Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 5.0 - pierwsze wrazenia i opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2768 odpowiedzi w tym temacie

#1551 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 23 września 2011 - 20:41

Przy najnowszej becie bateria idzie strasznie w dół.

Nie zauważyłem.

#1552 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 23 września 2011 - 20:50

ja zauważyłem poprawę działania baterii,u mnie b7 nie tnie,działa płynnie,jedynie czasem iPod się wywala,przez cały czas tylko raz się zrestartował sam od siebie,mam wrażenie że beta różnie działa na różnych urządzeniach,chodzi o czas żywotności baterii

#1553 odrobaczony

odrobaczony
  • 85 postów
  • SkądZgierz

Napisano 23 września 2011 - 21:21

myślę, że przy spokojnym użytkowaniu to 2 dni da radę :)

Oby! Czyli jednak są szanse na nawet dobrze działający iOS5 dla 3GS, w takim razie czekam z niecierpliwością :D Dzięki za odpowiedzi!

#1554 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 24 września 2011 - 10:25

Beta 7 jest najgorszą betą ale sam system działa dużo szybciej niż iOS 4 :)

Beta 7 jest najlepsza beta jak do tej pory wsszystko dziala szybko i sprawnie wiec nie wiem ocb. Co do baterii to wyglada tak ze jak mialem telefon bez neta bo w roamingu jest chorendalnie drogo to bez problemu wytrzyma 2-3 dni.
Natomiast przy spowrotem wlaczonym necie siada w ciagu dnia, tyle ze mam synchronizacje kontaktow, kalendarzy, photo stream, poczte push, uslugi lokalizacji, 3G, find my iphone, z grubsza praktycznie wszystko co sie da oprocz tego cisne non stop muzyke lub internet po 3G wlasnie. Sadze ze w takim przypadku caly dzien to dobry wynik:)

#1555 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 24 września 2011 - 12:59

Natomiast przy spowrotem wlaczonym necie siada w ciagu dnia, tyle ze mam synchronizacje kontaktow, kalendarzy, photo stream, poczte push, uslugi lokalizacji, 3G, find my iphone, z grubsza praktycznie wszystko co sie da oprocz tego cisne non stop muzyke lub internet po 3G wlasnie. Sadze ze w takim przypadku caly dzien to dobry wynik:)

Kontakty i kalendarze to chyba tylko przy archiwizacji się synchronizują, a ta robi się automatycznie gdy tylko podłączasz telefon do ładowania. Z find my phone też raczej się za często nie korzysta, chyba że często gubisz telefon :D

#1556 Dynamicer

Dynamicer
  • 57 postów
  • SkądNieporęt

Napisano 24 września 2011 - 15:04

Kontakty i kalendarze to chyba tylko przy archiwizacji się synchronizują, a ta robi się automatycznie gdy tylko podłączasz telefon do ładowania. Z find my phone też raczej się za często nie korzysta, chyba że często gubisz telefon :D

Zależy jak synchronizujesz kontakty. Mi lecą po Exchange, czyli połączenie z serwerem musi być podtrzymywane. To samo z Find My Phone. Nawet jak ani razu z tej funkcji nie skorzystasz do odnalezienia iPhone'a, to i tak co chwila telefon musi sprawdzić lokalizację i wysłać ją na serwer.

#1557 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 24 września 2011 - 16:25

Ale to połączenie z serwerem jest chyba podobne do IM typu gadu-gadu tzn. wysyła pojedyncze 'bity' jako sygnał(nie pamiętam czy to serwer do iPhone'a czy iPhone do serwera, zapomniałem) i jak coś się pokaże to dopiero synchronizuje :P

#1558 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 24 września 2011 - 18:39

U mnie sie synchronizuje na biezaco jak sa dokonywane zmiany spojrz na iCloud.
Bynajmniej zjada to szybko baterie nawet 1,5 raza szybciej niz bez tego

#1559 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 24 września 2011 - 19:57

Mi tam z siódmą betą bateria 2 dni trzyma :D

#1560 danteusz

danteusz
  • 527 postów
  • SkądWrocław-Psie Pole, Wroclaw, Poland, Poland

Napisano 24 września 2011 - 20:42

Nieważne ile dni nieużywania trzyma, ważne ile trzyma użycia. 5 godzin na dwuletnim 3GS to dobry wynik

#1561 nowy57

nowy57
  • 449 postów

Napisano 24 września 2011 - 21:22

ciekawe kiedy b8 ? lub moze juz GM

#1562 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 25 września 2011 - 09:34

Jeśli bedą czyścić teraz icloud, to kontakty które mam w chmurze przepadna tez na maku, jeśli mam wyłączona opcje przechowywania na maku bo dublowalo?

#1563 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 września 2011 - 09:40

w czwartek czyścili iCloud. Tyczyło się to tylko backupów. kontakty, bookmarki itp zostały nieruszone.

#1564 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 25 września 2011 - 11:25

Czyścili? To czemu ja nadal mam? : D I jak wciskam archiwizowanie to robi pare sekund żeby uaktualnić dane i już :D Ciekawe czy jak wyjdzie oficjalna wersja iOS5 to będzie można przywrócić backup z bety... Chyba, że pełna wersja też będzie prze OTA tylko pare plików zmieniała :D

#1565 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 września 2011 - 13:50

Jak wyjdzie już finalna wersja iOS5 to czy ona będzie darmowa? I jeśli się zrobi aktualizacje to stracę wszystkie kontakty? Pozdr.

#1566 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 września 2011 - 13:52

Będzie darmowa, nie stracisz.

#1567 hejterz

hejterz
  • 92 postów

Napisano 25 września 2011 - 14:08

Czy icloud wejdzie w raz z premiera ios5 i czy bedzie darmowe? Widzialem tez na forum ze duzo osob ma konta na mobileme, na ktorym sie nie mozna juz rejestrowac (mobile me bylo darmowe?) teraz chyba zostanie zastapione icloud?

#1568 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 września 2011 - 14:16

iCloud wejdzie wraz z premierą iOS5 i pdostawowe funkcjonalności będą darmowe (będzie też opcja płatna). MobileMe miało darmowy trial, jednak później automatycznie przechodziło na wersje płatną.

#1569 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 września 2011 - 14:30

A kiedy mniej więcej możemy się spodziewać premiery iOS5?

#1570 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 września 2011 - 14:50

Pierwsza połowa pazdziernika.

#1571 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 września 2011 - 17:20

Dzięki za info. Instalacja będzie przebiegała po podpięciu telefonu do itunes? Czy trzeba będzie ściągnąć ręcznie?

#1572 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 25 września 2011 - 18:34

Wiesz co, mam pomysł. Zadaj wszystkie pytania w jednym poście :D A jak do tej pory instalowałeś aktualizacje? Jeszcze NIGDY nie trzeba było pobierać ręcznie żeby aktualizować iPhone'a.

#1573 Animatter

Animatter
  • 421 postów

Napisano 25 września 2011 - 21:11

Pytanie do testujących: Czy jest możliwość jednoczesnej synchronizacji wifi i do iCloud? Będę chciał uniezależnić swojego iPhone'a od iTunes i robić te codzienne kopie zapasowe w chmurę. Ale gdybym chciał wrzucić na telefon jakiś większy plik/grę to nie będzie problemu zrobić to poprzez wifi? Bo zdaje mi się, że gdzieś, kiedyś wyczytałem, że nie można mieć włączonych tych 2 funkcji razem...Że albo wifi albo chmura...

#1574 EmotiCon02

EmotiCon02
  • 167 postów

Napisano 25 września 2011 - 22:04

Możesz wybrać Kopię albo w chmurze albo z komputerem. Jak dla mnie to jedna kopia wystarczy. Po co wiecej?

#1575 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 26 września 2011 - 13:55

Możesz mieć kopię zapasową w iCloud ale też możesz podłączyć do iTunes i w urządzeniach kliknąć prawym i "archiwizuj". Tylko nie wiem czy to działa, bo jeszcze nie sprawdzałem.
EmotiCon02 ja tam będę miał dwie kopie zapasowe, nigdy nie wiadomo czy coś nie nawali.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych