iOS 5.0 - pierwsze wrazenia i opinie
Napisano 08 września 2011 - 11:29

Napisano 08 września 2011 - 12:13
THE INFORMATION CONTAINED IN THIS MESSAGE IS UNDER NON-DISCLOSURE
Wiesz co to znaczy?
Na pewno znalazł tego maila porzuconego w barze... ;-)
Napisano 08 września 2011 - 17:49
Napisano 08 września 2011 - 17:56
Napisano 09 września 2011 - 00:25
Napisano 09 września 2011 - 07:32
Napisano 09 września 2011 - 20:31
Napisano 09 września 2011 - 20:46
Napisano 11 września 2011 - 21:46
Napisano 11 września 2011 - 21:50
iOS version history - Wikipedia, the free encyclopedia
Napisano 11 września 2011 - 22:05
Ja bym zrobił backup przez iTunes a potem podejrzał tym programem kolejno zdjęcia. Miałem kiedyś problem z plikiem wideo nakręconym przez iPhona, nie był widoczny w iPhonie ale zsynchronizował się z iTunes i był w kopii zapasowej. Tylko nie szyfruj kopii.Witam dzis zauwazylem w swoim iphone pewna przypadlosc mianowicie bylem na wyjezdzie i robilem zdjecia lecz w pewnym zdjecia przestaly sie zapiwsywac i nie ma ich w bibliotece zdjec jednak jak wejde w aparat to widze poprawna miniaturke ostatni zrobionego zdjecia i nie wiem co mam zrobic a bardzo mi zalezy na tych zdjeciach ma moze ktos jakis pomysl od razu mowie ze po zrobieniu zdjecia mialem jego caly podglad jednak po wyjsciu z aplikacji aparatu zdjecie tak jakby sie rozplynelo
Napisano 12 września 2011 - 06:52
W Wikipedii, w opisie wersji iOS, w kolumnie release date pojawiło się niedawno: "12 September 2011 for Customers". Wcześniej było tylko "fall 2011". Pewnie to nie jest żadna wiarygodna informacja, ale fajnie by było jakby jutro wyszła wersja GM.
Nie ma co liczyć na GM przed konferencją, która musi być zapowiedziana.
Napisano 12 września 2011 - 08:59
W Wikipedii, w opisie wersji iOS, w kolumnie release date pojawiło się niedawno: "12 September 2011 for Customers". Wcześniej było tylko "fall 2011". Pewnie to nie jest żadna wiarygodna informacja, ale fajnie by było jakby jutro wyszła wersja GM.
ja przy iOs5 widze tylko:
iOS 5 was previewed to the public on June 6, 2011.[72] It will be released for iPhone 3GS, iPhone 4 (GSM and CDMA), iPod touch 3rd and 4th generation, iPad, and iPad 2. [73]
nie ma nawet wzmianki o jesieni

Napisano 12 września 2011 - 09:31

Napisano 12 września 2011 - 18:25
otwieramy www.unlockit.co.nz w Safari i postępujemy zgodnie z opisami

dajemy Custom

wpisujemy ustawianie i dajemy Create Profile

po sprawdzeniu instalujemy

Napisano 12 września 2011 - 18:59
Rozwiązanie ale narazie tylko na APN
otwieramy Unlockit - APN Changer for your iPhone w Safari i postępujemy zgodnie z opisami
dajemy Custom
wpisujemy ustawianie i dajemy Create Profile
po sprawdzeniu instalujemy
[COLOR="Silver"]
Stare i znane ja dalem sposob ze dziala wszystko jest troche wczesniej, moge rowniez pomoc przy tym jakby ktos mial problemy.
Napisano 12 września 2011 - 19:07
Download this IPCC: http://bit.ly/r1u43C
Enable IPCC upload for iTunes:
Mac - open a terminal and type in..
defaults write com.apple.iTunes carrier-testing -bool TRUE
Windows - open up a command shell and type in:
"%ProgramFiles%\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt carrier-testing 1
This should now allow you to update your iPhones IPCC file in iTunes via Shift-Update (Windows) or Command-Update (Macintosh) in iTunes.
Select the IPCC and upload it to your iPhone. YOU WILL GET AN ERROR MESSAGE. Ignore it. After the upload, reboot (IMPORTANT) your phone. Your APN settings screen should be back after the reboot. You can fill your carrier data in again. MMS, iMessage & tethering also works again with this IPCC
można wgrać skrotem alt+cmd ma MAC-osx
---------- Wpis dodano o 20:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:04 ----------
Stare i znane ja dalem sposob ze dziala wszystko jest troche wczesniej, moge rowniez pomoc przy tym jakby ktos mial problemy.
152 strony kurcze nieznalazem ;-(
wklej go ponownie albo daj numer storny
Napisano 12 września 2011 - 19:27
Przy logowaniu przez www do icloud pojawił mi się taki popup:

ktoś też tak ma może?
Napisano 12 września 2011 - 19:32
jest tez dla MMS-ow
Download this IPCC: http://bit.ly/r1u43C
Enable IPCC upload for iTunes:
Mac - open a terminal and type in..
defaults write com.apple.iTunes carrier-testing -bool TRUE
Windows - open up a command shell and type in:
"%ProgramFiles%\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt carrier-testing 1
This should now allow you to update your iPhones IPCC file in iTunes via Shift-Update (Windows) or Command-Update (Macintosh) in iTunes.
Select the IPCC and upload it to your iPhone. YOU WILL GET AN ERROR MESSAGE. Ignore it. After the upload, reboot (IMPORTANT) your phone. Your APN settings screen should be back after the reboot. You can fill your carrier data in again. MMS, iMessage & tethering also works again with this IPCC
można wgrać skrotem alt+cmd ma MAC-osx
---------- Wpis dodano o 20:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:04 ----------
152 strony kurcze nieznalazem ;-(
wklej go ponownie albo daj numer storny
149 a ten twoj sposob co dales wyzej dziala, bo szczerze skorzystalbym bardzo chetnie jesli jest git po nim, sam mialem podobna koncepcje[COLOR="Silver"]
---------- Wpis dodano o 20:32 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:29 ----------
n ie wiem czy tylko ja tak mam, ale przed chwilą archiwizacja na icloud nie powiodła się, przekierowało mnie do ustawień icloud gdzie wszystko było wyszarzone i pojawiło się info 'weryfikuję..', ale po kilku sekundach wychodził do sb.
Przy logowaniu przez www do icloud pojawił mi się taki popup:
ktoś też tak ma może?
Napisane wyraznie zeby poczte sprawdzic...
Napisano 12 września 2011 - 19:33
149 a ten twoj sposob co dales wyzej dziala, bo szczerze skorzystalbym bardzo chetnie jesli jest git po nim, sam mialem podobna koncepcje[COLOR="Silver"]
U mnie MMY-s działają i sposób bardzo łatwy ;-)) APN też można edytowac
Napisano 12 września 2011 - 19:35
U mnie MMY-s działają i sposób bardzo łatwy ;-)) APN też można edytowac
Czyli ogolnie zrobiles wedlug instrukcji i cyknelo?
Musze wywalic jb bo telefonu nie da sie stawiac na nogi bez komputera i troche to klopotliwe:/
Napisano 12 września 2011 - 20:26
Napisane wyraznie zeby poczte sprawdzic...
problem w tym, że nie mogę sprawdzić, bo nie mogę się zalogować. Z resztą nie wiem czy zwróciłeś uwagę na adres maila pod którym mam sprawdzić. Chyba, że wiesz jak sprawdza się pocztę pod adresem undefined

Napisano 12 września 2011 - 20:48
Czyli ogolnie zrobiles wedlug instrukcji i cyknelo?
Musze wywalic jb bo telefonu nie da sie stawiac na nogi bez komputera i troche to klopotliwe:/
Tak pobrałem plik zapisałem na pulpicie , wpisałem w terminalu polecenie , dałem alt+cmd i update w itunes , wyskakuje błąd , restart telefonu i można wpisać ustawienia ;-)) wszystko dziala
Napisano 12 września 2011 - 20:53
problem w tym, że nie mogę sprawdzić, bo nie mogę się zalogować. Z resztą nie wiem czy zwróciłeś uwagę na adres maila pod którym mam sprawdzić. Chyba, że wiesz jak sprawdza się pocztę pod adresem undefined
Ok wiem od poczatku jedziemy, masz mobileme i chciales zrobic transfer do icloud tak??
Jesli twierdzaco odpowiedziales na to pytanie szukaj czegos w stylu: Apple explains MobileMe to iCloud transition – MacDailyNews - Welcome Home
Jesli natomiast zakladales sobie konto iCloud jak np ja pod iTunesID przykladowo z Gmail'a to masz dwie opcje, albo potwierdzenie przychodzi na ten adres z automatu klikasz w link i cyk wszystko dziala. Druga opcja musisz wejsc w iTunesID na stronie Apple i tam w ustawienia i gdzies znalezc weryfikacje konta sorry, ze pisze bardzo ogolnikowo ale nie jestem wstanie tego odtworzyc sobie.
PS. Zeby wogole korzystac z iCloud musisz defacto posiadac urzadzenie na ktorym masz iOS 5 bo bez tego to sie mija z celem niestety
Napisano 12 września 2011 - 20:56
Chyba coś po prostu zmieniają, bo teraz przy wejściu na stronę www.icloud.com widnieje:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych