Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

PROBLEM Przy instalowaniu softa 4.1 przy pomocy sn0wbreeze-2.1

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 LaYciKK

LaYciKK
  • 18 posts
  • SkądŁódź

Posted 05 June 2011 - 11:35

Witam, jak w temacie. Wszystko szło normalnie, stworzony plik softu .ipsw, wprowadzony w stan DFU, wszystko wydaje się ok. Doszedłem do końcowej fazy, czyli mam "śnieżkę" na ekranie w iPhone i czekam na reset telefonu, ale nic konkretnego się nie dzieje, w stanie takim telefon leżał ok. 5h i nic to nie dało. Czego to może być wina?

#2 Dziadu1993

Dziadu1993
  • 728 posts

Posted 05 June 2011 - 13:49

Zrob na nowo CF w sn0wbreeze i wgraj jeszcze raz poprzez DFU

#3 LaYciKK

LaYciKK
  • 18 posts
  • SkądŁódź

Posted 05 June 2011 - 22:17

Wgrałem soft poprzez redsn0wa i w ogóle nie wykrywa mi sieci w telefonie, wszystko jest cacy, soft 4.1, ale nie wykrywa mi sieci, jakby w ogóle SIM nie widział? ; o @edit. Dodam, że to nie mój iPhone, na moim żadnych problemów nie było.

#4 Dziadu1993

Dziadu1993
  • 728 posts

Posted 06 June 2011 - 19:35

A przed operacja dzialal normalnie ? Przez redsn0w robi sie Jailbreak a nie wgrywa sie soft, soft instaluje sie poprzez iTunes. Sprawdz czy dziala ci GPS, mozliwe ze cos poszlo nie tak z Baseband

#5 Tikey

Tikey
  • 22 posts
  • SkądKrak

Posted 16 June 2011 - 00:29

Doszedłem do końcowej fazy, czyli mam "śnieżkę" na ekranie w iPhone i czekam na reset telefonu, ale nic konkretnego się nie dzieje, w stanie takim telefon leżał ok. 5h i nic to nie dało.?

Mam dokładnie to samo i nie wiem co zrobić..... robilem JB innym programem wczesnije to Iphone jakos dziwnie reagował, a mianowicie ikony(caly obraz) migal jak ruszalem palcem po ekranie takie pasy wielkie sie pojawialy po poziomej lini. Nie wiem co zrobic. Help?

#6 fellert

fellert
  • 272 posts
  • SkądWygoda /k Garwolina

Posted 16 June 2011 - 11:13

Cos podobnego miałem jak wrzucałem hack activated Cf na iphona 3gs ze starym boot romem spr od nowa zrobić CF od nowa a potem ireb wprowadź do w pwned dfu mode powinno pomóc.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users