Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[ATV 2] Jak zbudowac kolekcje filmow z okladkami i opisami - XBMC

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 KaMiLeOn

KaMiLeOn
  • 47 postów

Napisano 05 czerwca 2011 - 17:56

Witam... Widzialem rozne filmiki na youtubie z softem XBMC gdzie widac ladnie pokatalogowane filmy, wraz z okladkami i opisami. Jak zbudowac sobie taka baze czy to filmow czy plyt muzycznych bo mysle pewnie ze zasada jest taka sama. Jedynie co mam to wskazany katalog z filmami na dysku i nie moge znalesc mozliwosci dodawania okladek itp? Pozdrawiam

#2 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 06 czerwca 2011 - 07:54

Mam XBMC i Boxee, ale takie "cuś" z tego co wiem (bo u mnie działa) ma tylko Boxee. Wrzucamy plik na dysk, wchodzimy na niego przez boxee i potem mamy alternatywę: play/recognize. Jak rozpozna konkretny film jako ten co mamy, wgrywa nam automatycznie dane chyba z IMDB. Jeśli to działa na XBMC to musi działać podobnie.

#3 zbimac

zbimac
  • 126 postów
  • SkądDLW

Napisano 06 czerwca 2011 - 17:03

1. Wchodzimy: system, wtyczki, pobierz wtyczki, XBMC.org Add-ons, o filmie, instalujemy polski serwis filmowy Filmweb i fdb.pl Wracamy do menu głównego. 2. Wchodzimy do Wideo, "stajemy" na dodany przez nas katalog, domyślnie "Filmy", przytrzymujemy klawisz "menu", wybieramy opcję "określ zawartość" , w zawartości katalogu wybieramy (Filmy), wybieramy polski scraper Filmweb lub fdb.pl 3. Ustalamy opcje skanowania zawartości i po sprawie. 4. Teraz należy uzbroić się w cierpliwość, aż zostaną dodane okładki i opisy do naszych filmów. Z biblioteką muzyczną należy postąpić adekwatnie do biblioteki z filmami! (nie mam siły na dokładny opis...)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych