Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 5.0 - pierwsze wrazenia i opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2768 odpowiedzi w tym temacie

#2501 Bombi

Bombi
  • 95 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 października 2011 - 09:05

No właśnie czytałem o kilku problemach z zanikaniem sieci i drastycznym spadkiem użyteczności baterii i chyba poczekam z 5ką :(

#2502 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 24 października 2011 - 11:11

No właśnie czytałem o kilku problemach z zanikaniem sieci i drastycznym spadkiem użyteczności baterii i chyba poczekam z 5ką :(

Właśnie to przeżyłem :( Pewnie jest to kwestia softu. Dla wersji 4S to dla mnie beta.

#2503 itzChip

itzChip
  • 47 postów

Napisano 24 października 2011 - 22:39

Nie wiem czemu ale na iPhone 4 (Black 16GB) strasznie tnie okładki albumów w Muzyce przy przewijaniu. Ogólnie soft jest świetny, powiadomienia są boskie.... ....jednak trzeba czekać na jakąś aktualizację bo jest trochę niestabilny. Wyrzuca czasami przy słuchaniu muzyki. Jeszcze wgram go na nowo i zobaczę czy to coś zmieni.

#2504 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 24 października 2011 - 23:49

Z tymi okładkami albumów to chyba największy fail jaki widziałem w życiu...tną niemiłosiernie, podobno zmniejszenie rozdziałki coś daje...ale jakoś w iOS4 nie musiałem tego robić...po za tym jest świetnie i wystarczy 5.0.1 z poprawką dla coverflow i jestem w niebie.Co do baterii...ludzie przestańcie, a chciałem właśnie nie dawno was pochwalić, że jeszcze nie widzę tematu "drastyczny spadek baterii po aktualizacji do..." co każdy iOS o numerek wyższy o 0.1 jest to samo...a mi się to nigdy nie przydarzyło jeszcze mając iphone'a od softa 1.1.3...

#2505 Macwolx

Macwolx
  • 209 postów

Napisano 25 października 2011 - 07:15

Ja generalnie jestem bardzo zadowolony z "piątki" - na telefonie bez JB i innych sztuczek działa superowo :)

#2506 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 25 października 2011 - 07:34

Jak zwykle po usunięciu zbędnych lokalizacji animacje jak i wbudowane programy działają nieco płynniej na iPodzie Touch 4G ;)

#2507 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 25 października 2011 - 09:26

Z tymi okładkami albumów to chyba największy fail jaki widziałem w życiu...tną niemiłosiernie, podobno zmniejszenie rozdziałki coś daje...ale jakoś w iOS4 nie musiałem tego robić...po za tym jest świetnie i wystarczy 5.0.1 z poprawką dla coverflow i jestem w niebie.Co do baterii...ludzie przestańcie, a chciałem właśnie nie dawno was pochwalić, że jeszcze nie widzę tematu "drastyczny spadek baterii po aktualizacji do..." co każdy iOS o numerek wyższy o 0.1 jest to samo...a mi się to nigdy nie przydarzyło jeszcze mając iphone'a od softa 1.1.3...

Mając 4S doświadczyłbyś problemów z baterią. Na 4 nie ma tego problemu.

#2508 Sergionex

Sergionex
  • 147 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 października 2011 - 11:47

Mam pytanie-czy ktoś ma problem z pobieraniem poczty przez Push - ja mam notorycznie brak maili. Dopiero po wejściu w pocztę na iPhone zaczyna ściągać i pobiera nowe wiadomości. Jest to bardzo uciążliwe :/ Co gorsza nie wiem jaka jest reguła - niektóre maile wchodzą od razu, inne za cholerę...

#2509 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 października 2011 - 11:51

Czy w każdym przypadku (nawet po aktualizacji z 4.3.5 bez JB i przywróceniu ustawień fabrycznych) problem z okładkami albumów występuje? Dość często zdarza mi się z tego korzystać i nie wiem, czy jest możliwe, że ten problem nie wystąpi.

#2510 lia

lia
  • 304 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 25 października 2011 - 14:37

Mam pytanie-czy ktoś ma problem z pobieraniem poczty przez Push - ja mam notorycznie brak maili. Dopiero po wejściu w pocztę na iPhone zaczyna ściągać i pobiera nowe wiadomości. Jest to bardzo uciążliwe :/ Co gorsza nie wiem jaka jest reguła - niektóre maile wchodzą od razu, inne za cholerę...

A gdzie masz skrzynkę?

#2511 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 października 2011 - 14:53

też miałem ten problem lecz ... ale od początku.
funkcja ta raz działa raz nie działa.
po migracji z MobileMe do iCloud miałem podobne efekty działania tej poczty.
trzy dni temu zalogowałem się bezpośrednio do poczty na icloud.com i dopiero tam zaczęły się dziać dziwne rzeczy.
pomieszana poczta, oraz dziwne emaile które już dawno usunąłem.
później strona się zawiesiła. kiedy już miałem ją drastycznie zamknąć pojawił się komunikat o treści po polsku
"... czy chcę przesłać dane o błędach.." i tam różne ble ble ble i nacisnąłem przycisk aby wysłało to moje zgłoszenie.
na następny dzień problem znikł. być może zrobili jakąś indywidualną poprawkę.
funkcja push działa idealnie. ba nawet zauważyłem inną ciekawą rzecz że ta funkcja zrzuca mi mi pocztę po godzinie 6 rano aby mi komórka nie dzwoniła w nocy informując o nadejściu poczty.

#2512 Sergionex

Sergionex
  • 147 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 października 2011 - 15:36

No ja też jestem po migracji z MobileMe... No nic zobaczymy-z tym pushem przed 6 rano to ciekawe! Faktycznie nie przypominam sobie maili w nocy! Muszę dziś przetestować ;)

#2513 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 października 2011 - 16:14

To poczta na koncie@me.com działa w Push? Jak to aktywować?

#2514 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 25 października 2011 - 17:18

Push jest domyślnie włączony, jeśli go wyłączyłeś to w tym samym miejscu włącz.

#2515 kaka188

kaka188
  • 56 postów

Napisano 26 października 2011 - 08:17

Siemka jakie macie zućycie baterii na ios 5? mi przez noc spadło 8%. Na poprzednich softach bywało tak, że nawet 1% mi nie spadł przez noc. Mam 3gs jailbreak threded. pozdro

#2516 pmmazz

pmmazz
  • 9 postów

Napisano 26 października 2011 - 09:08

drastycznie zwiększone zużycie energii... ogólnie.... iPhone 4, świeżutki, no i walnięta aplikacja MUZYKA /IPOD/ wykrzacza się całość przy wybieraniu albumów w orientacji poziomej aparatu, o totalnym spowolnieniu tutaj nie ma co sie rozwijać... to zużycie baterii zwiększone o 40-50%, warunki używania i sieci, bez zmian...

#2517 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 października 2011 - 09:12

drastycznie zwiększone zużycie energii... ogólnie.... iPhone 4, świeżutki, no i walnięta aplikacja MUZYKA /IPOD/ wykrzacza się całość przy wybieraniu albumów w orientacji poziomej aparatu, o totalnym spowolnieniu tutaj nie ma co sie rozwijać...

iPhone 4 update z wersji 4.3.3 z jb do 5.0 z wgraniem kopii. Bateria trzyma znacznie lepiej niż na sofcie 4.3.3 wszystko włączone (push, usługi lokalizacji, itp) muzyka 1335 utworów zero problemów z okładkami w trybie coverflow, telefon działa szybko nie przymula nie zawiesza się.

#2518 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 26 października 2011 - 09:13

Bo nie masz juz JB wiec widzisz roznice, i tyle.

#2519 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 26 października 2011 - 09:27

u mnie po przejsciu na ip4 z 4.3.3 JB na 5.0 JB baterie cos szybko zżerało tak jakby był cały czas w użyciu, powyłączałem wszystkie powiadomienia potem powłączałem te podstawowe których używam, w miedzy czasie aplikacje się zaktualizowały, i na dzień dzisiejszy jest OK , bateria trzyma na oko tyle samo, co na 4.3.3. Przez noc jakies 3% jeszcze dzisiaj sprawdze czy cos sie zmienilo.

#2520 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 października 2011 - 09:32

Czyli jeżeli przez update'em do 5.0 nie miałem JB i po aktualizacji również nie zamierzam go mieć, to mogę liczyć na prawidłowe działanie funkcji coverflow?

#2521 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 października 2011 - 10:15

Mnie na jb cover flow działał poprawnie i teraz na 5.0 bez jb działa poprawnie.

#2522 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 października 2011 - 10:21

bo to nie kwestia jb tylko rozmiarów wgranych okładek. Im większa tym wolniej chodzi

#2523 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 października 2011 - 10:32

Bo nie masz juz JB wiec widzisz roznice, i tyle.

Nigdzie nie napisałam że na 4.3.3 z jb miałam kłopoty z baterią, bateria na 4.3.3 z i bez jb sprawowała się tak samo. Może dlatego, że w ramach JB używałam jedynie iPhone delivery.

#2524 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 26 października 2011 - 11:44

sam JB nie ma wpływu na baterię
Nadmierne zużycie baterii po JB może mieć głównie związek z omijaniem simlocka , hackaktywacjami, zmiana softu bez podnoszenia BB,
również uzywanie aplikacji jak widgety perpage z chmurkami potrafiły ciągnąć baterie

---------- Wpis dodano o 12:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:42 ----------

i wszelkie aplikacje działające w tle pozostawiające cały czas telefon w użyciu zamiast w gotowości

#2525 Maxou

Maxou
  • 30 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 października 2011 - 12:05

U mnie wszystko przebiegło bez zarzutu, jestem mega zadowolony z iOS 5 na mojej 4ce.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych