Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Pytania początkujących po zakupie ipad

• Please log in to reply
1095 replies to this topic

#176 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 17 November 2011 - 10:16

1.polska aplikacja z gazetami nazywa się e-kiosk. 2.Do obsługi załączników najlepiej mieć program do zarządzania plikami mp. iFiles. Wtedy tam można zapisać przychodzący plik i później nim zarządzać. 3.Do odtwarzania wszystkich formatów filmowych można rozważyć programy: Good Player lub AVPlayer HD 4.tu wszystko zależy od osobistych preferencji. Ja używam folii na ekran, z tyłu gela skin i smart cover.

#177 Cosy_

Cosy_
  • 12 posts

Posted 17 November 2011 - 11:34

Witam mam pytanie może banalne ale co tam - czy iPad ma swój nr telefonu (karty sim) na który można wysyłać SMS'y no i tym samym czy można z niego je wysyłać? Pytanie kolejne czy w iTunes po podłączeniu iPada w panelu "ogólne " powinien być widoczny nr abonentowy kart zainstalowanej w urządzeniu? Dzięki za odpowiedzi.

#178 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 17 November 2011 - 11:38

nie

#179 Cosy_

Cosy_
  • 12 posts

Posted 17 November 2011 - 11:54

A już chciałem do Orange dzwonić i reklamować kartę sim - dzięki za informacje ;-)

#180 MROKDUSZNY

MROKDUSZNY
  • 1 posts

Posted 17 November 2011 - 12:29

Jak wgrać Filmy na Ipada po przez iTunes? Witam wszystkich. Mam pewny problem, mam program iTunes i ipada, wgrałem wszystkie mp3, tapety, i specjalnie programem konwenterowałem film na mpg-4 pod iPada. No i taki problem mam wysłaniem po przez kabel usb przez program iTunes filmy do ipada, jak by powiedzieć nie widzi film program iTunes. Czytałem różne artykuły pomocne, ale nie mogę większości ogarnąć. Jeszcze mam malutkie pytanko, czy jest możliwość by po podłączeniu usb z ipad vs PC by wyskoczył dysk i wgrywać bez pośrednio? Mam do was wielką prośbę, pomóżcie mi objaśnić ten problem. Dziękuję z góry. Za pomoc od wdzięczę się czymś. Pozdrawiam

#181 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 18 November 2011 - 12:04

W iTunes ctr+O i otwierasz Twoj film, ktory sie przekopiuje do biblioteki. Potem w iTunes go przeciagasz myszka na iPada (mozliwe ze od razu mozna przeciagnac myszka z eksplorera na iPada poakazanego w iTUnes). Ewentualnie masz zakladki do synchronizacji roznych bibliotek z iPadem. Poza tym jest google i manuale do iPada, nawet po polsku.

#182 uups

uups
  • 11 posts

Posted 20 November 2011 - 10:50

mam problem z drastycznie wolnym WI-FI na ipodzie2 i na iphone 4 często też zrywa zaznaczę iż na kompie wszystko działa super szukałem na forum oraz wujku gogle jakiegoś lekarstwa ale nic sensownego nie znalazłem może ktoś rozwiązał ten problem będe wdzięczny

#183 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 November 2011 - 10:53

Ale to nie ten temat ? Zrób nowy Temat w odpowiednim dziale a wszyscy będą się rwać aby odpowiedzieć na Twoje pytanie ;)

#184 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 20 November 2011 - 11:49

mam problem z drastycznie wolnym WI-FI na ipodzie2 i na iphone 4 często też zrywa zaznaczę iż na kompie
wszystko działa super szukałem na forum oraz wujku gogle jakiegoś lekarstwa ale nic sensownego nie znalazłem
może ktoś rozwiązał ten problem będe wdzięczny

Zmień ustawienia routera, np. metodę zabezpieczeń ;-)

#185 bdt

bdt
  • 6 posts

Posted 23 November 2011 - 14:18

Witajcie. Niedawno kupiłem swoje pierwsze iUrządzenie (iPad2 16GB Wifi, iOS 5.0.1) i nie mogę znaleźć odpowiedzi na bardzo proste pytanie. W początkowym szale zakupowym nabyłem kilka większych gier i teraz brakuje mi miejsca. Chcę coś odinstalować ale tak, żeby nie stracić aplikacji? Czy AppStore pamięta moje zakupy i będę mógł pobrać bez problemów ponownie te aplikacje czy też muszę je w jakiś sposób zbackupować i potem odtworzyć? Jeśli to drugie to jak?

#186 RiQ

RiQ

• 2567 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 November 2011 - 14:29

wejdź sobie w appstore na ipadzie i looknij w zakładkę purchased - tam będą aplikacje które kupiłeś. Możesz je w każdej chwili zainstalować ponownie na iUrządzeniu

#187 bdt

bdt
  • 6 posts

Posted 23 November 2011 - 14:36

Wiedziałem, że to musi być coś oczywistego. Wybaczcie. :( Bardzo dziękuję RiQ. :)

#188 bartoszbol

bartoszbol
  • 6 posts

Posted 24 November 2011 - 02:48

Witam. Czy i jak można sprawdzić wielkość plików takich jak załączniki, zdjęcia, dokumenty, aplikacje? Czy można zmienić rozdzielczość zdjęcia dołączonego do maila?

#189 matimon

matimon
  • 4 posts

Posted 29 November 2011 - 21:39

Witajcie,od 2 dni jestem posiadaczem ipada2 16gb i mam takie problem wszystkie programy gry muzyke moge bez problemu dodawać natomiast problem pojawia sie gdy mam dodać jakiś film.Na początku wogóle nie mogłem dodać żadnego filmu do biblioteki,zaistalowałem QuickTime Player i myslałem ze wszystko bedzie ok ale niestety owszem filmy sa dodawane teraz do biblioteki ale nie przechodza do ipada po synchronizacji.W załącznikach znajdują sie zdjęcia moich ustawień.
[url]http://myapple.pl/ipad/206246-problem-z-itunes-ipad2.html[/url]

tutaj w temacie znajdują się zdjęcia
pozdrawiam

#190 dexter77

dexter77
  • 120 posts

Posted 30 November 2011 - 08:32

a ja mam pytanie z innej beczki, jak przejść do widoku głównego pulpitu nie używająć przycisku home? jest jakaś metoda?:) czy tylko button home? i czy istnieje jakas metoda przechodzenia pomiedzy wlaczonymi aplikacjami, czy za kazdym razem trzeba wylaczyc (czyli przejsc do pulpitu) i ikona wlaczyc nastepna?

#191 iRaff

iRaff
  • 71 posts
  • SkądManchester UK

Posted 30 November 2011 - 08:38

a ja mam pytanie z innej beczki, jak przejść do widoku głównego pulpitu nie używająć przycisku home? jest jakaś metoda?:) czy tylko button home?

i czy istnieje jakas metoda przechodzenia pomiedzy wlaczonymi aplikacjami, czy za kazdym razem trzeba wylaczyc (czyli przejsc do pulpitu) i ikona wlaczyc nastepna?

Ekran główny - uszczypnąć 5 palcami ekran
Przechodzenie pomiędzy aplikacjami - 4 palcami przesunąć ją w bok - lewo lub prawo .

#192 edwa

edwa
  • 880 posts
  • SkądGdańsk, PL

Posted 30 November 2011 - 08:41

Jak masz gesty włączone to cztery lub pięć palców połóż na ekran i "ściśnij" je ;). Tak jakbyś chciał coś złapać ;).

#193 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 30 November 2011 - 11:15

Czy przed napisaniem tu durnego pytania, ktos w ogole raczyl zajrzec do instrukcji? Generalnie kultura w sieci polega na tym, ze na forach zadaje sie pytania wykraczajace poza normalna funkcjonalnosc opisana w instrukcji urzadzenia.

#194 edwa

edwa
  • 880 posts
  • SkądGdańsk, PL

Posted 30 November 2011 - 12:14

Nie wiem czy gesty są opisane w instrukcji bo nie było ich przecież od razu w iPadach. Wolę odpowiedzieć normalnie niż RTFM :)

#195 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 30 November 2011 - 12:23

Czy przed napisaniem tu durnego pytania, ktos w ogole raczyl zajrzec do instrukcji? Generalnie kultura w sieci polega na tym, ze na forach zadaje sie pytania wykraczajace poza normalna funkcjonalnosc opisana w instrukcji urzadzenia.

Jakkolwiek w pełni zgadzam się z tym co napisałeś, to niestety ludzie pytają tutaj często o kwestię, które zwykle wyczerpująco opisane są w Instrukcji. Sama zwykle odsyłam do instrukcji, a wówczas czytam obelgi na PW od czego jest forum.

#196 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 30 November 2011 - 13:02

Taka rola, ze musisz miec gruba skore. Po to masz ten pomaranczowy znaczek by brac pewne rzeczy na klate ;) (jakby to nie brzmialo). Gdybyscie czesciej ludzi przywolywali do porzadku, dzialaloby to rowniez dla ich dobra, bo tematy bylyby mniej zasmiecone i argument o wyszukiwaniu mialby sens. I tak bylem mily, ze nie zjechalem kogos kto pyta o filmy kilka postow pod tym jak jest to opisane. @edwa: W najnowszej sa, ale na pewno jest belka MT i to od dawna. Akurat opis gestow z Twojej strony to sluszna rzecz ;)

#197 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 30 November 2011 - 13:41

[QUOTE=grzes_l;1755152]Taka rola, ze musisz miec gruba skore. Po to masz ten pomaranczowy znaczek by brac pewne rzeczy na klate ;) (jakby to nie brzmialo).
Gdybyscie czesciej ludzi przywolywali do porzadku, dzialaloby to rowniez dla ich dobra, bo tematy bylyby mniej zasmiecone i argument o wyszukiwaniu mialby sens. I tak bylem mily, ze nie zjechalem kogos kto pyta o filmy kilka postow pod tym jak jest to opisane.

Mam pełną świadomość, że taka rola, chodzi mi o to jednak że rzadko kiedy obecni userzy powielają Twoje spojrzenie na forum, czyli na to, że najpierw czytamy dostępne Instrukcje, a potem pytamy na forum.
Takie stanowisko jak Twoje ostatnimi czasy niestety nie jest prezentowane przez większość.

#198 dexter77

dexter77
  • 120 posts

Posted 30 November 2011 - 14:47

Kupiłem iPada 2 tygodnie temu z oficjalnego źródła, żadnej instrukcji nie było. Jeśli kogoś pytania oburzają niech ich nie czyta, albo nie odpowiada, temat jest przecież dla początkujących, a życzliwym i miłym dzięki za odpowiedź! :smile:

#199 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 30 November 2011 - 14:53

Kupiłem iPada 2 tygodnie temu z oficjalnego źródła, żadnej instrukcji nie było. Jeśli kogoś pytania oburzają niech ich nie czyta, albo nie odpowiada, temat jest przecież dla początkujących, a życzliwym i miłym dzięki za odpowiedź! :smile:

http://manuals.info....uzytkownika.pdf

#200 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 30 November 2011 - 15:00

Nikt przecież tymi pytaniami nie wyrywa nikogo do odpowiedzi po imieniu. Nie masz ochoty odpowiadać, nie odpowiadaj, nie czytaj, nie zaglądaj. Temat uważam jest potrzebny, iPad to sprzęt dla zwykłych ludzi, nawet dla tych mających słabsze rozeznanie w temacie.

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users