Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 5.0 - pierwsze wrazenia i opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2768 odpowiedzi w tym temacie

#1126 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lipca 2011 - 07:23

u mnie generalnie trwa podobnie jak przez kabel. Może kwestia wifi? Masz n czy g?

#1127 Animatter

Animatter
  • 421 postów

Napisano 24 lipca 2011 - 10:07

Bawiłem się betą 3 przez chwilę i chciałbym zapytać w jaki sposób zostanie rozwiązana kwestia synchronizacji w chmurę. Chcę całkowicie uniezależnić się od iTunes i po wyjściu wersji finalnej w chmurze wszystko trzymać. Jak to jest, do codziennego backupu przez wifi zaliczają się także zdjęcia i filmy? Chodzi mi o to, że w chmurze jest 5 giga a ja mam np 10 giga zdjęć/filmów. Synchronizacja nastąpi? Czy będzie ale bez zdjęć? Czy np muszę przez Photo Stream zgrać na kompa wszystko i dopiero synchronizować? Jak to rozwiązano? ;)

#1128 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 lipca 2011 - 10:26

Filmy (te wrzucone do aplikacji Wideo) się nie synchronizują z chmurą. Zdjęcia (tylko te z aparatu) mogą być w chmurze w Photo Stream (wówczas nie wliczają się do puli 5 GB), albo jako kopia zdjęć z aparatu (wówczas synchronizowane są również nagrane wideo, ale wlicza się to do puli 5 GB). W założeniu, filmy możesz sobie pobierać ze sklepu iTunes, a że u nas go nie ma to inna sprawa. Ewentualnie możliwe, że odtwarzacz filmów firmy trzeciej, zsynchronizowałby filmy z iCloud, ale liczyłoby się to do puli 5 GB. Pamiętaj, że będzie można odpłatnie zwiększyć te 5GB.

#1129 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 lipca 2011 - 10:30

Ja może coś o iOS 5 beta 4 na iP 3GS. W moim odczuciu to najszybszy system jaki wyszedł na 3GS od początku mojej przygody z nim (od 4.0). Bardzo płynne animacje, wszystko działa szybciej. Zauważyłem delikatne różnice w wyglądzie niektórych okienek w porównaniu do beta 3. Ku mojemu zdziwieniu telefon działa rownież z iTunes 10.5 beta 3 więc nie jest konieczne posiadanie beta 4 oczywiście wiąże się to z brakiem synchronizacji poprzez WiFi (mowa o wersji ja Windows). Co prawda są jeszcze jakieś niedociągnięcia np lagujaca klawiatura w safari. Jednak widać, ze jest już to bardzo bliska finalnej wersja. Przepraszam za brak niektórych polskich znaków w wyrażają jednak pisze to właśnie z iP i wiecie jak działa autokorekta. Pozdrawiam

#1130 bartczak.rafal

bartczak.rafal
  • 93 postów

Napisano 24 lipca 2011 - 10:40

może mi ktoś wyjaśnić jak włączyć synchronizację przez wifi (iphone 3gs windows, itunes beta 4)

#1131 barcik100

barcik100
  • 131 postów

Napisano 24 lipca 2011 - 10:44

W itunesie zaznacz sync over wifi i w ogólnych synchronizacja z itunes wifi

#1132 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 24 lipca 2011 - 10:46

w okienku z podsumowaniem swojego 3GS masz na dole Enlable sync over WIFI,musisz to zaznaczyć i zsynchronizować,wszystko na plus,ale minusem w porównaniu do poprzednich wersji beta muzyka przez BT przycina mocno jeśli robi się coś jeszcze na telefonie oprócz słuchania muzyki,nawet odblokowanie potrafi przyciąć..

#1133 bartczak.rafal

bartczak.rafal
  • 93 postów

Napisano 24 lipca 2011 - 10:52

z tego co widzę to iphone nie musi być podłączony do żadnego źródła zasilania aby dokonać synchronizacji...

#1134 danteusz

danteusz
  • 527 postów
  • SkądWrocław-Psie Pole, Wroclaw, Poland, Poland

Napisano 24 lipca 2011 - 10:57

Ech, na moim 3GS beta 4 działała jak traktor :( Przycinki były nawet podczas odtwarzania muzyki, gdy chodziłem po bibliotece playera. Przeglądanie zdjęć wyglądało jak na słabszych Androidach, zero płynności. Wytrzymałem z tym jeden dzień i wróciłem do 4.3.4

#1135 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 lipca 2011 - 11:30

@Danteusz A jak wgrywałeś? Poprzez aktualizację z poziomu telefonu czy przez plik .ipsw w iTunes?

#1136 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lipca 2011 - 12:02

jeszcze zauważyłem fajną rzecz w porównaniu z poprzednia betą - teraz wystarczy po wysłaniu smsa przeskrolować okno czatu tylko trochę by znikło okno pisania z klawiaturką. W poprzedniej musiał to byc zdecydowany, szybki gest scrolla

#1137 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 24 lipca 2011 - 12:31

jeszcze zauważyłem fajną rzecz w porównaniu z poprzednia betą - teraz wystarczy po wysłaniu smsa przeskrolować okno czatu tylko trochę by znikło okno pisania z klawiaturką. W poprzedniej musiał to byc zdecydowany, szybki gest scrolla

Tu się nie zgodzę, na moje działa zupełnie tak samo, na obu betach wystarczyło chwycić rozmowę, i nawet powolutku, przeciągać w dół. Może podnieśli granice, od której chowa się klawiatura, stąd masz takie wrażenie.

#1138 olafejs

olafejs
  • 1 035 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 24 lipca 2011 - 23:10

A ja się teraz pochwalę ! Przeczytałem cały temat w 4h..... :D Ale wszystko wiem już chyba co było poruszane tutaj :)

#1139 bartczak.rafal

bartczak.rafal
  • 93 postów

Napisano 25 lipca 2011 - 08:08

rewelacja :)

#1140 danteusz

danteusz
  • 527 postów

Napisano 25 lipca 2011 - 08:19

@Danteusz
A jak wgrywałeś? Poprzez aktualizację z poziomu telefonu czy przez plik .ipsw w iTunes?

Przez .ipsw, wgrywałem na telefon z 4.3.4 i przywróciłem backup

#1141 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 lipca 2011 - 08:59

Być może w tym tkwi problem (backup). Ja robiłem to z poziomu telefonu a następnie wgrałem kopie z iCloud. Nie ma żadnych problemów, bardzo stabilny, szybki a bateria na swoim normalnym, stałym poziome czyli coś koło 6-7h czynnego używania. Mówię oczywiście o 3Gs.

#1142 bartczak.rafal

bartczak.rafal
  • 93 postów

Napisano 25 lipca 2011 - 09:40

bateria wystarcza ci na 7 h ?

#1143 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lipca 2011 - 09:53

To przeciętny wynik.

#1144 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 lipca 2011 - 10:00

W zależności co robisz. SMS, troszkę dzwonienia i internetu to 7h na 3GS jest osiągalne.

#1145 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lipca 2011 - 10:31

Panowie, którzy mają słuchawki A2DP mam do was prośbę - sprawdźcie, czy nie macie problemów ze słuchaniem muzyki przez bluetooth. Mi od czasu wgrania 4. bety bardzo często zacina się muzyka, tylko poprzez BT. Restore oczywiście nie pomogło. Ciekaw jestem czy ten sam problem wystąpi przy podłączeniu telefonu np do radia samochodowego z BT. Chodzi tylko przesyłanie muzyki - rozmów nie sprawdzałem. Dzięki

---------- Wpis dodano o 11:22 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:08 ----------

Dodam tylko że odtwarzanie wiesza się przeważnie w chwilach jakiejkolwiek interakcji z telefonem (czy to odblokowanie ekranu czy to wejście w jakąś aplikację itp)

---------- Wpis dodano o 11:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:22 ----------

Cofam prośbę - na forum apple dev jest już duży temat o tym (czyli mam potwierdzenie, że to nie tylko mi przestało działać)

#1146 bartczak.rafal

bartczak.rafal
  • 93 postów

Napisano 25 lipca 2011 - 11:54

W zależności co robisz. SMS, troszkę dzwonienia i internetu to 7h na 3GS jest osiągalne.

nie wiem .. ale mi się wydaje że to strasznie mało ..

#1147 danteusz

danteusz
  • 527 postów

Napisano 25 lipca 2011 - 15:16

Być może w tym tkwi problem (backup). Ja robiłem to z poziomu telefonu a następnie wgrałem kopie z iCloud. Nie ma żadnych problemów, bardzo stabilny, szybki a bateria na swoim normalnym, stałym poziome czyli coś koło 6-7h czynnego używania. Mówię oczywiście o 3Gs.

Pewnie to wina backupu, ale nie zależy mi aż tak bardzo żeby sprawdzać wszystkie możliwości.

#1148 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 lipca 2011 - 18:18

nie wiem .. ale mi się wydaje że to strasznie mało ..

Czy 7h użytkowania czynnego telefonu 2 letniego to mało? W stanie spoczynku działa ok 2,5 dnia więc jak na smartfon z 2 letnim stażem to nie narzekam :)

Pozdrawiam

#1149 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 25 lipca 2011 - 18:28

Panowie, którzy mają słuchawki A2DP mam do was prośbę - sprawdźcie, czy nie macie problemów ze słuchaniem muzyki przez bluetooth. Mi od czasu wgrania 4. bety bardzo często zacina się muzyka, tylko poprzez BT. i[COLOR="Silver"]

mam to samo,używam Motoroli S9,na poprzednich betach działał bardzo dobrze,teraz tnie co chwilę,próbowałem czego się dało,ale na nic to....spróbuję jeszcze restore i przeywrcenie kopii z iCloud,ponoć to pomaga

#1150 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lipca 2011 - 20:13

No niestety większości nie pomaga (w tym mi) ale mam nadzieję, że przynajmniej Tobie się powiedzie ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych