

Po restorze, nadal ikona 73F, region Polska. Dziwne to, ale tym przejmować się nie będę.

Przestawiłeś na Celsjusze?

#135 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 07 June 2011 - 09:10

Tak, przestawiłem. Wyświetla w Celsjuszach, ale ikonka nadal 73F.

#136 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 07 June 2011 - 09:15

czyli na lockscreenie nie ma powiadomien? O nieodebranych połączeniach czy smsach,mailach.

#137 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 07 June 2011 - 09:16

oczekujesz GM w pierwszej wersji deweloperskiej która przez całe lato będzie udoskonalana?

#138 duchian

duchian
  • 1224 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 June 2011 - 09:21

czyli na lockscreenie nie ma powiadomien? O nieodebranych połączeniach czy smsach,mailach.

Jak najbardziej są

---------- Wpis dodano o 10:21 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:20 ----------

Tak, przestawiłem. Wyświetla w Celsjuszach, ale ikonka nadal 73F.

o jaką ikonkę Ci chodzi?

#139 ex3v

ex3v

• 1884 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 June 2011 - 09:21

Hej, jak tam ze stabilnością? Wszystko śmiga? Jak ze zużyciem baterii? Czy ktoś próbował też przesyłania dźwięku po bluetooth a2dp? No i jak z aplikacjami? Coś nie działa? Koledzy dajcie znać jak wrażenia, czy jest to na tyle stabilne żeby sobie spokojnie wrzucić ;)

#140 duchian

duchian
  • 1224 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 June 2011 - 09:24

z ciekawych rzeczy jakie dalej wykopałem to: - w użyciu można sprawdzać ile jaka aplikacja zajmuje, można wejśc w jej szczegóły i zobaczyć ile zajmują dane i dokumenty oraz można je wyczyścić. Z tego też poziomu można usunąć aplikacje :) - do smsów można używać tych samych dźwięków co do połączeń telefonicznych oraz można dokupywać nowe z poziomu ustawień

#141 BrinX

BrinX
  • 319 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 June 2011 - 09:26

Ja sprawdziłem na iPhonie 3GS i działa całkiem sympatycznie - poniżej filmik ;]

#142 duchian

duchian
  • 1224 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 June 2011 - 09:28

Hej,

jak tam ze stabilnością? Wszystko śmiga? Jak ze zużyciem baterii? Czy ktoś próbował też przesyłania dźwięku po bluetooth a2dp?
No i jak z aplikacjami? Coś nie działa?
Koledzy dajcie znać jak wrażenia, czy jest to na tyle stabilne żeby sobie spokojnie wrzucić ;)

bateria przez noc zżarła mi ok 6 procent, więc w normie, ale przy zwykłym użytkowaniu telefonu (przeglądanie poczty, bawienie się ustawieniami) trochę szybciej schodzi. Co do stabilności to póki co u mnie jest ok. nic nie wywala, nie restartuje się itp ;)
tylko brak domyślnych tapet i na początku były problemy z smsami, ale po wyłączeniu iMessenger i uzupełnieniu danych do mmsów i internetu wróciło do normy

---------- Wpis dodano o 10:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:26 ----------

co do gestów - nie znalazłem żadnych nowych.
i w safari tabów nie widzę.. to się jakoś włącza? Poszukam jeszcze w ustawieniach.
Też nie wiem jak włączyć tą przepołowioną klawiaturkę ;)

#143 kucyk

kucyk
  • 1918 posts

Posted 07 June 2011 - 09:34

nie wiem czy przepolowiona klawiatura ma sens na iphonie, a z tego co widzialem na filmikach to po prostu rozsuwasz palcami i sie powinna podzielic :)

#144 duchian

duchian
  • 1224 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 June 2011 - 09:37

nie wiem czy przepolowiona klawiatura ma sens na iphonie, a z tego co widzialem na filmikach to po prostu rozsuwasz palcami i sie powinna podzielic :)

ee.. coś te rozsuwanie palcami nie działa..

oo.. ale są skróty! :D
w ogólne - klawiatura
możemy dodać np. brb - be right back i po wpisaniu brb system nam automatycznie rozwinie do be right back :)

#145 xMaGiKx

xMaGiKx
  • 263 posts
  • SkądPL

Trzeba jeszcze coś ustawić, żeby na lockscreenie się włączyło centrum powiadomień? Mam tak ustawione http://magserv.pl/IMG_0008.PNG (screen automatycznie uploadowany na pc przez iCloud ;) i w każdym mam ustawione, żeby było na zablokowanym ekranie. A w centrum powiadomień (tym wyciąganym) mam tylko giełde i pogode

#146 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Tych rzeczy chyba po prostu nie ma na iPhonie. duchian, chodzi o ikonkę na SpringBoardzie.

#147 xMaGiKx

xMaGiKx
  • 263 posts
  • SkądPL

Posted 07 June 2011 - 09:43

Znalazłem nowość! Skróty - zabijcie mnie jak to było :D Wpisujesz np. omg potem rozwinięcie Oh my good i przy pisaniu automatycznie Ci to podmienia jak wpiszesz omg :) dla mnie super i będzie można sobie 'zaprogramowac' czesto używane słowa skrótami

#148 duchian

duchian
  • 1224 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 June 2011 - 09:44

Trzeba jeszcze coś ustawić, żeby na lockscreenie się włączyło centrum powiadomień? Mam tak ustawione http://magserv.pl/IMG_0008.PNG (screen automatycznie uploadowany na pc przez iCloud ;) i w każdym mam ustawione, żeby było na zablokowanym ekranie. A w centrum powiadomień (tym wyciąganym) mam tylko giełde i pogode

bo niestety powiadomienia są jeszcze trochę niedopracowane. Tzn jeśli masz zablokowany tel i przyjdzie np. mail to pojawi się na lockscreenie, ale jeśli teraz go nie odczytasz tylko odblokujesz, włączysz np. muzyke i zablokujesz to już zniknie z lockscreena mimo, że jest nie przeczytana wiadomość. Zostanie za to w tym całym centrum notyfikacji.

#149 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 07 June 2011 - 09:44

Nie wiem czy to chwilowy błąd, czy na stałe, ale nie da się wkleić hasła nigdzie - porażka.

#150 duchian

duchian
  • 1224 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 June 2011 - 09:45

Znalazłem nowość! Skróty - zabijcie mnie jak to było :D Wpisujesz np. omg potem rozwinięcie Oh my good i przy pisaniu automatycznie Ci to podmienia jak wpiszesz omg :) dla mnie super i będzie można sobie 'zaprogramowac' czesto używane słowa skrótami

pisałem o tym 3 posty wyżej ;)

A jak jest z tym iCloud? Jak z tego można korzystać? Co muszę mieć na PC?

program icloud i tyle

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users