Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 5.0 - pierwsze wrazenia i opinie

• Please log in to reply
2768 replies to this topic

#926 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 03 July 2011 - 11:00

Nie będzie ci pewnie się telefon pokazywać w iTunes albo będzie błąd bo to zbyt nowe oprogramowanie a iTunes 10.3.1 nie ma go zapisanego

#927 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 03 July 2011 - 11:19

to spróbuję. W razie czego, gdy przywrócę 10.5 to będzie znowu ok? Bo z 10.5 nie działa TuneUp Media (świetny program do porządkowania muzyki,zmiana nazw utworów,wstawianie okładek itp)

#928 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 03 July 2011 - 16:16

Nie wiem skąd, nie wiem kiedy, ale pojawił mi się taki kontakt w iPhone:
Btw przydał by się łatwy sharing zdjęć z poziomu Strumienia i iPhoto - koniecznie do Twittera (skoro jest w iOS, to tu też powinien być) + jakaś galeria on line, aż się o to prosi...
Dołączona grafika

#929 Animatter

Animatter
  • 421 posts

Posted 03 July 2011 - 20:06

Znajomy dodał mój udid do swojego konta i pobawiłem się chwilę betą 2...no i natafiłem na jeden problem, iCloud w żaden sposób nie chciał zadziałać z moim kontem w mobileme. Te konta można już w jakiś sposób łączyć/przenieśc? Na screenach w necie widziałem, że ludzie już normalnie synchronizacje robią po iCloudzie...

#930 revanmj

revanmj
  • 687 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 04 July 2011 - 06:40

Znajomy dodał mój udid do swojego konta i pobawiłem się chwilę betą 2...no i natafiłem na jeden problem, iCloud w żaden sposób nie chciał zadziałać z moim kontem w mobileme. Te konta można już w jakiś sposób łączyć/przenieśc? Na screenach w necie widziałem, że ludzie już normalnie synchronizacje robią po iCloudzie...

To nie działa z MobileMe, trzeba mieć Apple ID bez MobileMe albo utworzyć sobie nowe. Migracja pewnie będzie dopiero po premierze finalnej wersji.

#931 niula

niula
  • 662 posts
  • SkądPoznań / Dublin

Posted 04 July 2011 - 06:56

To nie działa z MobileMe, trzeba mieć Apple ID bez MobileMe albo utworzyć sobie nowe. Migracja pewnie będzie dopiero po premierze finalnej wersji.

Tak będzie taka możliwość, a dokładnie na tej stronie: https://www.me.com/upgrade/en/

#932 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 posts
  • Skąd0-22

Posted 04 July 2011 - 09:51

A jak tam panowie sytuacja ze słownikiem systemowym i korekcją pisowni. Działa już normalnie wpisywanie słów np. 'się, będzie, będę, już, może, że' itd :evil: U mnie (iOS 4.3.3.) mimo, że mam te słowa wklepane w słowniku użytkownika to za ch$%^ przy wpisywaniu mi to nie działa.

#933 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 04 July 2011 - 12:00

Nie może działać korekcja ze na że bo zauważ, że istnieje takie słowo jak "ze".... To jak będę chciał napisać "Weź mnie ze sobą" to ma mi poprawić na "Weź mnie że sobą"? A będzie, będę, już i może u mnie poprawia, zresetuj słownik klawiatury.

#934 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 posts
  • Skąd0-22

Posted 04 July 2011 - 15:58

Faktycznie z tym, 'że' się zagalopowałem i masz rację. Spróbuję zresetować słownik. EDIT: iLolek ->[ATTACH=CONFIG]9191[/ATTACH] dla Ciebie :) Zadziałało :D

#935 bobix

bobix
  • 493 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 July 2011 - 06:57

Macie problemy z In-App Purchases?

#936 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 06 July 2011 - 20:48

nie zauważyłem problemu

#937 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1741 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 07 July 2011 - 14:04

znalazłem opcje: Mów zaznaczenia. Tego chyba nie było w 4.3.3

Dołączona grafika

#938 duchian

duchian
  • 1224 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 July 2011 - 14:19

to już od bety 1 jest. Wygodnie się tego używa przy mailach i na stronach. W smsach chyba też z tego co pamiętam

#939 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1741 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 07 July 2011 - 14:58

tak tak działa również w SMS hm wcześniej tego nie zauważyłem

#940 mis1u1

mis1u1
  • 45 posts
  • SkądBrenna

Posted 07 July 2011 - 15:17

tak tak działa również w SMS hm wcześniej tego nie zauważyłem

No nawet ładnie to działa.
Jeśli ktoś nie ma to Ustawienia->Ogólne->Dostępność->Mów zaznaczenia :)

#941 kummer

kummer
  • 2002 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 07 July 2011 - 16:08

No i można ustawić szybkość mówienia.

#942 Smoczy

Smoczy
  • 4066 posts
  • SkądPrzemyśl

Posted 07 July 2011 - 17:49

Jedna rzecz mnie zastanawia odnośnie synchronizacji przez WIFI....patent sam w sobie bardzo dobry,ale troche nieprzemyślany,miało być lepiej i szybciej a jest tak - zanim człowiek dokopie się do Ustawienia>ogólne (włączy WIFI),potem dojdzie do Synchronizacji przez owe WIFI to zdąży podłączyć kabelek do telefonu i komputera...szkoda że to nie jest tak jak w Andrucie czy w BADA,że można włączyć WIFI/BT przez włącznik w statusbarze...

#943 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 07 July 2011 - 17:57

Jedna rzecz mnie zastanawia odnośnie synchronizacji przez WIFI....patent sam w sobie bardzo dobry,ale troche nieprzemyślany,miało być lepiej i szybciej a jest tak - zanim człowiek dokopie się do Ustawienia>ogólne (włączy WIFI),potem dojdzie do Synchronizacji przez owe WIFI to zdąży podłączyć kabelek do telefonu i komputera...szkoda że to nie jest tak jak w Andrucie czy w BADA,że można włączyć WIFI/BT przez włącznik w statusbarze...

Jasne, bo kabelek i komputer masz zawsze w kieszeni ;) i na co byś "wydał" zaoszczędzone 5 setnych sekundy. Nie macie większych problemów ;)

#944 niula

niula
  • 662 posts
  • SkądPoznań / Dublin

Posted 08 July 2011 - 06:38

Ja mam WiFi włączone permanentnie, więc nie stanowi to dla mnie problemu (3G zresztą też). Przy takich ustawieniach baterii starcza na 4h ciągłej zabawy i 12h gotowości. Co wieczór podłączam do ładowarki i jadę już tak od roku. W 5.0 Beta nawet Bluetooth mam włączony. Nie komplikuje sobie życia, jadę według zasad Steve'a :)

#945 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 08 July 2011 - 06:49

Ja mam WiFi włączone permanentnie, więc nie stanowi to dla mnie problemu (3G zresztą też). Przy takich ustawieniach baterii starcza na 4h ciągłej zabawy i 12h gotowości. Co wieczór podłączam do ładowarki i jadę już tak od roku. W 5.0 Beta nawet Bluetooth mam włączony. Nie komplikuje sobie życia, jadę według zasad Steve'a :)

Dla niektórych jest to nie do przyjęcia i muszą robić JB by zainstalować SBSettings. Włączanie i wyłączanie 3G, WiFi, zmniejszanie jasności co parę minut to dla mnie katorga. No, ale kto co lubi ;)

#946 Smoczy

Smoczy
  • 4066 posts
  • SkądPrzemyśl

Posted 08 July 2011 - 06:50

ja tak tylko BT mam włączone,ale nie pogardziłbym możliwością włączenia WIFI i BT z poziomu powiadomień,jak to jest w Andrucie czy Bada,szkoda że takiego "fjuczera" nie zaiplementowali..

#947 niula

niula
  • 662 posts
  • SkądPoznań / Dublin

Posted 08 July 2011 - 07:59

ja tak tylko BT mam włączone,ale nie pogardziłbym możliwością włączenia WIFI i BT z poziomu powiadomień,jak to jest w Andrucie czy Bada,szkoda że takiego "fjuczera" nie zaiplementowali..

Myśle, ze teraz nic nie stoi na przeszkodzie aby programiści zaczęli produkować takie Widgety - to tylko kwestia czasu kiedy się pojawią.

#948 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 08 July 2011 - 10:52

Jasne, bo kabelek i komputer masz zawsze w kieszeni ;) i na co byś "wydał" zaoszczędzone 5 setnych sekundy. Nie macie większych problemów ;)

Tak samo irytują mnie teksty typu "Pomocy! Aplikacja otwiera się kilka sekund ;/;/;/"

#949 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 08 July 2011 - 19:54

Przecież już napisali. JailBreak b2 i masz UISettings.

Dołączona grafika[COLOR="Silver"]

Działa bardzo fajnie.

#950 Pieka

Pieka
  • 647 posts

Posted 08 July 2011 - 22:30

Jak wyglada kwestia profili Bluetooth? Dodali nowe, czy pod tym wzgledem nie ma zadnych zmian?

4 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users

Bing (1)