Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pytania początkujących po zakupie ipad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1095 odpowiedzi w tym temacie

#551 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 18:13

I jeszcze jedno pytanie, jak jest ze zwrotem podatku ? Wiem, że lata temu przy zakupie elektroniki tutaj w Austrii można było się ubiegać o jego zwrot.

Nie ma czegoś takiego jak zwrot, podatek jedynie inaczej się nalicza jak kupujesz na firmę ale zarówno sprzedawca jak i kupujący muszą mieć VAT EU, wtedy VAT płacisz w kraju. W innym przypadku żaden zwrot Ci nie przysługuje. Przed wejściem do EU można było skorzystać z TaxFree

#552 KrystianGamer

KrystianGamer
  • 3 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 18:15

1.Czy w Nowym Ipadzie Tylna pokrywa rzeczywiście się bardzo nagrzewa tak żeby nie można było go komfortowo użytkować ? 2. Czy Bateria w Obu urządzeniach trzyma tyle samo ? i jaki jest to wyniki , doszły mnie słuchy że iPad 2 Potrafi trzymać na Baterii 2 dni ? :o 3.Czy iPad 3 jest o wiele szybszy od 2 ? i czy jest to odczuwalne ? 4. Czy Ten ekran w iPadzie 3 Jest rzeczywiście taki dobry ? 5.Jaki waszym zdaniem jest najlepszy Case do iPada 2 oraz 3 ? Tak żeby zabezpieczał przód i tył , ale żeby iPad nie był przez to za gruby . 6. Czy takie coś : iTunes 25$ US APPLE GIFTCARD CODE AUTOMAT 24/7 (2531182546) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , czy to działa i jest opłacalne ? 7.Posiadam 2100 zł i takie małe pytanko co byście wybrali iPada 2 czy 3 ? Jeżeli miał bym kupować iPada 3 to na razie samego lecz jak miał by to być iPad 2 to odrazu bym sobie jeszcze dokupił ten jakiś Case . Co o tym myślicie i co lepiej wybrać .

#553 aquacuba

aquacuba
  • 108 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 18:29

Napisze ci co wiem. W ipadzie 2 bateria trzyma trochę dłużej około 10 godzin. Oba ipady maja taka sama prędkość. Ekran jest lepszy w nowym ipadzie, ale do tej kwoty która dysponujesz kupiłem iPada 2 32gb ja tak np zrobiłem, wszyscy mi tłumaczyli ze 16gb pamięci w ipadzie nowej generacji to za mało.

#554 Drastim

Drastim
  • 38 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 18:46

1.Czy w Nowym Ipadzie Tylna pokrywa rzeczywiście się bardzo nagrzewa tak żeby nie można było go komfortowo użytkować ?
2. Czy Bateria w Obu urządzeniach trzyma tyle samo ? i jaki jest to wyniki , doszły mnie słuchy że iPad 2 Potrafi trzymać na Baterii 2 dni ? :o
4. Czy Ten ekran w iPadzie 3 Jest rzeczywiście taki dobry ?
5.Jaki waszym zdaniem jest najlepszy Case do iPada 2 oraz 3 ? Tak żeby zabezpieczał przód i tył , ale żeby iPad nie był przez to za gruby .
7.Posiadam 2100 zł i takie małe pytanko co byście wybrali iPada 2 czy 3 ? Jeżeli miał bym kupować iPada 3 to na razie samego lecz jak miał by to być iPad 2 to odrazu bym sobie jeszcze dokupił ten jakiś Case . Co o tym myślicie i co lepiej wybrać .

1.Zdecydowanie nie.
2. Mniej-więcej. Dwójka - jeżeli trafisz na wersję z nowym procesorem - będzie trzymała godzinkę dłużej.
4. Zdecydowanie tak.
5. Ja mam folię invisible shield na tył i smart-cover na przód.
7. Nowego iPada.

#555 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 21:17

1.Czy w Nowym Ipadzie Tylna pokrywa rzeczywiście się bardzo nagrzewa tak żeby nie można było go komfortowo użytkować ?
2. Czy Bateria w Obu urządzeniach trzyma tyle samo ? i jaki jest to wyniki , doszły mnie słuchy że iPad 2 Potrafi trzymać na Baterii 2 dni ? :o
3.Czy iPad 3 jest o wiele szybszy od 2 ? i czy jest to odczuwalne ?
4. Czy Ten ekran w iPadzie 3 Jest rzeczywiście taki dobry ?
5.Jaki waszym zdaniem jest najlepszy Case do iPada 2 oraz 3 ? Tak żeby zabezpieczał przód i tył , ale żeby iPad nie był przez to za gruby .
6. Czy takie coś : iTunes 25$ US APPLE GIFTCARD CODE AUTOMAT 24/7 (2531182546) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , czy to działa i jest opłacalne ?
7.Posiadam 2100 zł i takie małe pytanko co byście wybrali iPada 2 czy 3 ? Jeżeli miał bym kupować iPada 3 to na razie samego lecz jak miał by to być iPad 2 to odrazu bym sobie jeszcze dokupił ten jakiś Case . Co o tym myślicie i co lepiej wybrać .

Pokrywa sie nie nagrzewa. Bateria - to wszstko zalezy od tego co sie robi. Tez slyszalam, ze iPad 2troche dluzej wytrzymuje ale w nowym sprawuje si ok. Ekran jest REWELACYJNY!!! Juz chyba nic lepszego nikt nie wymysli:)
Jesli chodzi o case to najlepiej odrazu kupic...szkoda,zeby sie cos porysowalo. Jesli ma to byc ochrona na tyl i przod to pytanie jakie Cie interesuje. Chodzi o okladke - czy ma byc zwijana czy skladana? I z jakiego materialu ma byc.

#556 Q-Jot

Q-Jot
  • 68 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 21:25

Czy iPada wypada co jakiś czas wyłączyć, lub rozładować aż do wyłączenia dla dłuższej żywotności baterii, lub baterię jakoś formować przy pierwszym uruchomieniu, czy nie?

#557 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 22:01

Czy iPada wypada co jakiś czas wyłączyć, lub rozładować aż do wyłączenia dla dłuższej żywotności baterii, lub baterię jakoś formować przy pierwszym uruchomieniu, czy nie?

Generalnie odwrotnie niż powiedziałeś. Im częściej doładowujesz tym lepiej. Pełne cykle ładowanie-rozładowywanie niszczą baterię.

#558 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 05 sierpnia 2012 - 22:03

Ale trzeba to robić raz na miesiąc

#559 miki4g

miki4g
  • 150 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 sierpnia 2012 - 22:22

Jutro mój iPad idzie na wymianę z powodu drobinki piasku pod ekranem. Macie pomysł jak to zrobić, aby na moim iPadzie nie było żadnych moich danych(można w iTunes zrobić "odtwórz " , ale muszę mieć 3 zdjęcia na nim(biała, czerwona i zielona kartka) aby wada była dobrze widoczna)

#560 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 08 sierpnia 2012 - 06:56

No to zrob restore, bez wrzucania backupa, a potem wrzuć te 3 kartki przez przegladarke.

#561 peugeot

peugeot
  • 6 postów

Napisano 10 sierpnia 2012 - 01:04

witam własnie zakupiłem nowego iPada (tego niby 3), wczoraj przywiózł go kurier i mam może banalne pytanie: Jak odróznic ze to jest własnie ipad 3 nie otwierająć pudełka? Chce miec pewnosc ze to jest własnie ta wersja a nie ipad 1 czy ipad 2 ale na pudełku w sumie nie ma tej cyfry. Pudełko jest zafoliowane i nie chce go otwierac zeby nie było potem ze był juz uzywany gdyby było cos nie tak. Na odwrocie jest taki napis MD368PL/A iPad WI-Fi Cellular 64 GB Black - czy ten napis mówi jaki to Ipad?? Z góry dziekuje za odpowiedz Pozdrawaim

#562 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 10 sierpnia 2012 - 01:07

Na odwrocie jest taki napis MD368PL/A iPad WI-Fi Cellular 64 GB Black - czy ten napis mówi jaki to Ipad??

Tak. Mówi. To jest iPad 3.

#563 iBook

iBook
  • 580 postów

Napisano 10 sierpnia 2012 - 01:08

Skoro niby kupiłeś iPada 3 i niby przywiózł Ci go kurier, to niby gdzie go kupiłeś że wątpisz że niby jest to iPad 3? A można poznać chocby po pudełku, a jak wygląda pudełko od 1, 2 i 3 to wujek google Ci powie.

#564 peugeot

peugeot
  • 6 postów

Napisano 10 sierpnia 2012 - 01:28

iBook wiem ze było to smieszne pytanie (wybaczcie), ale mimo ze sklep wydaje sie pewny, ja jestem w tym temacie zielony i wolałem sie upewnic na 100% bo kasy troche kosztował i zanim tu napisałem szukałem u wujka google ale znalazłem tylko 1 filmik gdzie mogłem dojrzec co jest na pudełku napisane i to porównanie nie dało mi pewnosci, poza tym niewiem po co mnie przedrzezniasz, słowa niby użyłem 1 raz a ty az 4 dzieki kracek

#565 ron_1

ron_1
  • 156 postów

Napisano 10 sierpnia 2012 - 17:33

Jak odróznic ze to jest własnie ipad 3 nie otwierająć pudełka?

Na odwrocie jest taki napis MD368PL/A iPad WI-Fi Cellular 64 GB Black - czy ten napis mówi jaki to Ipad??

Jak pisze Cellular to znaczy że nowy iPad. Na pudełku iPada 1 generacji urządzenie jest pokazane frontem, natomiast iPad 2 i Nowy są już pokazane bokiem. Z tego co patrzyłem to na pudełku z nowym iPadem ekran na zdjeciu jest trochę bardziej granatowy a na pudełku iPada 2 szary.

#566 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 10 sierpnia 2012 - 17:45

A potem się dziwicie, że ludzie iPada od samsunga nie odróżniają... :) Przecież iPad 2 ma na pudełku kompletnie inną tapetę na pulpicie niż iPad 3 - widać od razu, czy w google, czy w sklepie... iPad1 to już totalnie inny wzór na pudełku.

#567 zado77

zado77
  • 2 postów

Napisano 11 sierpnia 2012 - 12:12

Problem z internetem Witam, próbuję się połączyć ze swoim bezprzewodowych internetem (mam liveboxa) jednak po wpisaniu tego długiego kodu wyskakuje mi komunikat, że nie można połączyć się z siecią. Nie wiem czy źle wpisuję hasło czy coś innego. Czy wpisując hasło muszę używać spacji i wielkich liter?

#568 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 11 sierpnia 2012 - 12:26

Witam, próbuję się połączyć ze swoim bezprzewodowych internetem (mam liveboxa) jednak po wpisaniu tego długiego kodu wyskakuje mi komunikat, że nie można połączyć się z siecią. Nie wiem czy źle wpisuję hasło czy coś innego. Czy wpisując hasło muszę używać spacji i wielkich liter?

Jak masz Wep w hex to wielkość liter nie ma znaczenia. Jak WPA to ma. Możliwe też, że masz kontrolę MAC w liveboxie włączoną.

#569 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 11 sierpnia 2012 - 14:14

Dla tych, którzy nie są w stanie odróżnić po pudełku etc. ...
Jak najprościej ? Wklepać numer seryjny tutaj : Klantenservice: Serienummers
Będzie wszystko jak na dłoni.

#570 Q-Jot

Q-Jot
  • 68 postów

Napisano 12 sierpnia 2012 - 20:17

1. Mam zsynchronizowany jeden album zdjęć przez iTunes z iPadem. Jak mogę usunąć ten album ze zdjęć? Jak naciskam na edycje, to nie ma usun, tylko opcja kopiuj jest i przenoszenia miedzy folderami. Kiedy wybieram inny album z iTunes do synchronizacji to zdjęcia pozostawia mi na iPadzie dalej te same, tylko zmienia nazwę folderu na taki jak ten nowy, który chce zsynchronizowac. 2. Mam na iPadzie dwa konta. Główne polskie i jedno dodatkowe, na US z którego kupiłem kilka rzeczy przez giftcard. Przy każdej synchronizacji programów z iTunes pojawia sie komunikat, ze moj komputer nie jest już autoryzowany i muszę wpisać ponownie hasło do tego konta na US i mi autoryzuje komputer..za każdym razem, ale potem i tak informuje, ze to pierwszy z 5 autoryzowanych komputerów. Jakiś błąd iTunes?

#571 JOKI

JOKI
  • 26 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 14 sierpnia 2012 - 13:37

Mam problem mały. Doszedł mi dziś Ipad 32gb new wifi, na szczęście bez żadnych wad. Zrobiłem już jb i gdy chcę dodać źródło do cydii to cała ta czarna tabelka zatrzymuje się na Done: Packages, czekałem już z 10min, a jedyna opcja w tym wyjściu to kliknięcie cancel. Proszę o pomoc :)

#572 peugeot

peugeot
  • 6 postów

Napisano 19 sierpnia 2012 - 20:05

Mam taki problem. Chcę utworzyć konto tzw. Apple ID. Wszystko zrobiłem zgodnie z instrukcją, kazali mi na koniec zweryfikować to na poczcie email. Niestety nic tam nie przyszło. Sprawdzałem czy się nie pomyliłem w adresie i jest ok. Wysłałem ponownie i nadal nic, w spamie też nie ma. O co chodzi??

#573 Q-Jot

Q-Jot
  • 68 postów

Napisano 20 sierpnia 2012 - 20:52

Jesli kupię nowego iPada, lub wyzeruje aktualnego to jak przenieść save z gier? Wystarczy odznaczyc wybrana grę w zakładce iCloud w ustawieniach, czy w jakiś inny sposób trzeba przenieść save, żeby nie zaczynać wszystkich gier od początku?

#574 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 20 sierpnia 2012 - 21:16

Z backupów.

#575 Evadi

Evadi
  • 79 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 21:39

Witam. Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem iPada 2 16 Gb. Przymierzałem się do niego od dłuższego czasu, a w dokonaniu wyboru pomogło mi to właśnie forum. Jest to moje pierwsze urządzenie ze stajni spod znaku nadgryzionego jabłuszka, dlatego jestem kompletnym laikiem. Oczywiście instrukcję obsługi powoli studiuję, jednak w dalszym ciągu trudno jest mi się płynnie poruszać po systemie. Na chwilę obecną miałbym jedno pytanie odnośnie aplikacji pocztowej. W instrukcji wyczytałem że można tworzyć kilka kont i katalogów. Konto mam jedno, ale w celu uporządkowania poczty chciałbym porobić kilka katalogów, niestety nie wiem jak. Fabrycznie są tylko trzy: przychodzące, wysłane i kosz. Jak dodać inne katalogi?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych