Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pytania początkujących po zakupie ipad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1095 odpowiedzi w tym temacie

#601 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 06 września 2012 - 13:30

Jeśli faktycznie są we flashu to nie. iOS nie obsługuje flasha.

#602 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 postów

Napisano 07 września 2012 - 10:38

iOS obsłuży flasha przez odpowiednie przeglądarki, Photon, iSwitter czy Puffin. Natomiast do klienta poczty rozwiązania chyba nie ma.

#603 brancik4

brancik4
  • 25 postów

Napisano 08 września 2012 - 01:03

Witam.mam kilka pytanek :) chce zakupić ipad-a... : czy jest jakas roznica w tym ze kupie go w Irlandii ? czy apple daje gwar. na rok ? ipad 2? czy new ipad ? o to pytanie, krotko i na temat :) (wiem ze moge wyc zjechany ze to nie taki dzial do takich pyt) dziekuje . pozdrawiam

#604 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 08 września 2012 - 01:07

Tak, gwarancja Apple jest na rok. Nie ma różnicy jeżeli kupisz go w Irlandii. Nowy iPad.

#605 brancik4

brancik4
  • 25 postów

Napisano 08 września 2012 - 13:07

gdzie najlepiej kupić Ipad-a ?najtaniej i najlepiej ?pzdr

#606 Anna.Meier7581

Anna.Meier7581
  • 1 postów

Napisano 08 września 2012 - 14:42

Co oznacza error -12780? I jak mogę naprawić kamerę - aplikację "Aparat"?

#607 Evadi

Evadi
  • 79 postów

Napisano 11 września 2012 - 06:55

Krótkie pytanko odnośnie aplikacji iPhoto - czy jest możliwość wprowadzania/zrobienia napisu na zdjęciach? Przykładowo chciałbym zrobić okładkę albumu.

#608 _Damian_

_Damian_
  • 3 postów

Napisano 13 września 2012 - 16:12

Witam wszystkich użytkowników produktów Apple :) Mam do Was pytanie związane z Ipadem 3gen. model (WIFI +4G) z polskiej dystrybucji T-mobile. Chciałbym zainstalować (odtworzyć) oprogramowanie jednak nie wiem, którą wersje iOS pobrać GSM czy CDMA?

#609 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 13 września 2012 - 17:35

Sama się pobierze w iTunes.

#610 Q-Jot

Q-Jot
  • 68 postów

Napisano 22 września 2012 - 15:05

Czy taki gadżet:
[CIACH]

http://myapple.pl/ipad-223/

Zasady umieszczania wpisów na forum
Uważnie wybierz miejsce gdzie umieścisz swój post. Staraj się wybrać prawidłowy dział dla Twojego postu. (…) Duplikaty, źle umieszczone posty lub wątki mogą być przeniesione lub usunięte bez powiadomienia.

Post w złym dziale, usuwam. Przed napisaniem posta zapoznaj się z drzewem kategorii naszego forum i postaraj się wybrać miejsce najlepiej pasujące do Twojego problemu. Pozwoli Ci to szybciej uzyskać pomoc i w przyszłości ułatwi innym użytkownikom szukającym odpowiedzi na takie samo pytanie, znaleźć Twój wątek i rozwiązanie problemu. Pamiętaj również zapoznać się w wybranym przez Ciebie dziale z ogłoszeniami i tematami podklejonymi u góry. Często są to odpowiedzi na najczęstsze pytania i wskazówki dotyczące zakładania nowych tematów.

#611 Seraf

Seraf
  • 80 postów

Napisano 23 września 2012 - 13:24

Do czego służy funkcja "szukaj sieci komórkowej"? Czy używając pada głównie na wifi mogę ją spokojnie odhaczyć, żeby odciążyć baterię? Mam aero i jak je uruchamiam przy odznaczonej opcji to internet działa normalnie. Jaki jest więc sens tej funkcji?

#612 Sh4ggy1973

Sh4ggy1973
  • 1 postów

Napisano 28 września 2012 - 14:36

[CIACH]

[url]http://myapple.pl/ipad-216/announcement-b-font-color-red-szukasz-gry-lub-aplikacji-przeczytaj-font-b.html[/url]

#613 b.h

b.h
  • 2 postów

Napisano 06 października 2012 - 17:54

Internet w Ipadzie New Witam , Prosze o pomoc w zaistniały sytuacji : Zakupilem ipad New w Polsce w saturnie bez kontraktu , i ostatnio jak byłem w Londynie zakupilem kontrakt na internet na pól roku od T mobile , ale w moim ipadzie ten internet nie dział mimo ze ta sam karta sim w T mobile działa na inne ipad. Co tu zrobić ? Gdzie jest problem ? Pozdrawiam i dziekuje za pomoc

#614 landr

landr
  • 1 395 postów

Napisano 07 października 2012 - 22:14

Witam, wyłącz i włącz ipada, jak nie pomoże, to home plus power przez 15 sekund. Ipad musi "nauczyć się" nowej karty i nowych ustawień...pozdrowienia.

#615 miki4g

miki4g
  • 150 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 października 2012 - 19:37

Forumowicze, gram sobie w gangsar rio i nurtuje mnie jedna sprawa, gdy jadę samochodem to w oddali mam wygładzone tekstury, który poprawnie pojawiają się dopiero gdy podjadę określoną odległość do przodu, czyli chodzi mi o to, że jestem zdziwiony że iPad 3 ma problem z generowaniem grafiki. Jak jest u Was?

#616 tombrist

tombrist
  • 23 postów
  • Skąduk

Napisano 09 października 2012 - 10:40

Proszę o pomoc.Jak zgrać muzykę z macbook`a na ipad`a bezprzewodowo ?

#617 dudek564

dudek564
  • 295 postów

Napisano 09 października 2012 - 10:52

iPad musi być podpięty pod zasilanie , w ustawieniach opcja Synchr. z iTunes (Wi-Fi)

#618 tombrist

tombrist
  • 23 postów
  • Skąduk

Napisano 09 października 2012 - 11:06

Czyli bez kabla ani rusz ?

#619 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 09 października 2012 - 12:43

Można, np. przez phone drive.

#620 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2012 - 19:25

iPad musi być podpięty pod zasilanie , w ustawieniach opcja Synchr. z iTunes (Wi-Fi)

Nieprawda. Wystarczy, że podczas zwykłej synchronizacji zaznaczysz opcję synchronizacji przez Wi-Fi, a następna przebiegnie bezprzewodowo (pod warunkiem podłączonych obu urządzeń do tej samej sieci Wi-Fi) ;).

#621 tombrist

tombrist
  • 23 postów
  • Skąduk

Napisano 09 października 2012 - 23:12

Dziękuję.Chyba nie zaznaczyłem tego wcześniej , ale będę pamiętać..pzdr

#622 tombrist

tombrist
  • 23 postów
  • Skąduk

Napisano 11 października 2012 - 00:51

Muzyka z macbooka do ipada. No jeśli chcesz posluchać troche muzy na ipadzie, a nie masz jak jej zrzucić z mb bo nie ma kabla i nie uruchomiłeś synchronizacji z apierwszym razem przez wi-fi , to wyslij na swojego maila ,kilka kawałkow.ipadem mozna potem je sobie słuchać...pzdr

#623 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2012 - 19:00

No jeśli chcesz posluchać troche muzy na ipadzie, a nie masz jak jej zrzucić z mb bo nie ma kabla i nie uruchomiłeś synchronizacji z apierwszym razem przez wi-fi , to wyslij na swojego maila ,kilka kawałkow.ipadem mozna potem je sobie słuchać...pzdr

Słuchanie muzyki z maila nie jest zbyt dobrym pomysłem. Lepiej użyj sobie np. dropbox'a w którym możesz zapisać pliki na iPadzie i słuchać ich będąc offline :).

#624 tombrist

tombrist
  • 23 postów
  • Skąduk

Napisano 14 października 2012 - 03:24

muza z maila offline tez gra wystarczy odtworzyć raz i już można słuchać caly czas

#625 geekboy68k

geekboy68k
  • 45 postów

Napisano 19 października 2012 - 20:51

Po pierwsze witam wszystkich forumowiczów, No i stało się - dziś, przy pomocy wrocławskiego iSpota stałem się posiadaczem bialutkiego iPada 64 GB 4G w czerwonym Smart Case - zawsze kręciły mnie czerwone, sportowe auta z kremową skórą w środku - dlaczego więc nie wystylizować sobie tak komputera? :D Mam jednak kilka pytań "wieku dziecięcego": 1. Czy to prawda, że baterii iPada nie należy formować i najlepiej dla niej, gdy nie rozładowuje się jej do końca? Oficjalna strona Apple podaje, że co najmniej raz na miesiąc należy baterię rozładować do zera i naładować na full - wypowie się ktoś bardziej doświadczony, bo już zgłupiałem? :) Logika podpowiada mi, że sugestia ze strony producenta jest błędna... ale to jednak producent. 2. Pozyskałem Apple ID i zarejestrowałem sprzęt na stronie Apple... i to tyle - minęło już trochę czasu, a ja wciąż nie otrzymałem maila z potwierdzeniem rejestracji sprzętu - ile to zazwyczaj trwa? Ponadto - gdzie mogę zarządzać przypisanymi do swojego konta Apple urządzeniami - jest w ogóle taka opcja? 3. Pierwsze uruchomienie - no właśnie - po prostu pstryknąć power i zaczynać zabawę, czy może urządzenie powinno się najpierw podłączyć do prądu celem doładowania baterii do 100%, do komputera z iTunes, czy do czegoś tam jeszcze innego? 4. Gdy nie używam sprzętu dłużej niż 12 godzin lepiej dla baterii wyłączyć go, uśpić czy po prostu wygasić ekran Smart Casem? Jest jakaś zasadnicza różnica między uśpieniem przyciskiem na boku, a wygaszeniem ekranu? 5. Widzę, że ten sam przycisk odpowiada za wyłączanie/włączanie oraz usypianie/wybudzanie - jak to w końcu działa? Pozdrawiam serdecznie!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych