Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słaby zasieg lub brak sieci po upadku.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 grzesiekosw

grzesiekosw
  • 26 postów

Napisano 04 czerwca 2011 - 07:54

Witam. Moj Iphone 3g zaliczyl dosyc mocny upadek. Musialem wymienic digitizer, ramke digitizera oraz LCD. I pojawil sie problem poniewaz wszystko dziala oprocz zasiegu. Jest bardzo slaby lub niema go wcale. Gdy sie pojawi mozna bez problemu dzwonic itp. Karte sim wykrywa zawsze czyli modul od GSM raczej jest sprawny. Stąd moje pytanie do madrzejszych tego swiata - w czym tkwi problem? Czytalem ze antena jest podlaczana do metalowej ramki ale czy to prawda? Bede wdzieczny za pomoc.

#2 Dziadu1993

Dziadu1993
  • 728 postów

Napisano 04 czerwca 2011 - 08:00

Nie prawda. Ramka i antena to 2 osobne czesci. Antena znajduje sie w dolnej czesci iP pod home, jest ona zlaczona wraz z portem ladowania, glosnikiem i mikrofonem. Jesli lubisz majsterkowac i masz do teego cierpliwosc to wymienisz sama antene, jest to taki zloty kawalek "tasmy" a jesli nie czujesz sie na silach to na allegro sa dostepne cale komplety.

#3 grzesiekosw

grzesiekosw
  • 26 postów

Napisano 04 czerwca 2011 - 11:34

no ale tak ale czy to w tym tkwi problem? Caly komplet wymienialem jakies dwa miesiace temu ze wzgledu na to iż nie dzialal mikrofon bo komplet byl w przyziemnej cenie. Jest cos jeszcze co przy upadku moglo spowodowac uszkodzenie czegos innego odpowiadajacego po czesci za zasieg? Dodam ze wifi dziala dobrze jak juz zasieg zlapie

#4 Dziadu1993

Dziadu1993
  • 728 postów

Napisano 04 czerwca 2011 - 11:47

wifi jest to oddzielny modul i nie odpowiada za prace potru z zasiegiem. Jak dla mnie uszkodzona jest antena GSM. Docisnij jeszcze ten kabelek ktory idzie z anteny i jesli nie pomoze to najprawdopodobniej do wymiany.

#5 grzesiekosw

grzesiekosw
  • 26 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 19:25

Wymienilem ten caly dock z antena i niema zadnej reakcji. Dalej zasiegu jak niebylo tak niema...Jeszcze moze ktos pomoze?

#6 Neon190

Neon190
  • 2 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 lipca 2011 - 22:32

Cześć udało Ci sie rozwiącać problem mam to samo tel po upadku wi fi jest ale zasięgu gsm nie ma wymieniałem ju cały dolny element z anteno i nic. PROSZE O POMOC

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych