Witam.
Niedawno kupiłem sobie stację dokującą do iPhone'a aby móc go sobie podładowywać siedząc przy kompie no i żeby porządeczek był na biurku ;]
Zastanawiam się tylko czy to nie obniży mi żywotności baterii ? Tzn. czy gdy iPhone jest w stacji dokującej do prąd do niego dociera nawet jak naładuje się do 100% ? Czy ładowanie się automatycznie wyłącza ?
Oraz mój drugi problem to to, że gdy przeglądam strony internetowe i czasami otwieram link w "nowej stronie" to po powrocie do poprzedniej strony ona mi się automatycznie odświeża i muszę czekać aż się od nowa załaduje co jest strasznie irytujące po bo po to otwieram link ze strony w nowym oknie żeby co chwile danej strony nie ładować.
Czy to może być wina Jailbreak'a czy po prostu tak ma każde Safari w iPhone'ach ?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Stacja dokująca a żywotność baterii ? Oraz problem z przeglądarką.
Rozpoczęty przez
rootpl
, 04 cze 2011 14:50
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 czerwca 2011 - 14:50
Napisano 04 czerwca 2011 - 15:01
1. Prąd po naładowaniu nie idzie na baterię
2. Tak już ma safari.
Napisano 04 czerwca 2011 - 15:56
;/ Dzięki.
Napisano 04 czerwca 2011 - 18:50
To, czy Safari "trzyma" w pamięci stronę internetową jest zależne od aktualnej ilości wolnej pamięci RAM. Jeśli jest jej mało, to strony wczytują się ponownie. Też mnie to irytuje, więc przed przeglądaniem internetu zwalniam trochę pamięci RAM i Safari bez problemów pamięta wszystkie 8 aktualnie otwartych stron.

Napisano 05 czerwca 2011 - 12:59
W jaki sposob moge odswiezyc ram ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych