Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Apple Tv - kolekcja domowa nie działa

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 pkoziej

pkoziej
  • 6 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 05 June 2011 - 10:11

Witam! Właśnie odpaliłem moje nowe atv2 i nie mogę sobie poradzić z połączeniem z itunesami na komputerach domowych. Na komputerach iTunes 10.2, na atv soft zaktualizowany. Wszędzie udostępniona kolekcja domowa z tym samym appleid. Komputery się nawzajem widzą .. A atv nie widzi i już. Ktoś wie o co może chodzić? Może jakieś porty na FW powinienem pootwierać albo coś? Z góry dziękuję za pomoc! pkoziej

#2 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 posts

Posted 05 June 2011 - 11:07

Na ATV i na komputerach musisz się zalogować na tym samym koncie iTunes. Dodatkowo na każdym z tych komputerów w iTunes musisz udostępnić kolekcję domową, będąc zalogowanym na tym samym koncie co w iTunes. To może się wydawać oczywiste, ale...

#3 pkoziej

pkoziej
  • 6 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 05 June 2011 - 12:58

Jestem zalogowany w iTunes na tym samym koncie i kolekcję domową też na tym samym koncie mam udostępnioną ... znalazłem gdzies w innym wątku że to może być problem routera i że dla linksysów trzeba udostępnić multicast. Ja mam linksysa wrt610 i właśnie szukam w nim tej opcji multicastu i jakoś nie mogę znaleźć :-( pk

#4 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 posts

Posted 05 June 2011 - 13:48

Jedyne co mi przychodzi do głowy to fakt, że ta kolekcja domowa miała działać na w miarę nowej wersji iTunes i iOS. Może sprawdź, czy masz wszystko aktualne. Z tego, co pamiętam, to działa od niedawna.

#5 pkoziej

pkoziej
  • 6 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 06 June 2011 - 07:29

Wersje itunes i ios mam ok. Tak jak pisałem chodziło o router - udało mi się odblokować multicast i kolekcja domowa się pokazała. Potem wprawdzie znikła ... ale już nie jest źle, myślę że chodzi o to że laptop mi się uśpił, i jest jakiś problem z synchronizacją. Powalczę jeszcze - ważne że odpaliłem jeden film z lapka na atv i nawet działa :-))) pk

#6 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 posts

Posted 06 June 2011 - 07:47

O! To bardzo dziwne! Może warto spróbować w takim razie ze zwykłym ruterem? Nawet na samym kablu?

#7 pkoziej

pkoziej
  • 6 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 10 June 2011 - 07:31

Wygląda na to że już wszystko działa ok. Widzę biblioteki i mogę odtwarzać media. Tak więc była to wina (a w zasadzie feature routera :-) Teraz mam inny problem a w zasadzie prośbę - mam w domu 2 iphone 3g (nie 3gs). Chciałbym odpalić jakoś na nich airplay. Wiem że w którejś becie ios 4.2 chyba było to włączone? Wiecie może w której i gdzie ją jeszcze można zdobyć? Na całej reszcie ios 4.3 mi nie zależy ale ten airplay do apple TV byłby super - w końcu iphony mogły by się do czegoś przydać ... Z góry dzięki za pomoc. pk

#8 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 posts

Posted 11 June 2011 - 22:18

Ja mam iPod Touch 4g i obecnie soft 4.2 i mi airplay działa. Ze starym Apple TV działa po zainstalowaniu RemoteHD (wymagany JB firecore).

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users