Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Pytania początkujących po zakupie ipad

• Please log in to reply
1095 replies to this topic

#526 weniwe_pl

weniwe_pl
  • 136 posts
  • SkądNaas, IE

Posted 25 July 2012 - 06:35

A po co na siłę szukać wad? Jak będzie coś poważnego to na pewno zauważysz. A jak zauważysz coś po czasie to jest gwarancja od tego.

#527 c0lin

c0lin
  • 34 posts

Posted 25 July 2012 - 07:31

CIACH Ostatni raz ostrzegam, jeszcze raz podbijesz a dostaniesz ostrzeżenie.

#528 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 25 July 2012 - 07:35

Ponawiam pytanie, proszę o odpowiedź.

Ktoś będzie chciał to odpowie, nie podbijaj tematu.

Nie mam problemu z tym co piszesz, mam iPady wszystkich generacji i na żadnym nie miałem czegoś takiego lub nie zwróciłem uwagi. Po prostu używaj.

#529 c0lin

c0lin
  • 34 posts

Posted 25 July 2012 - 07:42

Wybacz... No więc u mnie to zajmuje miejsce i przez filmy, ktòrych nie mam już na iPadzie nie mam miejsca na aplikacje.. Po prostu to co zajmowały zajmują nadal, mimo że ich tam nie ma... Nie ma tu jakiegoś kosza?

#530 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 25 July 2012 - 09:09

Wybacz... No więc u mnie to zajmuje miejsce i przez filmy, ktòrych nie mam już na iPadzie nie mam miejsca na aplikacje.. Po prostu to co zajmowały zajmują nadal, mimo że ich tam nie ma... Nie ma tu jakiegoś kosza?

Sprawdź w Settings->General->Usage->Videos

#531 nexus23

nexus23
  • 25 posts
  • SkądCoventry/Gorzów Wlkp

Posted 25 July 2012 - 09:27

Witam, mam pytanko odnosnie stremowania filmow na ipada, slycszalem ze AV palyer HD radzi sobie z tym bardzo dobrze czy ktos z was go juz uzywa? Czy rzeczywiscie mozna stremowac filmy z dysku twardego PCta? Czy najpierw trzeba gdzies zgrac film?

#532 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 25 July 2012 - 09:30

Witam,
mam pytanko odnosnie stremowania filmow na ipada, slycszalem ze AV palyer HD radzi sobie z tym bardzo dobrze czy ktos z was go juz uzywa? Czy rzeczywiscie mozna stremowac filmy z dysku twardego PCta? Czy najpierw trzeba gdzies zgrac film?

Trochę samodzielności nie zaszkodzi ;) zobacz ile jest wątków o tym programie i z pewnością kwestia streamowania była omówiona https://www.google.p...layerhd myapple

#533 c0lin

c0lin
  • 34 posts

Posted 25 July 2012 - 09:32

Dołączam się do pytania powyżej, a także chciałbym się dowiedzieć czy w jakiś sposób mogę streamować wideo i zdjęcia z iPada na tv? Dodam, że tv to Sony Bravia. Czy to może muszę szukać jakiejś aplikacji i pytać w innym dziale?

#534 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 25 July 2012 - 09:33

Dołączam się do pytania powyżej, a także chciałbym się dowiedzieć czy w jakiś sposób mogę streamować wideo i zdjęcia z iPada na tv? Dodam, że tv to Sony Bravia. Czy to może muszę szukać jakiejś aplikacji i pytać w innym dziale?

iMediaShare

#535 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 25 July 2012 - 19:27

trafił mi się iPad z idealną bielą. To chyba dobrze nie? Żadnych sladów, żadnej żółci itp. Mam pytanie do osób które mają już iPada 3 jakiś czas, czy pamięc 32GB spokojnie wam wystarcza? Muzyki nie trzymam na dysku (mam w chmurze a częsciej korzystam z Tunein Radio), wideo czasami jakieś wrzuce. Ale jak zdjęcia robione kamerą albo filmy? Bardzo dużo GB zajmują? Czy 32GB jest optymalne? Wiem troche głupie pytanie, ale ciekaw czy zaczyna wam brakować miejsca czy jednak spokojnie można gospodarowac miejscem.

#536 c0lin

c0lin
  • 34 posts

Posted 26 July 2012 - 10:46

Może i nie mam iPada zbyt długo, ale powiem Ci, że gdybym miał 32GB to miałbym zawsze spory zapas wolnego miejsca. Filmów i zdjęć nie trzymam na iPadzie tylko raczej na kompie (planuję dokupić sobie dysk na chmurkę domową od WD), ewentualnie od czasu do czasu jakiś film wrzucę czy parę piosenek. Głównie instaluję potrzebne aplikacje, parę gier, aktualnie zająłem dopiero 3GB miejsca. Myślę, że 32GB jak najbardziej Ci wystarczy, ja pewnie swoje 16GB niedługo zajmę w około 80%, a później będę ograniczał wszystko co instaluję, gdyż nie lubię mieć bałaganu na urządzeniach. Więc jak najbardziej sądzę, że 32GB jest okej i bez jakichkolwiek ograniczeń zainstalujesz wszystko. ;) Pilnując się nawet 16GB jest dobre, dla mnie idealne.

#537 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 26 July 2012 - 11:08

trafił mi się iPad z idealną bielą. To chyba dobrze nie? Żadnych sladów, żadnej żółci itp. Mam pytanie do osób które mają już iPada 3 jakiś czas, czy pamięc 32GB spokojnie wam wystarcza? Muzyki nie trzymam na dysku (mam w chmurze a częsciej korzystam z Tunein Radio), wideo czasami jakieś wrzuce. Ale jak zdjęcia robione kamerą albo filmy? Bardzo dużo GB zajmują? Czy 32GB jest optymalne? Wiem troche głupie pytanie, ale ciekaw czy zaczyna wam brakować miejsca czy jednak spokojnie można gospodarowac miejscem.

Może po prostu przeczytaj http://myapple.pl/ja...-pracy_-10.html

#538 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 26 July 2012 - 12:13

dzięki za odpowiedzi! Myśle ze te 32GB jednak spokojnie mi wystarczy, wszystkiego w iPadzie trzymać nie można, tak samo jak w iPhonie. Od tego jest macbook + dyski zewnętrzne. A do normalnych zastosowań to i chyba 16GB wystarczy, bo nakręcimy film, zrobimy zdjęcia itd. i możemy to od razu przecież przenieść na dysk macbooka. A jeśli sie chce wszystko trzymać w iPadzie to i 64gb będzie mało.

#539 Q-Jot

Q-Jot
  • 68 posts

Posted 26 July 2012 - 21:21

Witam. Kupiłem dziś nowy telewizor - Samsung UE55ES7000 i on ma wi-fi, bluetooth i resztę szmelcu. Czy w związku z tym da radę robić mirroring iPada w FullHD, czy bez Apple TV nie da rady?

#540 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 26 July 2012 - 21:23

Witam. Kupiłem dziś nowy telewizor - Samsung UE55ES7000 i on ma wi-fi, bluetooth i resztę szmelcu. Czy w związku z tym da radę robić mirroring iPada w FullHD, czy bez Apple TV nie da rady?

Nie da rady. Chyba, że po kablu.

#541 gabikar

gabikar
  • 3 posts

Posted 30 July 2012 - 14:31

Witam, chciałabym się dowiedzieć podstaw dotyczących ipada ponieważ zamierzam kupić aczkolwiek nie znalazłam wystarczających informacji czy lepszy będzie on od netbooka. Chodzi mi szczególnie o pisanie notatek i kopiowanie tekstów z internetu i zapisywanie i edytowanie na ipadzie, czy jest to równie proste i możliwe jak na netbookach? Czy jest możliwość drukowania? Proszę o odpowiedź.

#542 meiss

meiss
  • 1345 posts

Posted 30 July 2012 - 15:04

Kopiowanie i edytowanie jest możliwe, ale nie tak proste jak na systemie desktopowym (głównie zaznaczanie tekstu do kopiowania), drukowanie z ipada, a nawet skanowanie do ipada jest możliwe z urządzeniami z funkcją AirPrint, lub przez zewnętrzne aplikacje (nie do każdej drukarki są) Jeżeli chodzi o notatki, to może klawiatura ekranowa nie jest najwygodniejsza, ale całość odnośnie notatek przebija desktop.

#543 dan007

dan007
  • 47 posts

Posted 30 July 2012 - 15:08

Jeśli chodzi i pisanie to nie jest to mocną stroną tabletu, najlepiej dokupić do niego klawiaturkę bezprzewodową. Od netbooka jest mobilniejszy i łatwiejszy w obsłudze ale kopiowanie wklejanie edytowanie itp. wygodniejsze jest na netbooku. Za to masz wiele innych rzeczy których nie zaoferuje netbook, łatwiejsze czytanie książek szybsza i wygodniejsza obsługa itp.

#544 gabikar

gabikar
  • 3 posts

Posted 30 July 2012 - 15:51

No chodzi mi szczególnie o wyciąganie notatek z internetu i zapisywanie tak jak robi się to w microsoft word, ale słyszałam właśnie, że ipad nie obsługuje tego programu i podobnych. Ale mimo tego wnioskuję, że znajduję się inne programy, które odgrywają równie dobrą rolę jak microsoft word i lekko i przyjemnie się czyta i korzysta tak? Chodzi mi tutaj o łatwość i szybkość w posługiwaniu się. Ipad jest mniejszy i lżjeszy i to też duży plus dlatego mam dylematy ;-)

#545 meiss

meiss
  • 1345 posts

Posted 30 July 2012 - 17:54

Poszukaj sobie na YT jak w iOS działa opcja kopiuj wklej, skopiować i wkleić w notatnik czy edytor możesz to samo co na PC, kwestia przyzwyczajenia się do zaznaczania tekstu palcem, a nie myszką. Z zamienników worda, najbardziej oczywistym jest Pages, obsługuje także format .doc.

#546 gabikar

gabikar
  • 3 posts

Posted 31 July 2012 - 11:06

aha aha okej dzięki ;-)

#547 taksa

taksa
  • 11 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 05 August 2012 - 13:33

Aktualnie przebywam w Austrii, chciałbym kupić tutaj nowego iPada WiFi + Cellular 64GB. Czy gwarancja będzie obowiązywać w Polsce ? (np. czy iSpot przyjmie mi go bez problemów na GW). Oraz czy w sklepach/marketach z elektroniką iPady nie mają simlocka jeżeli zakupię je bez umowy czy startera jakiejkolwiek sieci ?

#548 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 05 August 2012 - 13:44

Tak i tak.

#549 taksa

taksa
  • 11 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 05 August 2012 - 13:59

Dzięki za szybką odpowiedź :) I jeszcze jedno pytanie, jak jest ze zwrotem podatku ? Wiem, że lata temu przy zakupie elektroniki tutaj w Austrii można było się ubiegać o jego zwrot (w przypadku modelu iPada który chce zakupić to kwota 133 Euro czyli Smartcase + Masa aplikacji).

#550 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 05 August 2012 - 17:57

Zwrot jest taki, że musisz zapłacić nasz VAT. Nie wiem, jaki jest podatek w Australii, ale jeśli to np.: 10%, to wyjdzie na to, że musisz dopłacić 13% u nas :) Czyli się nie opłaca.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users