Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pytania początkujących po zakupie ipad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1095 odpowiedzi w tym temacie

#451 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 24 czerwca 2012 - 23:19

Czyli w sumie po tym zabiegu ile masz gb.

5,2 GB, ale miałem coś za link referencyjny.

#452 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 24 czerwca 2012 - 23:37

Ok dzięki, ja mam narazie 3gb i kopiuje co się da żeby zdobyć te 3gb extra. (jeżeli dobrze zrozumiałem muszę 2,5gb zapodać)

#453 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 25 czerwca 2012 - 00:06

Ok dzięki, ja mam narazie 3gb i kopiuje co się da żeby zdobyć te 3gb extra. (jeżeli dobrze zrozumiałem muszę 2,5gb zapodać)

tak 2,5GB ale nie kopiując co się da z dysku itp., tylko poprzez automatyczny upload z rolki z aparatu. Więc najlepiej tak jak mówiłem, nagrasz 10-15 minutowy film iPhonem (dokładnie nie wiem ile, bo na 4s zajmuje więcej ze względu na rozdzielczość) i włączyć DP sam się wrzuci i po sprawie. Potem go usunąć :)

#454 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 25 czerwca 2012 - 10:16

Udało się, teraz mam 6,4gb. Znacznie wiecej.

#455 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 25 czerwca 2012 - 12:49

Dziś dostałem taką odpowiedz ze sklepu w sprawie iPada 2. "W naszym sklepie wszystkie sprzęty pochodzą z najbardziej aktualnych serii, mimo że Apple nie podaje informacji o procesorach w iPadach 2 jako oficjalnej, ze wszystkich testów wynika iż wyposażone one są w procesor 32 nm".

#456 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 25 czerwca 2012 - 12:55

Dziś dostałem taką odpowiedz ze sklepu w sprawie iPada 2.

"W naszym sklepie wszystkie sprzęty pochodzą z najbardziej aktualnych serii, mimo że Apple nie podaje informacji o procesorach w iPadach 2 jako oficjalnej, ze wszystkich testów wynika iż wyposażone one są w procesor 32 nm".

Kup, a po zakupie sprawdzisz, jest różnica w oznaczeniach jak wejdziesz w ustawienia w iPadzie, jak się okaże, że jest stary to oddasz :)

#457 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 25 czerwca 2012 - 12:57

No jeszcze mam wątpliwość czy barć iPada 2 małej pojemności czy dalej "wojować" z nowym iPadem.

#458 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 25 czerwca 2012 - 12:59

Każdy musi sam sobie na to odpowiedzieć i było poruszane to milion razy na forum, ja jednak powiem, że skoro Cie stać to lepiej brać max pamięć. Nie ma nic gorszego niż tracenie czasu na wybieranie co wrzucić na co nie, a potem na wyjeździe i tak się okazuje, że to czego potrzebujesz akurat się nie zmieściło na dysku iPada :)

#459 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 25 czerwca 2012 - 13:10

Tak masz racje. Tylko ja 7 razy nowego iPada 64 GB + 4G odsyłałem z powodu rożnych wad ekranu. Potem obraziłem się na Appla i przez chyba 2 tygodnie miałem Galaxy Taba. Ale ten Samsung to jednak nie to i .....jednak muszę Appla. Zainteresowałem się iPadem 2 bo mam dosyć odsyłania nowego. Oto moja historia.

#460 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 25 czerwca 2012 - 13:19

Wiem, wiem znam Twoją historię, śledziłem ją z dnia na dzień :) Ja miałem idealnego iPada 32GB + 4G, ale sprzedałem właśnie dlatego, że się na nim nie pomieściłem, a teraz boję się zaryzykować na 64GB, jak czytam między innymi Twoje wpisy. Tamtego kupiłem tygodniowego od dzieciaka który dostał go na komunię i mogłem sobie dokładnie przetestować przed zapłaceniem, teraz szukam podobnej okazji. Pierwszy raz w życiu nie zależy mi na nowym sprzęcie, a wręcz zależy by NIE kupił sprzętu nowego oryginalnie zapakowanego :D

#461 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 25 czerwca 2012 - 14:01

No to też jest jakaś koncepcja :) Jakoś ostatnio ludzie nie piszą jak wyglądają nowe serie nowych iPadów. Może już sytuacja jest stabilna.

#462 dan007

dan007
  • 47 postów

Napisano 26 czerwca 2012 - 08:53

Mam pytanie, czy opłaca się robić aktualizację z 5.1 do 5.1.1 ? Czy poczekać na następną? Po aktualizacji skasują się wszystkie dane i będę musiał od nowa wszystko konfigurować i instalować, czy wszystko będzie?

#463 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 czerwca 2012 - 09:52

To zależy czy masz zrobiony backup czy też nie.

#464 dan007

dan007
  • 47 postów

Napisano 26 czerwca 2012 - 17:20

Raczej nie. To znaczy że wszystkie dane konta zostaną skasowane? Bo słyszałem że jak się zaloguję do AppStore to wszystkie apki będę miał.

#465 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 czerwca 2012 - 17:21

Bedziesz miał jak sobie je ręcznie pościągasz, po top jest właśnie backup...

#466 dan007

dan007
  • 47 postów

Napisano 26 czerwca 2012 - 17:27

A jak zrobić backup? Na iCloud czy jakimś programem?

#467 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 26 czerwca 2012 - 18:04

W iTunes się robi automatycznie przy każdym podpięciu.

#468 dan007

dan007
  • 47 postów

Napisano 26 czerwca 2012 - 18:10

Aha i wystarczy że tylko póżniej podłączę do komputera przez iTunes, i wszystko się skopiuje?

#469 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 26 czerwca 2012 - 18:51

Tak.

#470 dan007

dan007
  • 47 postów

Napisano 26 czerwca 2012 - 19:00

Ok, dzięki za odpowiedż :D

#471 zibi27

zibi27
  • 174 postów
  • SkądGdynia/vernon/fr

Napisano 27 czerwca 2012 - 09:29

Bedziesz miał jak sobie je ręcznie pościągasz, po top jest właśnie backup...

Ole Yek widze ze kolega ma doświadczenie więc proszę o kilka wskazówek ,nie dawno postanowiłem sie pozbyć MBA z którym współpracowały moje przenośne i urządzenia iPad iPhone iPod nano 6 .
Oczywiście wszystkie były archiwizowane na iCloud ,co będzie i jak postępować przy wymianie na nowe urządzenia mam zamiar zainwestować w ipada 3 jak przenieść wszystkie ustawienia na nowy sprzęt pomijając iTunes w MBA ,czy można to zrobić wyłącznie po wi-fi ?
A co z muzyka na iPod kiedyś synchronizowalem przez maca ,czy jest jakaś możliwość przeniesienia bo przecież iPod nie działa po wi-fi ?
Gdzie mogę znaleźć wskazówki na temat przenoszenia uaktualnienia i - urządzeń chciałbym już pozostać tylko przy iPad i iPhone bez zakupu maca,dziękuje za pomoc i ewentualne wskazówki.
Pozdrawiam

---------- Wpis dodano o 10:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:09 ----------

Do dyspozycji masz 13GB
Biorąc pod uwagę aplikacje zajmujące po 1GB, na 16 trzeba iść na kompromis i mieć tylko rzeczy akurat używane

Zgadzam sie zreszta praktyka pokazuje a i statystyki ze ściąga sie wiele aplikacji z których sie pózniej nie korzysta lub bardzo mało ,sam tego doświadczyłem sprawdzając swoje konto iTunes ile zakupilem applikacji a ile rzeczywiście mam na ipadzie i z ilu realnie korzystam,szok trzeba trochę autodyscypliny i 16 powinna wystarczyć przynajmniej mnie starcza ,w dobie wszeobecnych chmur drobox Evernote iCloud nie powinno to stanowić problemu a po za tym pozostaje jeszcze możliwość Wi-drive dysk zewnętrzny ,wiem,wiem dodatkowy koszt !! Ale coś za coś .
Pozdrawiam

#472 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 czerwca 2012 - 10:09

OleYek widze ze kolega ma doświadczenie więc proszę o kilka wskazówek ,nie dawno postanowiłem sie pozbyć MBA z którym współpracowały moje przenośne i urządzenia iPad iPhone iPod nano 6 .
Oczywiście wszystkie były archiwizowane na iCloud ,co będzie i jak postępować przy wymianie na nowe urządzenia mam zamiar zainwestować w ipada 3 jak przenieść wszystkie ustawienia na nowy sprzęt pomijając iTunes w MBA ,czy można to zrobić wyłącznie po wi-fi ?
A co z muzyka na iPod kiedyś synchronizowalem przez maca ,czy jest jakaś możliwość przeniesienia bo przecież iPod nie działa po wi-fi ?
Gdzie mogę znaleźć wskazówki na temat przenoszenia uaktualnienia i - urządzeń chciałbym już pozostać tylko przy iPad i iPhone bez zakupu maca,dziękuje za pomoc i ewentualne wskazówki.

Przez iCloud przeniesiesz aplikacje (bo one się pościągają z AppStore) oraz ustawienia aplikacji, natomiast muzyki bez komputera nie wgrasz.

#473 siemarqs

siemarqs
  • 29 postów
  • SkądRybnik, PL

Napisano 29 czerwca 2012 - 09:58

Od nie dawna mam iPada3, parę spraw obczaiłem sam po lekturze tego Forum. Ale, właśnie mam problem. mam audiobooki, mam muze, oryginał. Jak to wciepać na iPada ale posegregowane: audiobooki, każdy w swoim katalogu, muza tematycznie, bez podziału na albumy (nastrojowe sam na sam, dla wszystkich). Z góry dziękuje za podpowiedzi.

#474 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 29 czerwca 2012 - 10:04

Wystarczy wejść w iPodzie w prawy dolny button "More" tam edit i przeciągnąć wybrane panele na dolną belkę.

#475 siemarqs

siemarqs
  • 29 postów
  • SkądRybnik, PL

Napisano 29 czerwca 2012 - 10:24

Konrado, po raz następny mam odpowiedź. Ale przećwicze to jak wróce do chaty, jestem w pracy:wink:. Wykasowalem wczoraj wszystką muzę z iPada i z iTiunes. Jak coś nie wyjdzie odezwę się.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych