Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pytania początkujących po zakupie ipad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1095 odpowiedzi w tym temacie

#651 miki4g

miki4g
  • 150 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 listopada 2012 - 22:38

Mam szybkie pytanie. Zrobiłem zdjęcie aparatem, pojawia się ono na rolce z aparatu. Zakładam nowy folder. Jak przenieść Zdjęcie do tego nowego folderu tak, aby go już nie był na rolce z aparatu?

- - - Połączono posty - - -

Mam szybkie pytanie. Zrobiłem zdjęcie aparatem, pojawia się ono na rolce z aparatu. Zakładam nowy folder. Jak przenieść Zdjęcie do tego nowego folderu tak, aby go już nie był na rolce z aparatu?

#652 mateuszmjm

mateuszmjm
  • 69 postów
  • SkądTychy

Napisano 07 listopada 2012 - 16:55

Witam,
Czy na iPadzie Mini Wi-Fi 16gb jestem w stanie uruchomić Auto Mapę lub TomTom`a? Czy lokalizowanie GPS będzie działało?

- - - Połączono posty - - -

Odpowiadam sam sobie i dla innych:

GPS jest tylko w modelach z LTE/3G/4G czyli wersjach modemem

#653 3GS

3GS
  • 83 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 20:37

Mam problem, otóż iPad 4 nie potrafi zapamiętać hasła do Wifi, za każdym połączeniem trzeba ręcznie wpisywać. Jak temu zaradzić ?

#654 zerro

zerro
  • 94 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 23:11

Spróbuj zapomnieć sieć, wyłączyć i włączyć modem, potem od nowa sie z nią połącz.

#655 3GS

3GS
  • 83 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 18:35

Nie pojawia się opcja "zapomnij sieć", jedynie "odnow dzierżawę". Reset routera nic nie dał :/

#656 zerro

zerro
  • 94 postów

Napisano 09 listopada 2012 - 07:13

Zrób screena, bo nie wierzę... Skoro łączysz się z tą siecią, musi być ta opcja. Ewentualnie zresetuj ustawienia sieci.

#657 etien

etien
  • 1 postów

Napisano 09 listopada 2012 - 11:15

witam, pytanie o zdalny pulpit. Z kompa łącze się z programem handlowym a dokładnie z Symfonią za pomocą skrótu Podłączanie pulpitu zdalnego (.RDP) i wchodzę do programu, czy jest opcja przerzucenia sobie tego skrótu na Ipada? aplikacja USB Disk chyba nie załatwia sprawy, a znowu np LogMeIn wymaga włączonego kompa :( będę wdzięczny za pomoc Dzięki

#658 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 09 listopada 2012 - 11:26

Skrót Ci nic nie da. Kup w AppStore program do RDP i po sprawie.

#659 grypsownik

grypsownik
  • 4 postów

Napisano 09 listopada 2012 - 22:39

[CIACH] <- A może tak przeczytasz wątki na forum, zamiast powielać po raz kolejny pytania? renqien

#660 bercikzb

bercikzb
  • 190 postów

Napisano 09 listopada 2012 - 23:10

A mój iPad 4th wifi zlokalizowal mnie na zaraz pomzakupie na świeżym urządzeniu . Jakim cudem ?

#661 Lukis

Lukis
  • 46 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 listopada 2012 - 13:57

Witam, stoje przed wyborem odtwarzacza do filmów na iPada 2 - waham się pomiedzy OPlayer a CineXPlayer - ktory mi polecicie? Przejrzalem cale forum ale mam tylko metlik w glowie... Narazie przetestowalem OPlayer ale nie czyta polskich znakow w napisach .srt :/ Druga sprawa jest taka, ze pomyslalem jak zaoszczedzic ale nie wiem czy to sie uda - czy kupienie powiedzmy CineXPlayera na iPhona za bodajze 1,79 ma sens, w przypadku jesli uzyje na nim programu FullForce czy nie obedzie sie od 2x drozszej wersji HD?

#662 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 14:03

Oplayer znakomicie czyta polskie znaki. Zapewne nie ustawiłeś właściwej strony kodowej.

#663 grypsownik

grypsownik
  • 4 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 17:50

Mam kilka pytań które nie mogłem znaleźć prosze mi odpowiedziec: Jak to jest z Bluetooth można wysyłać pliki do innych urządzeń i odbierać? Czy w safari można oglądać filmy z takich stron jak kinolive.tv itp. Czy ipad kupiony z usa można reklamować w Polsce?

#664 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 11 listopada 2012 - 19:45

Nie. Nie. Tak.

#665 grypsownik

grypsownik
  • 4 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 09:59

Dużo ograniczeń ma ipad. Szkoda, bo dobry sprzęt jest, ale te ograniczenia to już przesada.

[mod]Przesadą, to jest Twój styl pisania postów. Odsyłam do naszych zasad [url]http://myapple.pl/ipad-216/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html[/url][/mod]

#666 matkon

matkon
  • 4 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 13:41

Zrób screena, bo nie wierzę... Skoro łączysz się z tą siecią, musi być ta opcja.

Ewentualnie zresetuj ustawienia sieci.

Co prawda poruszyłem już ten wątek w innym temacie, ale widzę, że nie tylko ja mam problem.

Nie musisz nam wierzyć, ale jeśli łączysz się z siecią, która zostaje wykryta to nie ma po połączeniu opcji "zapomnij tę sieć". Pojawia się ona tylko w przypadku sieci wprowadzonych ręcznie.

Dodam tylko, że u mnie też wszelkie resety nie pomagają, a sieć wi-fi iPad pamięta tylko wtedy, gdy wprowadzę ją ręcznie.

#667 Pietruszkowy2

Pietruszkowy2
  • 3 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 18:01

1. Czy można jakoś zmienić klawiature ekranową w ipadzie? Brakuje mi bezpośredniego dostępu do cyfr, oraz '?' bez używania shifta. 2. (Safari) Czy można przełączać karty używając gestów? 3. Niby zalogowałem się w ustawieniach do appstore, ale nadal muszę co chwile podawać hasło ściągając jakieś darmowe aplikacje. Można to zmienić?

#668 Michmis89

Michmis89
  • 11 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 listopada 2012 - 15:50

Na gwiazdkę sprawiam sobie nowego-starszego iPada, czyli iPada 3generacji. W związku z tym pytania: A. Jaką folię na ekran możecie polecić? Czy folie wpływają negatywnie na jakość obrazu z wyświetlacza, jego czułość na dotyk? Co sądzicie na temat folii anti-finger np. od Puro? B. Czytałem, że używając iPada podłączonego przez USB do komputera w celu ładowania, w czasie używania aplikacji nie będzie się ładować. Czy to prawda?

#669 Eldest

Eldest
  • 222 postów

Napisano 01 grudnia 2012 - 13:18

[CIACH] Polecam: http://myapple.pl/ip...taj-font-b.html

#670 dominzak

dominzak
  • 474 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 01 grudnia 2012 - 17:55

@Michmis89.
A. Ja swojego iPada kupiłem w NY więc i tam kupiłem folię iLuv beż żadnych "antypalcowych" czy "antyodblaskowych" patentów za 17$ i muszę powiedzieć że jest zaskakująco dobrze docięta i dopasowana (pasuje jak ulał). Pomimo, że folia do najcieńszych nie należy, digitizer w iPadzie rewelacyjnie wykrywa dotyk, nawet lepiej niż w moim 3GSie bez folii. Czasami zdarza mi się że iPad zareaguje na palec zanim poczuję, że dotykam ekranu :D Podsumowując: jeśli kupisz folię konkretnej marki (a nie "made in krzak") to możesz być pewien, że będzie Ci dobrze i długo służyć (chyba że trafisz na podróbę, ale o to najłatwiej na Allegro)

B. Standardowy port USB w komputerze daje max. natężenie 0,5A, a minimum żeby iPad się ładował to 1A (tyle daje ładowarka od iPhona, jednak ładowanie potrwa "wieki"), zaś dołączona do iPada 3Gen ładowarka daje 2.1A i przy tej wartości urządzenie od 0-100% ładuje się w około 7h. Dlatego po podpięciu iPada pod PC dostajemy komunikat, że "Ładowanie nie odbywa się". Lekarstwem na to jest ten programik od Asusa, który aktywuje ładowanie iPada pod PC (nie znam zasady jego działania, lecz potwierdzam, że jest skuteczny bo mój iPad ładuje się z komputera, lecz dosyć wolno). Warto zaznaczyć, że czytałem gdzieś że przy maksymalnym obciążeniu urządzenia nawet dołączona do iPada 10-watowa ładowarka nie jest w stanie dać wystarczająco dużo prądu, by go równocześnie ładować podczas używania i wtedy poziom naładowania się nie zmienia.

#671 Tristano

Tristano
  • 8 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 09:54

1. Jak wrzucić film na iPada? Trzeba jakiś program? 2. Jak ściągać gazety typu Newsweek Wprost to na ibooks jest ale nie pokazuje okładki a jak włącze to są tylko białe kartki próbowałem na iPhone ale też nie działają z wiekszoscia gazet nie ma problemu ale te co tygodniowe nie chcą chodzić. Miał ktoś taki problem? iPad 1 wi-fii

#672 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 13 grudnia 2012 - 22:52

Mam pytanie odnośnie przeglądarki str. www. Czy ta wbudowana jest ok czy np. Opera, Chrome lub Maxthon są najbardziej przyjazne dla iPada 3 ?

#673 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 14 grudnia 2012 - 06:49

Najszybsza jest Safari.

#674 awakeman

awakeman
  • 501 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 12:16

Mam szybkie pytanko, da się oglądać weeb.tv na mini? Wiem, że raczej są małe szanse, ale kto pyta nie błądzi ;) Mam 4S z JB i na nim mi śmiga bez problemu na XBMC. Ale JB robi swoje... Z góry dzięki za odpowiedź.

#675 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 13:01

Nie da się, bo nie ma JB na iPada mini.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych