Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pytania początkujących po zakupie ipad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1095 odpowiedzi w tym temacie

#701 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 19 stycznia 2013 - 14:23

Pewnie używasz na iPhonie FB Messengera, on blokuje powiadomienia na ipadzie, taki jego urok.

#702 Viroz

Viroz
  • 33 postów

Napisano 29 stycznia 2013 - 14:20

Hej. Chciałbym zakupić kilka aplikacji w appstore. Nie posiadam własnej karty i szukam alternatywnych wyjść. Czy coś takiego jak kupno gift card z allegro jest "legalne" i w pełni "bezpieczne"?
Przykład:
10$ iTunes GIFTCARD GG 459333 NONSTOP SKAN-AUTOMAT (2952553182) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#703 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 29 stycznia 2013 - 14:24

Tutaj akurat tak, choć często można się naciąć na tych kartach. Jedyny mankament to to że musisz założyć konto i podać kraj zamieszkania jakoś USA, i później tego nie da się zmienić.

#704 Viroz

Viroz
  • 33 postów

Napisano 29 stycznia 2013 - 14:31

W takim razie jak najlepiej "doładować" sobie konto by móc zakupić aplikacje nie posiadając konta/karty bankowej?

#705 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 29 stycznia 2013 - 14:35

Idź do WBK albo PeKaO i tam można kupić za 15zł kartę prepaid. Wpłacasz sobie na nią ile chcesz, dopisujesz do konta iTunes i korzystasz. Do tego nie trzeba zakładać konta itp., a podgląd masz w internecie.

#706 Viroz

Viroz
  • 33 postów

Napisano 29 stycznia 2013 - 14:36

Dzięki, nie wiedziałem o tym. Tam wpłacam polską walutę i kupując w itunes przelicza mi na euro, czy jak?

#707 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 29 stycznia 2013 - 14:40

dokładnie

#708 szczepciu

szczepciu
  • 2 postów

Napisano 01 lutego 2013 - 18:42

Witam, od wtorku jestem szczęśliwym posiadaczem Ipad 2 32GB(z "2 ręki"). Zainstalowałem iTunes i od razu wyświetliła się informacja o możliwej aktualizacji do iOS 6.1, taki sam komunikat otrzymałem na urządzeniu. Jednak wcześniej doczytałem, że jeśli będę planował JB to najlepiej zrobić update nie przez OTA tylko normalnie iTunes. Dziś podczas przeglądania tvn24 (strona www) iPad wariował, nie chciałem go resetować sposobem Wyłącznik + Home (nie wiedziałem jak on się skończy) więc odczekałem chwilę i się odwiesił, ale to mnie odrobinę zaniepokoiło. To celem wstępu teraz pytanie: 1. Chcę wykonać kopię zapasową urządzenia (pełną) nie jestem pewny czy polecenie Archiwizuj teraz załatwiło całą sprawę? Na ipadzie mam zainstalowanych kilka aplikacji od poprzedniego właściciela i nie chciał bym ich stracić. 2. Czy update do iOS 6.1 może okazać się szkodliwy dla jakiś applikacji? Z góry dzięki za odpowiedź. I przepraszam jeśli powieliłem temat który był poruszany na forum

#709 michał1985

michał1985
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 lutego 2013 - 18:52

Archiwizacja nie zachowa Ci aplikacji. Aby je zachować musisz w iTunes autoryzować swój komputer do konta AppleID poprzedniego właściciela iPada, a następnie skorzystać z opcji Przenieś zakupione rzeczy, tyle że do tego potrzebujesz hasło do konta poprzedniego właściciela, a podejrzewam, że go nie znasz. Odnośnie drugiego pytania to na pewno aktualizacja do najnowszego oprogramowania nie bę∂zie szkodliwa dla aplikacji, choć na tym sofcie nie zrobisz jailbreak.

#710 szczepciu

szczepciu
  • 2 postów

Napisano 01 lutego 2013 - 19:04

hm... z poprzednim właścicielem mam dobry kontakt więc jak coś to może użyczy swojego Apple ID, Co do JB, to z tego co czytałem 3.02.2013 Jailbreak Untethered dla iOS 6.1 czyli podczas meczu Super Bowl :) więc można się pokusić o aktualizację.

#711 Mrarrta

Mrarrta
  • 3 postów

Napisano 04 lutego 2013 - 11:15

[CIACH]

Przeczytaj ze zrozumieniem temat wątka i zastanów się co oznacza "PO ZAKUPIE". odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz we właściwym dziale.

#712 zenek501

zenek501
  • 7 postów

Napisano 04 lutego 2013 - 17:15

Dodawanie plików do postów. Witam. Chcę dodać obrazek do postu na forum elektrody ale pole "dodaj plik" jest nieaktywne. Próbowałem też na imageshak ale tez nie mogę. Mój sprzęt to iPad 2 iOS 5.0.

#713 iamtoudi

iamtoudi
  • 6 postów
  • SkądLublin, Poland

Napisano 02 marca 2013 - 23:01

Witam, Aplikacja Find my iPhone nie potrafi określić położenia mojego urządzenia (iPad 3 4G, bez karty SIM). Dzieje się tak zarówno z poziomu aplikacji, jak i PC (poprzez witrynę iCloud). W czym może tkwić problem? Powinien zostać lokalizowany na podstawie sieci wi-fi do której jest podpięty. Oczywiście włączyłem usługi lokalizacji.

#714 abuser

abuser
  • 36 postów

Napisano 02 marca 2013 - 23:07

Witam,
Aplikacja Find my iPhone nie potrafi określić położenia mojego urządzenia (iPad 3 4G, bez karty SIM). Dzieje się tak zarówno z poziomu aplikacji, jak i PC (poprzez witrynę iCloud). W czym może tkwić problem? Powinien zostać lokalizowany na podstawie sieci wi-fi do której jest podpięty. Oczywiście włączyłem usługi lokalizacji.

Ekran iUrządzenia powinien być odblokowany, wtedy poprawnie lokalizuje.

#715 iamtoudi

iamtoudi
  • 6 postów
  • SkądLublin, Poland

Napisano 02 marca 2013 - 23:12

Dzięki za odpowiedź. Sprawdzałem także na odblokowanym ekranie, bez pozytywnych rezultatów.

#716 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 02 marca 2013 - 23:20

Ekran iUrządzenia powinien być odblokowany, wtedy poprawnie lokalizuje.

Bzdura.

#717 abuser

abuser
  • 36 postów

Napisano 02 marca 2013 - 23:25

Włączasz tę usługę jakby w dwóch miejscach. Po pierwsze w ustawieniach prywatności. Dajesz usługi lokalizacji na włącz, i wybierasz Znajdź ... na Wł. Dodatkowo w miejscu drugim w Ustawieniach iCloud Znajdź.. przełączasz na włączone. Przypuszczam, że tak masz zrobione, ale nie zaszkodzi napisać i się upewnić. :)

- - - Połączono posty - - -

Bzdura.

Być może. W moim przypadku inaczej nie zlokalizuje. Ekran musi być odblokowany (co dla mnie też jest stosunkowo niezrozumiałe). Odpisałem na posta z autopsji.

Poza tym odsyłam do supportu Apple'a: http://support.apple...iewlocale=pl_PL

"Urządzenie z systemem iOS lub komputer Mac są aktywne, nie w trybie uśpienia i znajdują się w zasięgu sieci bezprzewodowej. "

#718 iamtoudi

iamtoudi
  • 6 postów
  • SkądLublin, Poland

Napisano 02 marca 2013 - 23:44

Oczywiście już wcześniej to pozaznaczałem. Wydaje mi się, że przy zablokowanym ekranie (a więc w trybie uśpienia) wyłączany jest moduł wi-fi, dla wydłużenia pracy baterii. Jeśli tak jest, to rozwiązałoby wasz spór. Jednak mijałoby się to wtedy z jednym głównych celów aplikacji, jakim jest znalezienie urządzenia po jego kradzieży. Mimo to i tak powinna pokazywana być ostatnia zapisana lokalizacja.

#719 abuser

abuser
  • 36 postów

Napisano 02 marca 2013 - 23:47

No to z pewnością tak jest. W trybie uśpienia WiFi wyłączane jest, co za tym idzie, urządzenie pobiera dane z pakietowej transmisji danych od operatora. Po wybudzeniu włącza się z powrotem moduł WiFi.

#720 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 03 marca 2013 - 21:45

"Urządzenie z systemem iOS lub komputer Mac są aktywne, nie w trybie uśpienia i znajdują się w zasięgu sieci bezprzewodowej. "

W trybie uśpienia odnosi się do laptopa oraz iPada WiFi, które poza brakiem GSM nie mają modułu GPS. W przypadku iPhone i iPada Cellular mają one transmisję po GSM więc dadzą radę wysłać lokalizację swoją po E/3G oraz są wstanie ustalić swoją pozycję za pośrednictwem GPS.

#721 Miros1

Miros1
  • 3 postów

Napisano 10 marca 2013 - 14:41

Witam, mam problem z Wifi po automatycznej aktualizacji IOS i itunes otóż w itunes najpierw wyskoczył mi błąd nieznany (42110) wifi nie działa, poradzili żeby odinstalować i ściągnąć jeszcze raz i niestety wifi nie działa, poradzili usunąć SC info i niestety niby błąd znikną ale wifi nie działa, na ipadzie niby widzi komputer i sieć ale nie chce się połączyć a w komputerze widzi ipada i pokazuje że połączono, o co tu chodzi? nie jestem biegły w tych tematach, proszę o radę, ipad 3 wifi 3g 64GB, komputer windows 7.

#722 Marwint

Marwint
  • 3 postów
  • SkądLegnica

Napisano 01 kwietnia 2013 - 08:13

Witam Proszę o info, w iTunes ustawiłem synchronizację przez wifi. Odłączyłem ipada, od razu jak też po kilkunastu minutach w iTunes mogłem synchronizować przez wifi, ale póżniej już iPad nie był widoczny w iTunes.(dodam że normalnie działa na kablu). Ignoruję korzyści związane z połączeniem przez kabel, chcę wygodnie synchronizować bez biegania do kompa z ipadem. Działało i przestało, w czym rzecz? Dodam że iPad jest stałe połączony z wifi, sprawdzałem w stanie czuwania i podczas normalnej pracy. Komputer to PC z Win XP Home, router to dLink DIR600. Pozdrawiam, Marcin.

#723 pan.ms

pan.ms
  • 3 postów

Napisano 01 kwietnia 2013 - 19:13

Witam. Chciałem ściągnąć darmowa aplikacje w App Store i wyskoczył mi taki komunikat: "Account Not In This Store Your account is not valid for use in the u.s. store. You must switch to the polish store before purchasing." Nie moge też zrobic aktualizacji. Czy ktoś może mi doradzić gdzie to mogę zmienić w ustawieniach, będę wdzięczny.

#724 ziarnoch

ziarnoch
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 kwietnia 2013 - 08:49

Po prawej stronie wchodzisz w Account i na samym dole po prawej jest kółeczko z flagą USA. Klikasz na nią i zmieniasz na Polskę. Ale skoro jest napisane, żebyś przełączył się na Polski, to pewnie wystarczy żebyś się zalogował, skoro masz konto w Polskim sklepie.

#725 pan.ms

pan.ms
  • 3 postów

Napisano 02 kwietnia 2013 - 15:31

Dzięki za podpowiedź będę wiedział na przyszłość. Dzisiaj samo się przelaczylo tak jak wczoraj na amerykański sklep. Niestety nie dało się zalogować bo co próbowałem coś ściągnąć lub z aktualizowac to wyskakiwal ten komunikat, a nie logowanie w app store.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych