Witajcie.
Czy jest prawdopodobieństwo spalenia wyświetlacza LCD w iPhonie 3G?
Opis problemu:
Zaczęło się od tego, że podczas normalnych czynności jak np. pisania sms-ów ekran robił się biały...
Po dociśnięciu prawego górnego rogu wszystko wracało do normy, ale pewnego dnia znowu ekran zrobił się biały, a po dociśnięciu zgasł na dobre. początkowo jeszcze reagował na takie czynności jak odblokowanie ( było słychać dźwięk )
ale teraz już też nie.
Dla tego interesuje mnie czy wyświetlacz się spalił i czy będzie konieczna jego wymiana.
Dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
PS. chodzi mi tylko o wyświetlacz nie o digitizer
Wyświetlacz LCD w iPhone 3G
Started by
kombinerki
, 05 Jun 2011 09:16
3 replies to this topic
Posted 05 June 2011 - 09:16
Posted 05 June 2011 - 12:27
jesli wyswietlacz robil sie 'bialy', 'plywal' albo wyswietlal linie a pomagalo docisniecie prawego rogu, wynika z tego, ze albo jest slabo dopieta tasma LCD na plycie lub uszkodzone jest gniazdo lcd, wtedy trzeba przelutowac, koszt ok. 50zl
na wszelki wypadek sprawdz wczesniej z LCD z innego iPhone'a, bedziesz mial 100% pewnosci
Posted 05 June 2011 - 12:34
Wyświetlacz robił się tylko biały, raz pamiętam zrobił się czarny było widać ikonki ale nie podświetlał... Trzeba było znowu docisnąć, żeby zadziałało.
Otworzyłem iPhona w celu dopięcia taśmy, ale nic nie pomogło...
Będę musiał zamówić nowy wyświetlacz...
Posted 07 June 2011 - 15:24
Mam podobny problem, i w związku z tym pytanie.
Czy łatwiej uszkodzić wtyk na płycie głównej, czy na taśmie lcd? Ten na taśmie od lcd nie wygląda za ciekawie, więc bardziej to podejrzewam.
Nie chciałbym zamówić ekranu na marne, a miałbym chociaż minimalną pewność że to właśnie padło
A żeby nie było zbędnych postów napiszę że: robiłem reset przez trzymanie power+home, itunes widzi iphone, robiłem restore oraz update softa, nie mam jailbreaka. Więc raczej to problem sprzętowy.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users