Witam.
Proszę o pomoc. Mam ipada i wbudowany program pocztowy. Jak stworzyć katalogi i tam segregować poczte?
Albo - podajcie mi jakiś dobry program pocztowy na ipada gdzie moge segregować pocztę
dziękuję
pozdrawiam
tomek

Foldery w poczcie imail
Rozpoczęty przez
eden2
, 02 cze 2011 21:13
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 czerwca 2011 - 21:13
Napisano 03 czerwca 2011 - 12:26
To czy możesz segregować poczte nie zależy od programu pocztowego tylko od możliwości Twojego operatora pocztowego. Możliwość tworzenie folderów wymaga obsługi protokołu IMAP. Jeśli Twoje konto pocztowe obsługuje IMAP możesz tworzyć foldery. Jeśli tylko prymitywny POP3 folderów nie stworzysz.
Klient poczty na iPadzie obsługuje wszystkie możliwe protokoły i jest bardzo dobry - nie potrzebujesz nic innego.
//T
Napisano 03 czerwca 2011 - 14:10
Ale mi chodzi o coś takiego co jest np w outlooku czy incredil mail....... A one mają niezależnie od pop3 czy imap. Jak mam 4 konta (poczta.fm wp.pl hotmail.com iap.pl) to cieżko z imapem
Napisano 03 czerwca 2011 - 14:48
To co opisujesz to foldery lokalne które są według mnie kompletnie bezużyteczne jeśli dostajesz się do jednego konta z kilku komputerów. TYLKO IMAP jako protokół on-line daje Ci możliwość komfortowego używania konta mailowego na kilku komputerach oraz korzystania z folderów.
Załóż sobie konto na Gmailu i importuj poczte z innych kont - używam od lat... Nie wyobrażam sobie jak można korzystać z maila który nie obsługuje IMAP'a. POP3 to prehistoria pamiętająca czasy dostępu do sieci przez modemy. Operatorów którzy nie udostępniają IMAP'a trzeba unikać.
//T
Napisano 06 lipca 2011 - 08:47
Dyndas. Dobrze mówisz ale nie na temat. Na jakiej podstawie pomyslales, ze kolega nie ma konta imap?
Postawione pytanie to: jak za pomocą tego - jak to okresliles "bardzo dobrego" - klienta pocztowego w iPad zarządzać folderami pocztowymi na serwerze imap? Jak np. Utworzyć Nowy katalog na koncie imap, usunąć go lub zienic nazwę?
Napisano 06 lipca 2011 - 10:12
Applowy klient poczty obsługuje foldery na kontach IMAP ale nie umożliwia ich tworzenia. Taki folder można sobie stworzyć na bardziej funkcjonalnym klientcie typu Thunderbird itp...
Jeśli chcesz mi udowodnić, że klient poczty iPhone'a czy iPada jest gorszy niż Thunderbird cz Outlook a samo urządzenie gorsze niż najprostszy laptop to nie musisz - zdaje sobie sprawe z tych ułomności. Pomimo tego dla mnie są OK...
//T
Napisano 06 lipca 2011 - 14:44
Nie nie chce nic udowadniać. Po prostu stwierdzenie, ze ta protezka do czytania wiadomosi w iPad to bardzo dobry klient nowoczesnego impa to mijanie sie z rzeczywistością.
Klient poczty w ipadzie jest właśnie rodem z epoki pop.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych