Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 5.0 - pierwsze wrazenia i opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2768 odpowiedzi w tym temacie

#676 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 13 czerwca 2011 - 23:33

U mnie jest ciekawy ficzer na 3GS - wywala, że "to akcesorium nie nadaje się do ładowania" czy jakoś tak, sprawdziłem 3 ładowarki i 4 kable. Ładuje chwilę przez kompa (tylko!), ale po 20min przestaje, z restore też były problemy, czasem go nie widział i od razu sądził, że iPhone jest uszkodzony, a za chwilę go odnajdywał poprawnie. Robiłem restore 3 razy, ciągle to samo. Na 4.3.3 problem nie występuje, za to pojawił się problem z przywróceniem z kopii zapasowej. Całe szczęście posiadałem kopię zapasową kopii zapasowych (sprzed 7 mieś, ale zawsze) i po przerzuceniu piku info.plist ze starej, do nowej poszło, może komuś się ta wiedza przyda. Przy okazji przestroga, jak ktoś planuje wracać, niech koniecznie zrobi kopię zapasową kopii zapasowej PRZED wgraniem iOS 5.0.

#677 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 13 czerwca 2011 - 23:36

Z IOS 5 wracałem i z iPad'a i z iPhone'a do 4.3.3 (iPhone jest teraz na IOS 5 ,a iPad na 4.3.3) i bez kopii dałem radę. U mnie po za małymi bugami nic nie występuje dziwnego...

#678 sadaman

sadaman
  • 118 postów
  • SkądTychy

Napisano 14 czerwca 2011 - 06:49

nie wiem czemu takie bzdury wypisujesz. iCloud jest jak najbardziej dostępny na windows. Wystarczy się zalogować na swoje konto developerskie i pobrać w zakładce iCloud (na dole strony).
oto screeny:
[ATTACH=CONFIG]9070[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]9071[/ATTACH]

Hmm, "duchian" oswieć mnie bo ja jakoś nie wiedzę by była do pobrania wersja dla PC
Dołączona grafika

#679 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 czerwca 2011 - 06:57

a zatem Cię oświecam: http://img839.images...133/icloud3.png

#680 sadaman

sadaman
  • 118 postów
  • SkądTychy

Napisano 14 czerwca 2011 - 07:21

a zatem Cię oświecam: http://img839.images...133/icloud3.png

Jakoś nie ptrafie się dostać na te screenowaną stronę.
Możesz udostępnić linka - i tak jest dostęp po zalogowaniu Dev.
Może być PM.
Możliwe że źle szukam ;/

#681 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 czerwca 2011 - 07:24

jasne. https://developer.ap...loud/downloads/
z resztą stronę, czy dwie strony temu pisałem jak tam się dostać (na dole strony resources jest mini box iCloud i po kliknięciu jego leci już z płatka ;) )

#682 sadaman

sadaman
  • 118 postów
  • SkądTychy

Napisano 14 czerwca 2011 - 07:43

jasne. https://developer.ap...loud/downloads/
z resztą stronę, czy dwie strony temu pisałem jak tam się dostać (na dole strony resources jest mini box iCloud i po kliknięciu jego leci już z płatka ;) )

Kurcze, to dziwne bo po wpisaniu swoich danych wywala mi że konto niekatywne ;/

#683 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 czerwca 2011 - 09:43

Czy opcja "wybór trasy" w Mapach była dostępna w iOS4 ? wydaje mi się, że nie.

Dołączona grafika

I bardzo slusznie, wydaje Ci sie. Opcja ta dostepna jest od zawsze w Mapach.

#684 arsen

arsen
  • 798 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 14 czerwca 2011 - 09:48

I bardzo slusznie, wydaje Ci sie. Opcja ta dostepna jest od zawsze w Mapach.

Chyba nie zrozumiałeś, opcja tras była jako tako ale zobacz na screen, jest opcja 3 alternatywnych tras, tego wcześniej nie widziałem :)

#685 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 10:10

Mam wrażenie, że troszkę poprawili zasięg 3G. Nie jest to jakaś dramatyczna różnica, ale w miejscach słabego zasięgu (u mnie w domu mam takie jedno miejsce gdzie zawsze zrywał połączenia i gubił zasięg) teraz trzyma. Nie pokazuje braku sieci jak wcześniej, nie zrywa rozmów, płynniej przechodzi z 3G na 2,5G.

#686 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 czerwca 2011 - 11:52

Kurcze, to dziwne bo po wpisaniu swoich danych wywala mi że konto niekatywne ;/

Jest zarejestrowany i opłacony jako developer na mac os x ? (nie na iOS, na iOS nie wystarczy)
Zapoznał się z nową umową? (jeżeli wyskakuje prośba o zapoznanie)

#687 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 czerwca 2011 - 11:59

ja jestem tylko na iOS i to wystarczyło. Liona nie mogę ściągnąć, ale iCloud na winzgrozę poszedł bez problemu..

#688 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 postów
  • SkądTarnów

Napisano 14 czerwca 2011 - 12:01

Moje wrażenia z użytkowania iOS 5 przez 6 dni? Właśnie robie restore do 4.3.3, poczekam do 3-4 bety albo do oficjalnego release z apple. Ale zmiany oceniam na wieki PLUS, jak będzie to działało tak jak trzeba to dostaniemy najlepszy system na komórki ever.

#689 spokospoko

spokospoko
  • 34 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 czerwca 2011 - 14:15

Ja również wróciłem do 4.3.3. Zmiany rewelacyjne, choć pozostało sporo do usprawnienia. Kompletnie nie rozumiem, dlaczego po odblokowaniu i ponownym zablokowaniu ekranu znikają wszystkie reminders - to w dużej mierze kładzie na łopatki nowy system. Z kolei na wysuwanych z góry przypomnieniach mogłyby znaleźć się switche wifi, usb, gps i bluetooth tak, jak w niektórych nakładkach na androida. Poza tym energożerność jest makabryczna - po pierwszych 10 leniwych % reszta spada zastraszająco szybko.

#690 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 czerwca 2011 - 15:10

Z tą baterią jest dziwnie. Po kilku dniach zauważyłem, że żywotność ustabilizowała się i jest podobna do 4.3.3. W tym momencie mam:
Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

iPhone był podłączony do iTunes przez 5 minut aby zgrać album. Dlatego pokazuje, że był ładowany.

#691 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 14 czerwca 2011 - 15:18

Z tą baterią jest dziwnie. Po kilku dniach zauważyłem, że żywotność ustabilizowała się i jest podobna do 4.3.3. W tym momencie mam:
Dołączona grafika

iPhone był podłączony do iTunes przez 5 minut aby zgrać album. Dlatego pokazuje, że był ładowany.

u mnie po ponownym wgraniu bateria ma normalną żywotność,podobną do 4.3.3,jedynie iPod nieco ospale przełącza utwory,wczoraj nie mógł znaleść sieci WIFI,a poza tym nic mi się nie wywala

czy ktoś zauważył że telefon szybciej się uruchamia na 5.0?

#692 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 czerwca 2011 - 15:23

No niestety iPod się troszkę dziwnie zachowuje, z siecią wifi mam podobnie (nie wyszukuje mi domowej, dopiero po reboot'cie znowu wyszukuje) i fakt telefon szybciej się włącza.

#693 Animatter

Animatter
  • 421 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 15:24

Wybaczcie, że się podpinam pod temat. Oto co na 4.3.3 od dzisiaj mam po restore. Pewnie błąd ale jakaś tam cicha nadzieja zawsze jest ; )
Aha, konto oczywiście polskie.

Dołączona grafika

#694 VaRRaN

VaRRaN
  • 12 postów
  • SkądPłock

Napisano 14 czerwca 2011 - 15:37

Archwiwzacja kontaktów, czy jakikolwiek backup danych z iPhone`a 4 mając np: itunes na PC oraz na MacBooku jest ŻENUJĄCY, można spędzić tygodnie czytając fora a i tak nic się nie dowiesz. Te czynności są podstawą obsługi telefonów itp. Powinny być proste i intuicyjne - a nie wiadomo z jakich przyczyn dla Apple jest to wiekie hallo. Możesz najwyżej intuicyjnie stracić wszelkie dane na swoim iPhone. Synhronizując go w najlepszej wierze. MakBooka oddaje dzieciakowi niech sobie gra w tetris a jak wymienię telefon to na taki z przyjaznym systemem. NIGDY WIĘCEJ ŻADNYCH OWOCÓW na urządzeniach. Pozdrawiam wszystkich.

#695 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 czerwca 2011 - 15:43

Archwiwzacja kontaktów, czy jakikolwiek backup danych z iPhone`a 4 mając np: itunes na PC oraz na MacBooku jest ŻENUJĄCY, można spędzić tygodnie czytając fora a i tak nic się nie dowiesz. Te czynności są podstawą obsługi telefonów itp. Powinny być proste i intuicyjne - a nie wiadomo z jakich przyczyn dla Apple jest to wiekie hallo. Możesz najwyżej intuicyjnie stracić wszelkie dane na swoim iPhone. Synhronizując go w najlepszej wierze. MakBooka oddaje dzieciakowi niech sobie gra w tetris a jak wymienię telefon to na taki z przyjaznym systemem. NIGDY WIĘCEJ ŻADNYCH OWOCÓW na urządzeniach. Pozdrawiam wszystkich.

To prowokacja?
iOS jest tak banalny i prosty w obsłudze, że się zastanawiam jak można sobie z tym nie poradzić. Synchronizacja kontaktów banał, a z wejściem icloud jeszcze większy banał.

#696 VaRRaN

VaRRaN
  • 12 postów
  • SkądPłock

Napisano 14 czerwca 2011 - 16:02

To nie jest prowokacja ale poczytać to sobie tu można najwyżej o jailbreakach. Tylko czemu po podłączeniu do Mac Booka chce mi czyścić iPhone ? Jak mam zrobić backup danych na MacBooku mając do tej pory w iTunes na PC ?, Czy 2 urządzenia są zakazane?? Czemu nie ma np ikonki 1. Z iPhone do McBook lub PC 2. Z McBook (PC) do Iphone - np z wyborem zawartości tego co trzeba przenieść (proste i wiesz co się dzieje). Chyba ktoś przekombinował z pseudo ułatwieniami. Chyba że ja szukam nie tego i nie tam gdzie trzeba......

#697 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 16:05

Wybrałeś niewłaściwy temat na takie pytania. Koniec OT, wracamy do tematu głównego.

#698 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 14 czerwca 2011 - 16:05

To jest albo prowokacja, albo po prostu jesteś bardziej inteligentny od przeciętnego Amerykanina - to może być problem, nie ufasz, nie wierzysz i komplikujesz sobie tym życie. Nie analizuj, uwstecznij się z Microsoftowej inteligencji I dociekania co jest gdzie i dla czego. Dasz radę :)

#699 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 czerwca 2011 - 16:09

A co w tym dziwnego? Rozumiesz pojecie synchronizacja? Skoro synchronizuje z A, a później podłączam do B, to muszę zdecydować czy ma być takie samo jak z B (czyli wymazanie A) lub pozostawić z A. Oczywiście przy założeniu, że A jest różne od B. Nie rozumiem, czego tu logicznego nie ma. Osobiście często podłączam do Mac i do PC, i nic mi nie chce wymazywać. @renqien: byłem w trakcie pisania, nie widziałem Twojego postu. EOT.

#700 VaRRaN

VaRRaN
  • 12 postów
  • SkądPłock

Napisano 14 czerwca 2011 - 16:25

Dobra - sorry że zadałem jakiekolwiek pytanie, w przyjaznej i chętnej do pomocy społeczności.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych