Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Pytania pocz膮tkuj膮cych po zakupie ipad

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
1095 odpowiedzi w tym temacie

#701 Konrado

Konrado

• 1聽844 post贸w
  • Sk膮d艢widnica

Napisano 19 stycznia 2013 - 14:23

Pewnie u偶ywasz na iPhonie FB Messengera, on blokuje powiadomienia na ipadzie, taki jego urok.

#702 Viroz

Viroz
  • 33 post贸w

Napisano 29 stycznia 2013 - 14:20

Hej. Chcia艂bym zakupi膰 kilka aplikacji w appstore. Nie posiadam w艂asnej karty i szukam alternatywnych wyj艣膰. Czy co艣 takiego jak kupno gift card z allegro jest "legalne" i w pe艂ni "bezpieczne"?
Przyk艂ad:
10$ iTunes GIFTCARD GG 459333 NONSTOP SKAN-AUTOMAT (2952553182) - Allegro.pl - Wi臋cej ni偶 aukcje. Najlepsze oferty na najwi臋kszej platformie handlowej.

#703 stroner30

stroner30
  • 747 post贸w
  • Sk膮dPozna艅, PL

Napisano 29 stycznia 2013 - 14:24

Tutaj akurat tak, cho膰 cz臋sto mo偶na si臋 naci膮膰 na tych kartach. Jedyny mankament to to 偶e musisz za艂o偶y膰 konto i poda膰 kraj zamieszkania jako艣 USA, i p贸藕niej tego nie da si臋 zmieni膰.

#704 Viroz

Viroz
  • 33 post贸w

Napisano 29 stycznia 2013 - 14:31

W takim razie jak najlepiej "do艂adowa膰" sobie konto by m贸c zakupi膰 aplikacje nie posiadaj膮c konta/karty bankowej?

#705 stroner30

stroner30
  • 747 post贸w
  • Sk膮dPozna艅, PL

Napisano 29 stycznia 2013 - 14:35

Id藕 do WBK albo PeKaO i tam mo偶na kupi膰 za 15z艂 kart臋 prepaid. Wp艂acasz sobie na ni膮 ile chcesz, dopisujesz do konta iTunes i korzystasz. Do tego nie trzeba zak艂ada膰 konta itp., a podgl膮d masz w internecie.

#706 Viroz

Viroz
  • 33 post贸w

Napisano 29 stycznia 2013 - 14:36

Dzi臋ki, nie wiedzia艂em o tym. Tam wp艂acam polsk膮 walut臋 i kupuj膮c w itunes przelicza mi na euro, czy jak?

#707 stroner30

stroner30
  • 747 post贸w
  • Sk膮dPozna艅, PL

Napisano 29 stycznia 2013 - 14:40

dok艂adnie

#708 szczepciu

szczepciu
  • 2 post贸w

Napisano 01 lutego 2013 - 18:42

Witam, od wtorku jestem szcz臋艣liwym posiadaczem Ipad 2 32GB(z "2 r臋ki"). Zainstalowa艂em iTunes i od razu wy艣wietli艂a si臋 informacja o mo偶liwej aktualizacji do iOS 6.1, taki sam komunikat otrzyma艂em na urz膮dzeniu. Jednak wcze艣niej doczyta艂em, 偶e je艣li b臋d臋 planowa艂 JB to najlepiej zrobi膰 update nie przez OTA tylko normalnie iTunes. Dzi艣 podczas przegl膮dania tvn24 (strona www) iPad wariowa艂, nie chcia艂em go resetowa膰 sposobem Wy艂膮cznik + Home (nie wiedzia艂em jak on si臋 sko艅czy) wi臋c odczeka艂em chwil臋 i si臋 odwiesi艂, ale to mnie odrobin臋 zaniepokoi艂o. To celem wst臋pu teraz pytanie: 1. Chc臋 wykona膰 kopi臋 zapasow膮 urz膮dzenia (pe艂n膮) nie jestem pewny czy polecenie Archiwizuj teraz za艂atwi艂o ca艂膮 spraw臋? Na ipadzie mam zainstalowanych kilka aplikacji od poprzedniego w艂a艣ciciela i nie chcia艂 bym ich straci膰. 2. Czy update do iOS 6.1 mo偶e okaza膰 si臋 szkodliwy dla jaki艣 applikacji? Z g贸ry dzi臋ki za odpowied藕. I przepraszam je艣li powieli艂em temat kt贸ry by艂 poruszany na forum

#709 micha艂1985

micha艂1985
  • 229 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 01 lutego 2013 - 18:52

Archiwizacja nie zachowa Ci aplikacji. Aby je zachowa膰 musisz w iTunes autoryzowa膰 sw贸j komputer do konta AppleID poprzedniego w艂a艣ciciela iPada, a nast臋pnie skorzysta膰 z opcji Przenie艣 zakupione rzeczy, tyle 偶e do tego potrzebujesz has艂o do konta poprzedniego w艂a艣ciciela, a podejrzewam, 偶e go nie znasz. Odno艣nie drugiego pytania to na pewno aktualizacja do najnowszego oprogramowania nie b臋鈭倆ie szkodliwa dla aplikacji, cho膰 na tym sofcie nie zrobisz jailbreak.

#710 szczepciu

szczepciu
  • 2 post贸w

Napisano 01 lutego 2013 - 19:04

hm... z poprzednim w艂a艣cicielem mam dobry kontakt wi臋c jak co艣 to mo偶e u偶yczy swojego Apple ID, Co do JB, to z tego co czyta艂em 3.02.2013 Jailbreak Untethered dla iOS 6.1 czyli podczas meczu Super Bowl :) wi臋c mo偶na si臋 pokusi膰 o aktualizacj臋.

#711 Mrarrta

Mrarrta
  • 3 post贸w

Napisano 04 lutego 2013 - 11:15

[CIACH]

Przeczytaj ze zrozumieniem temat w膮tka i zastan贸w si臋 co oznacza "PO ZAKUPIE". odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz we w艂a艣ciwym dziale.

#712 zenek501

zenek501
  • 7 post贸w

Napisano 04 lutego 2013 - 17:15

Dodawanie plik贸w do post贸w. Witam. Chc臋 doda膰 obrazek do postu na forum elektrody ale pole "dodaj plik" jest nieaktywne. Pr贸bowa艂em te偶 na imageshak ale tez nie mog臋. M贸j sprz臋t to iPad 2 iOS 5.0.

#713 iamtoudi

iamtoudi
  • 6 post贸w
  • Sk膮dLublin, Poland

Napisano 02 marca 2013 - 23:01

Witam, Aplikacja Find my iPhone nie potrafi okre艣li膰 po艂o偶enia mojego urz膮dzenia (iPad 3 4G, bez karty SIM). Dzieje si臋 tak zar贸wno z poziomu aplikacji, jak i PC (poprzez witryn臋 iCloud). W czym mo偶e tkwi膰 problem? Powinien zosta膰 lokalizowany na podstawie sieci wi-fi do kt贸rej jest podpi臋ty. Oczywi艣cie w艂膮czy艂em us艂ugi lokalizacji.

#714 abuser

abuser
  • 36 post贸w

Napisano 02 marca 2013 - 23:07

Witam,
Aplikacja Find my iPhone nie potrafi okre艣li膰 po艂o偶enia mojego urz膮dzenia (iPad 3 4G, bez karty SIM). Dzieje si臋 tak zar贸wno z poziomu aplikacji, jak i PC (poprzez witryn臋 iCloud). W czym mo偶e tkwi膰 problem? Powinien zosta膰 lokalizowany na podstawie sieci wi-fi do kt贸rej jest podpi臋ty. Oczywi艣cie w艂膮czy艂em us艂ugi lokalizacji.

Ekran iUrz膮dzenia powinien by膰 odblokowany, wtedy poprawnie lokalizuje.

#715 iamtoudi

iamtoudi
  • 6 post贸w
  • Sk膮dLublin, Poland

Napisano 02 marca 2013 - 23:12

Dzi臋ki za odpowied藕. Sprawdza艂em tak偶e na odblokowanym ekranie, bez pozytywnych rezultat贸w.

#716 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4聽139 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 02 marca 2013 - 23:20

Ekran iUrz膮dzenia powinien by膰 odblokowany, wtedy poprawnie lokalizuje.

Bzdura.

#717 abuser

abuser
  • 36 post贸w

Napisano 02 marca 2013 - 23:25

W艂膮czasz t臋 us艂ug臋 jakby w dw贸ch miejscach. Po pierwsze w ustawieniach prywatno艣ci. Dajesz us艂ugi lokalizacji na w艂膮cz, i wybierasz Znajd藕 ... na W艂. Dodatkowo w miejscu drugim w Ustawieniach iCloud Znajd藕.. prze艂膮czasz na w艂膮czone. Przypuszczam, 偶e tak masz zrobione, ale nie zaszkodzi napisa膰 i si臋 upewni膰. :)

- - - Po艂膮czono posty - - -

Bzdura.

By膰 mo偶e. W moim przypadku inaczej nie zlokalizuje. Ekran musi by膰 odblokowany (co dla mnie te偶 jest stosunkowo niezrozumia艂e). Odpisa艂em na posta z autopsji.

Poza tym odsy艂am do supportu Apple'a: http://support.apple...iewlocale=pl_PL

"Urz膮dzenie z systemem iOS lub komputer Mac s膮 aktywne, nie w trybie u艣pienia i znajduj膮 si臋 w zasi臋gu sieci bezprzewodowej. "

#718 iamtoudi

iamtoudi
  • 6 post贸w
  • Sk膮dLublin, Poland

Napisano 02 marca 2013 - 23:44

Oczywi艣cie ju偶 wcze艣niej to pozaznacza艂em. Wydaje mi si臋, 偶e przy zablokowanym ekranie (a wi臋c w trybie u艣pienia) wy艂膮czany jest modu艂 wi-fi, dla wyd艂u偶enia pracy baterii. Je艣li tak jest, to rozwi膮za艂oby wasz sp贸r. Jednak mija艂oby si臋 to wtedy z jednym g艂贸wnych cel贸w aplikacji, jakim jest znalezienie urz膮dzenia po jego kradzie偶y. Mimo to i tak powinna pokazywana by膰 ostatnia zapisana lokalizacja.

#719 abuser

abuser
  • 36 post贸w

Napisano 02 marca 2013 - 23:47

No to z pewno艣ci膮 tak jest. W trybie u艣pienia WiFi wy艂膮czane jest, co za tym idzie, urz膮dzenie pobiera dane z pakietowej transmisji danych od operatora. Po wybudzeniu w艂膮cza si臋 z powrotem modu艂 WiFi.

#720 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 03 marca 2013 - 21:45

"Urz膮dzenie z systemem iOS lub komputer Mac s膮 aktywne, nie w trybie u艣pienia i znajduj膮 si臋 w zasi臋gu sieci bezprzewodowej. "

W trybie u艣pienia odnosi si臋 do laptopa oraz iPada WiFi, kt贸re poza brakiem GSM nie maj膮 modu艂u GPS. W przypadku iPhone i iPada Cellular maj膮 one transmisj臋 po GSM wi臋c dadz膮 rad臋 wys艂a膰 lokalizacj臋 swoj膮 po E/3G oraz s膮 wstanie ustali膰 swoj膮 pozycj臋 za po艣rednictwem GPS.

#721 Miros1

Miros1
  • 3 post贸w

Napisano 10 marca 2013 - 14:41

Witam, mam problem z Wifi po automatycznej aktualizacji IOS i itunes ot贸偶 w itunes najpierw wyskoczy艂 mi b艂膮d nieznany (42110) wifi nie dzia艂a, poradzili 偶eby odinstalowa膰 i 艣ci膮gn膮膰 jeszcze raz i niestety wifi nie dzia艂a, poradzili usun膮膰 SC info i niestety niby b艂膮d znikn膮 ale wifi nie dzia艂a, na ipadzie niby widzi komputer i sie膰 ale nie chce si臋 po艂膮czy膰 a w komputerze widzi ipada i pokazuje 偶e po艂膮czono, o co tu chodzi? nie jestem bieg艂y w tych tematach, prosz臋 o rad臋, ipad 3 wifi 3g 64GB, komputer windows 7.

#722 Marwint

Marwint
  • 3 post贸w
  • Sk膮dLegnica

Napisano 01 kwietnia 2013 - 08:13

Witam Prosz臋 o info, w iTunes ustawi艂em synchronizacj臋 przez wifi. Od艂膮czy艂em ipada, od razu jak te偶 po kilkunastu minutach w iTunes mog艂em synchronizowa膰 przez wifi, ale p贸偶niej ju偶 iPad nie by艂 widoczny w iTunes.(dodam 偶e normalnie dzia艂a na kablu). Ignoruj臋 korzy艣ci zwi膮zane z po艂膮czeniem przez kabel, chc臋 wygodnie synchronizowa膰 bez biegania do kompa z ipadem. Dzia艂a艂o i przesta艂o, w czym rzecz? Dodam 偶e iPad jest sta艂e po艂膮czony z wifi, sprawdza艂em w stanie czuwania i podczas normalnej pracy. Komputer to PC z Win XP Home, router to dLink DIR600. Pozdrawiam, Marcin.

#723 pan.ms

pan.ms
  • 3 post贸w

Napisano 01 kwietnia 2013 - 19:13

Witam. Chcia艂em 艣ci膮gn膮膰 darmowa aplikacje w App Store i wyskoczy艂 mi taki komunikat: "Account Not In This Store Your account is not valid for use in the u.s. store. You must switch to the polish store before purchasing." Nie moge te偶 zrobic aktualizacji. Czy kto艣 mo偶e mi doradzi膰 gdzie to mog臋 zmieni膰 w ustawieniach, b臋d臋 wdzi臋czny.

#724 ziarnoch

ziarnoch
  • 151 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 02 kwietnia 2013 - 08:49

Po prawej stronie wchodzisz w Account i na samym dole po prawej jest k贸艂eczko z flag膮聽USA. Klikasz na ni膮 i zmieniasz na Polsk臋. Ale skoro jest napisane, 偶eby艣 prze艂膮czy艂 si臋 na Polski, to pewnie wystarczy 偶eby艣 si臋 zalogowa艂, skoro masz konto w Polskim sklepie.

#725 pan.ms

pan.ms
  • 3 post贸w

Napisano 02 kwietnia 2013 - 15:31

Dzi臋ki za podpowied藕 b臋d臋 wiedzia艂 na przysz艂o艣膰. Dzisiaj samo si臋 przelaczylo tak jak wczoraj na ameryka艅ski sklep. Niestety nie da艂o si臋 zalogowa膰 bo co pr贸bowa艂em co艣 艣ci膮gn膮膰 lub z aktualizowac to wyskakiwal ten komunikat, a nie logowanie w app store.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 6

0 u偶ytkownik贸w, 6 go艣ci, 0 anonimowych