Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 5.0 - pierwsze wrazenia i opinie

• Please log in to reply
2768 replies to this topic

#751 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 24 June 2011 - 11:06

Na żadnym blogu tyou endgadget tego nie napisali. Nie wiem więc czy jakiś plik jest za to odpowiedzialny.

#752 emigrant

emigrant
  • 2397 posts
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Posted 24 June 2011 - 23:07

Wyszła Beta 2 In iOS 5.0 beta 2, wireless syncing is now available for the Mac

#753 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 24 June 2011 - 23:41

Można ją normalnie przez Wi-Fi pobrać?

#754 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3177 posts

Posted 24 June 2011 - 23:52

Nie, aktualizacja przez WiFi nie działa.

#755 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 25 June 2011 - 00:02

Ehh to trudno no,ale wracam do bety 2;)

#756 Jigovsky

Jigovsky
  • 254 posts
  • SkądŁódź

Posted 25 June 2011 - 00:21

iTunes 10.5b2 can’t sync iOS 5 Beta 1 devices iOS5 Beta 1 devices can’t iMessage iOS5 Beta 2 devices and vice-versa WiFi sync now works with OS X computers; it has to be enabled in iTunes 10.5 beta 2 first OTA updates have been released, though none are currently available iCloud has a new logo in the Settings.app You can now backup to iCloud or the computer when setting the device up If no notifications are available, Notification Center shows the text “No New Notifications” Stock widget in the Notification Center is now off by default Stock wallpapers are back, but are the same that were in iOS 4 General speed improvements, kills bugs that were present in iOS 5 beta 1 It’s also been confirmed that redsn0w 0.9.8b1 will jailbreak iOS 5 beta 2, though it is still tethered (just as iOS 5 beta 1 was).

#757 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 25 June 2011 - 07:23

Zamiast kontaktu w powiadomieniach pokazuje mi numer telefonu (z regóły, kilka razy był opis).
Powiadomienia sms są w odwrotnej kolejności (w pasku i na lock screenie), niż w sms.app, to powinni zmienić, bo jest bez sensu kompletnie.
Nie przewija listy sms na sam dół, tylko czasem pokazuje ją po środku przy wejściu w konwersację.
Pojawił się komunikat przy zmianie klawiatury na emoji, tylko raz. (FOTO)
Ikonki emoji nie są wypośrodkowane, do poprawy, w bąbelkach sms też nie są równo umieszczone. (FOTO)
Nie działa mi sync ziTunes po wifi w dalszym ciągu. Działa, nie włączyłem, fajna sprawa. iPhone jest ciągle widoczny w iTunes, dziwnie wygląda :-P
Pastebot nie rozpoznaje skopiowanych zdjęć, musieli coś tam pozmieniać

Z plusów to bardzo wyraźnie widać przyspieszenie, nie muli tak straszliwie.
Nie ma problemu z wchodzeniem w emoji po pisaniu.
Przy pisaniu kolejnego smsa, zaraz po wysłaniu poprzedniego nie wysyła w niebyt 2-4 pierwszych liter.

#758 niula

niula
  • 662 posts
  • SkądPoznań / Dublin

Posted 25 June 2011 - 07:51

Synchronizacja po WiFi działa pięknie. Dla mnie porty USB w moim iMac'u mogły by przestać istnieć :)

#759 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 25 June 2011 - 08:04

ktoś przywracał kopie z iCloud? Działa ładnie czy lepiej przywracać z iTunes przez PC?

#760 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 posts
  • Skąd0-22

Posted 25 June 2011 - 08:08

Otwieranie zakładek Safari w tle już dali, instalowanie się kilku rzeczy naraz też... A czy jest już możliwe instalowanie aplikacji w tle? Wkurzające jest to, że wyrzuca nas z AppStore po kliknięciu Install.

#761 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 25 June 2011 - 08:17

ktoś przywracał kopie z iCloud? Działa ładnie czy lepiej przywracać z iTunes przez PC?

Generalnie chyba lepiej z iTunes, nie mam ochoty czekać aż on sobie ściągnie z USA prawie 3GB backupu :-P

A czy jest już możliwe instalowanie aplikacji w tle? Wkurzające jest to, że wyrzuca nas z AppStore po kliknięciu Install.

Nadal wyrzuca, ale już da się wkleić hasło w okienko, całe szczęście...

#762 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 25 June 2011 - 08:24

można podobno założyć darmowe @me.com z poziomu iCloud w iPhonie teraz. Chyba że można było już w becie1
A jakie adresy macie w ogóle w iCloud? Tzn. konto główne AppleID podajecie czy lepiej np podać swój adres @me.com ? Podobno iCloud i AppleID to dwie różne rzeczy, AppleID to nasze konto główne do zakupów itd a iCloud to kontakty,kalendarz,poczta,dane..
Rozmowa trwa w innym temacie:http://myapple.pl/ip...tml#post1619698

#763 duchian

duchian
  • 1224 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 June 2011 - 08:26

ja przywracałem w becie 1 i głeboko odradzam. Zapętliło się na pobieraniu aplikacji i kco parę min. krzyczało, że aplikacje są niedostępne i tak w kółko. Następnego dnia też. Uniemożliwiało to synchronizację, ponieważ to kółeczko synchronizacji ciągle się kręciło próbując pobrać aplikacje z backupu. Konieczny był kompletny restore systemu i odtworzenie z iTunes

#764 niula

niula
  • 662 posts
  • SkądPoznań / Dublin

Posted 25 June 2011 - 08:36

W Beta 2 działa Software Update z poziomu telefonu. Nie krzyczy że problem z siecią tylko sprawdza i daje info "Your software is up to date. Jestgem ciekaw czy da się tak zaktualizować na bete 3.

#765 marcin_s18

marcin_s18
  • 13 posts

Posted 25 June 2011 - 08:43

można podobno założyć darmowe @me.com z poziomu iCloud w iPhonie teraz.

Tak, można teraz założyć konto @me.com, jest info że jest to wersja testowa dla posiadaczy konta developerskiego - właśnie założyłem. Działa find my iphone na 3GS ;)

#766 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 25 June 2011 - 08:44

mnie tylko denerwuje ten bałagan z iCloud. Chciałbym mieć jedno AppleID do tego. W becie1 gdy iCloud pytał o AppleID to podałem swoje główne konto do Appstore @yahoo.com - Ok działa, przywrócił mi kontakty w chmurze, ale jednak chciałbym zmienić i w iCloud dać adres @me.com którego używam do przechowywania kontaktów,kalendarza,poczty czy zdjęć,plików.

#767 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 25 June 2011 - 08:46

Można schować klawiaturę w smsach przeciągając rozmowę w dół!!!! Jak mi tego brakowało cały czas! GENIALNIE! Zauważyłem, że ta wersja jest lekko niestabilna, zrobiła już ze 3 respringi bez powodu, telefon po prostu leżał zablokowany.

#768 duchian

duchian
  • 1224 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 June 2011 - 08:55

a u mnie w facetime jest ciągle 'czekam na aktywacje'. nie pomaga wyłaczenie i włączenie (i potwierdzenie wysłania smsa weryfikacyjnego) Przy numerze ciągle jest 'weryfikuję'

#769 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 25 June 2011 - 08:56

Jeszcze jedno do was pytanie mam. Czy ktoś ma w iCloud wpisany adres @me.com ? Czy po wybraniu opcji Strumień zdjęć, zdjęcia są przesyłane w dwie strony i widoczne na koncie @me.com w Galerii? Jaki adres warto mieć wpisany w iCloud?

#770 rudy211

rudy211
  • 360 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 25 June 2011 - 09:04

Przywracałem kopię z iCloud i wszystko poszło gładziutko. Wszystkie programy, katalogi, ustawienia itd. pobrało się bez problemów. A jak u was z wifi sync bo ja mam opcję synchronizacją nieaktywną, mimo że telefon jest podłączony pod ładowarkę, a mac i ip są w tej samej sieci wifi.

#771 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 25 June 2011 - 09:06

W b2 "Software Update" nie pokazuje już błędu o zbyt małej wydajności łącza. Teraz jest "checking for updates" a potem "your software is up to date. no updates were found". Czyli może kolejna beta będzie już również OTA.

#772 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 25 June 2011 - 09:10

Przywracałem kopię z iCloud i wszystko poszło gładziutko. Wszystkie programy, katalogi, ustawienia itd. pobrało się bez problemów. A jak u was z wifi sync bo ja mam opcję synchronizacją nieaktywną, mimo że telefon jest podłączony pod ładowarkę, a mac i ip są w tej samej sieci wifi.

1. First install iOS 5 beta 2 on your device.
2. Install iTunes 10.5 beta 2 on your PC or Mac.
3. Plug your iDevice in the computer and launch iTunes.
4. In iTunes, look under the Summary tab of your iOS device and enable the option: “Sync over Wi-Fi connection” then proceed to sync your device via USB.
5. Now that your device is now recognized by iTunes, you can now unplug your iDevice.

#773 duchian

duchian
  • 1224 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 June 2011 - 09:46

u mnie w summary nie ma sunc over wifi

#774 zico_chaos

zico_chaos
  • 341 posts

Posted 25 June 2011 - 09:53

tak samo było u mnie zainstaluj ponownie iTunes

#775 duchian

duchian
  • 1224 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 June 2011 - 10:06

usunąć i zainstalować, czy jeszcze raz aktualizacja?

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users