Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oryginalność słuchawek Monster Beats

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1045 odpowiedzi w tym temacie

#601 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 20 stycznia 2012 - 22:19

No wyprzedali zapasy, a teraz normalna cena. Tak, rzeczywiscie. Sprawdzalwm jeszcze ze 2 tyg. temu i nie bylo nowych modeli, widac sprowadzili, sa tez i studio w nowych kolorach, ale tylko niebieski i pomaranczowy. Tak, n wielu stronach opisuja jejaki ibeats bo sa podobne, ale mialem je w rece i sa tylko do nich podobne, jKosc dzwieku znacznie odbiega od flagowcow beats. Tak, jest wersja hp rozni sie tylko opakowaniem. Tak naprawde teraz n allegro to kiepsko bo mnostwo podrobek, allegro ma wszystko gdzies. Ciezko kupic oryginalne , nawet firmy sprzedaja teraz podrobki :/

#602 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 20 stycznia 2012 - 22:37

Wersja HP nie rozni sie tylko opakowaniem... jestem tylko ciekaw czy to sa zwykle Solo czy Solo HD, bo plastik jest jak w HD, a cena jak za zwykle Solo.
Słuchawki Beats Solo with ControlTalk Headphone [H0E43AA] | Komputery | Słuchawki i Mikrofony | słuchawki HiFi | Sklep Ontech.pl - Gold Partner - Cisco, Linksys, Qnap, Brother, Unitek, PQI

#603 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 21 stycznia 2012 - 12:52

To czym sie tozni madralo? Sorki ale znam sie na monsterach jak nikt inny i nic mi nie wiadomo o jakiejs specjalnej edycji hp. To sa zwykle sluchawki solo hd, prawdopodobnie z innym opakowaniem. Poza tym ja bym sie trzymal z dala od tego sklepu...

#604 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 21 stycznia 2012 - 13:59

To czym sie tozni madralo?

Mozesz poprawnie po polsku? Zobacz na zdjecie i sam ocen, spojrz moze na pałak i jego kolor :) Madralo? To nie ja udaje tutaj wielkiego znawce tej firmy i nie pisze o tym, a ty juz w 2 postach napisales ze znasz sie jak nikt inny, a juz pare razy widzialem jak sie myliles. Ktos podal adres do amazonu gdzie SOLO HD byly za 110 funtow, a to jest duzo okazja. Dla ciebie to byla mała okazja, bo zmienili cene na wieksza. Tak samo bylo ze sklepem rnr, mowiles ze sa za 600zl, a wczesniej nie sprwadziles, a te sluchawki od dawna juz sa po starej cenie. Mowisz ze model HP niczym sie nie rozni, jak widac rozni. Jak wiesz HP ma udzialy w tych sluchawkach i widocznie robia tez dla siebie, a roznia sie kolorem pałąka, blyszczacym plastikiem, takim jak w Solo HD, a cena jest praktycznie taka sama jak za zwykle Solo. Nie miales tez racji z dystrybucja Solo HD, bo jakos apple store posiada te sluchawki.

#605 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 21 stycznia 2012 - 15:54

rozumiem, jakbym napisal niepoprawnie ortograficznie, ale zrobilem zwykla literowke...
Tak, owszem uwazam sie znawce. Bo przez wakacje pracowalem w apple store w niemczech , dodatkowo sam posiadalem modele studio, solo hd, tour, ibeats, pro, heartbeats, jamz, a z innymi mialem stycznosc. Bez problemu odrozniam oryginalne od fake, a chyba do tego sluzy ten temat, wiec chce pomoc tym, ktorzy sie nie znaja a chca kupic produkt oryginalny. No prosze, gdzie sie tak mylilem???
Od dawna ? Moim zdaniem nie . Ja nie sledze 24/7 cen tyc sluchawek, bo moge sobie pozwolic na zakup po normalnej cenie. Zreszta refurbished kosztuja 99$ , a za tyle samo mozna bylo kupic niedawno na amazonie nowe na black friday. Wiec 110 funtow to zadna okazja, szczegolnie ze w tej cenie to tylko jeden kolor.
a to ze hp ma udzialy w firmie, to nie znaczy ze to inne sluchawki. w opisie jest solo, na zdjeciu sa solo hd o innym kolorze palaka. Wielka roznica. Zreszta sadze ze firma ktora to sprzedaje po prostu wzięła zdjecie z internetu i tqk naprawde kupisz u nich zwykle solo.
Te wygladaja podobnie do jednej limitowanej edycji solo hd, ktora w apple store koszuje prawie 900. Tak wiec jedyny sposob to zadzwonic i dowiedziec sie. Poza tym nie wiedzialem nigdzie indziej tej rzekomo edycji hp, polak potrafi

---------- Wpis dodano o 15:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:18 ----------

Jakby ktos chcial z monstera po dobrej cenie to moge zalatwic. PW.

#606 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 21 stycznia 2012 - 16:05

Te wygladaja podobnie do jednej limitowanej edycji solo hd, ktora w apple store koszuje prawie 900. Tak wiec jedyny sposob to zadzwonic i dowiedziec sie. Poza tym nie wiedzialem nigdzie indziej tej rzekomo edycji hp, polak potrafi[COLOR="Silver"]

Limitowane solo hd, byly pozlacane jak sie nie myle. Z tymi HP jest dziwnie, rozni sie tylko kolor pałaka i to we wszystkich sklepach jest czerowny, model H0E43AA. Co dziwne, na stronie hp mozna kupic HP Monster Beats, maja ten sam kod produktu, ale co dziwne, sa to zwykle Solo HD za cene taka sama jak w Apple Store. Watpie zeby pare sklepow w Polsce sie pomylilo, patrze na opinie o tych sklepach i tez jest dobra.

Tak patrze na allegro i nie wiem czy smiac sie czy plakac jak polaczki kupuja toury za 30zl, albo solo za 60 zl, najlepsze jest to ze allegro nic z tym nie robi. Nie wiem trzeba cos zrobic z tym, napisac moze do monstera albo wlasnie do polskiej siedziby HP zeby zrobili z tym porzadek.

#607 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 21 stycznia 2012 - 19:33

masz racje, maja pozlacane elementy. No wlasnie, nic mi nie wiadomo o specjalnej edycji hp. Po prostu je lanaują i tyle. htc i monster. A do tego sklepu az zadzwonie w poniedzialek z ciekawosci i napisze co powiadza.
Tak, to jest tragiczne. Nie jeden raz pisalem do allegro w tej sprawie i co? zadnej odpowiedzi. Sciagaja prowizje i sie ciesza. Te toury , solo hd i inne to maja naprawde tragiczna jakosc, golym okiem widac ze to fake. :/
A pisanie do monstera nie ma sensu : po pierwsze oni dobrze o tym wiedza, jest lista nieuczciwych sklepow sprzedajacych fake. Na moje oko kolo tysiac pozycji... Ale to dla nich rowniez reklama. :/

---------- Wpis dodano o 19:33 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:09 ----------

Udalo mi sie uzyskac informacje, ze ten model to słuchawki SOLO. Kolor to czarno-czerwony. Hp w nazwie odnosi sie tylko do dystrybutora i podmiotu udaielajacego gwarancje.

#608 marlin

marlin
  • 3 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 13:41

mam pytanie czy któreś z tych są oryginalne:
[url=http://allegro.pl/monster-beats-by-dr-dre-studio-biale-oryginalne-i2071076448.html]MONSTER BEATS BY DR. DRE STUDIO BIAŁE ORYGINALNE (2071076448) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]
[url=http://allegro.pl/monster-beats-studio-wymarzony-prezent-nowe-i2078992170.html]Monster Beats Studio WYMARZONY PREZENT NOWE !!! (2078992170) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]
[url=http://allegro.pl/sluchawki-monster-beats-pro-detox-nowe-z-usa-i2070814172.html]Słuchawki MONSTER BEATS Pro Detox ! Nowe Z USA !!! (2070814172) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]
[url=http://allegro.pl/sluchawki-monster-beats-studio-nowe-z-usa-i2070099652.html]Słuchawki Monster Beats STUDIO !!! Nowe Z USA !!! (2070099652) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

#609 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 25 stycznia 2012 - 13:59

Te słuchawki kosztuja dwa razy wiecej niż na tej aukcji : Słuchawki MONSTER BEATS Pro Detox ! Nowe Z USA !!! (2070814172) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Tak samo jak Studio za 600zl nie kupisz ;)

A co do tych 2 na górze nie wiem ale cena 820 wydaje mi sie śmierdząca

#610 marlin

marlin
  • 3 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 14:38

ok dzięki , a te pierwsze?

#611 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 14:56

pierwsze oryginalne na 100%

#612 mosiek95

mosiek95
  • 413 postów
  • SkądWadowice

Napisano 25 stycznia 2012 - 18:41

Siema mam pytanie czy te słuchawki są oryginalne? SŁUCHAWKI MONSTER BEATS BY DR. DRE SOLO HD NOWE! (2072679104) - motoAllegro Bo komentarze ludzi którzy je kupili są dobre , chwalą je. Niska niby cena ale z chin , kumpel mówił że tam takie po niecałe 200zł chodzą bo jego wujek tam mieszka. Pan na aukcji wspomniał o "Procedurze Celnej" może ktoś napisać co to jest? I czy ponosi się jakieś dodatkowe opłaty? Na zdjęciach są to oryginalne słuchawki ale cena niska. Jak ktoś pomoże będę wdzięczny!

#613 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 25 stycznia 2012 - 19:40

W takiej cenie oryginałów nie znajdziesz !!!!!!!!!

#614 mosiek95

mosiek95
  • 413 postów
  • SkądWadowice

Napisano 25 stycznia 2012 - 20:31

Ale patrząc na zdj wygląd jak oryginały. Może ktoś tam zamawiał i może się wypowiedzieć? Komentarze są prawie w 100%<~99,7%> pozytywne i dużo właśnie jak kupili tych słuchawek i piszą że wszystko ok :) Edit. I jeszcze pisze że w razie problemów , nie zgodności produktu z opisem aukcji do 10dni można oddać słuchawki :) I czy one działają na Blutucz Czy tylko na kabel?

#615 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 stycznia 2012 - 20:41

Parę dni temu nastąpił rozwód Monster Beats, obecnie mamy Monster oraz Beats, obie będę robić słuchawki. Beats dalej z Dre, a Monster idzie swoją drogą.

#616 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 21:14

Parę dni temu nastąpił rozwód Monster Beats, obecnie mamy Monster oraz Beats, obie będę robić słuchawki. Beats dalej z Dre, a Monster idzie swoją drogą.

Szybki jestes :) Nastepnym razem zobacz poprzednie strony, bo juz byla o tym mowa, strona 56. Pozatym Beats juz nie jest z Dre, tylko z HTC i HP. Dre sprzedal swoje udzialy.

#617 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 stycznia 2012 - 21:18

Szybki jestes :) Nastepnym razem zobacz poprzednie strony, bo juz byla o tym mowa.

Jeśli było, to przepraszam ;)

#618 LolitaPL

LolitaPL
  • 13 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 22:00

Ale patrząc na zdj wygląd jak oryginały. Może ktoś tam zamawiał i może się wypowiedzieć? Komentarze są prawie w 100%<~99,7%> pozytywne i dużo właśnie jak kupili tych słuchawek i piszą że wszystko ok :)
Edit. I jeszcze pisze że w razie problemów , nie zgodności produktu z opisem aukcji do 10dni można oddać słuchawki :) I czy one działają na Blutucz Czy tylko na kabel?

Jak chcesz kupić słuchawki tylko dla szpanu to kupuj, ale pomyśl. Skoro w max mega promocyjnej cenie oryginalne słuchawki Solo HD Red Edition kosztują minimalnie 700 zł to myślisz że on będzie sprzedawał identyczne za 200 zł? Pomyśl troszeczkę..

EDIT

Nie pojmuję takiej mentalności. Podoba mi się jakaś rzecz, ale mnie na nią nie stać to kupuję beznadziejną podróbkę dla szpanu. Jak masz wydawać z wysyłką 300 zł na te słuchawki to pozbieraj jeszcze trochę kasę i kup oryginały serio.

#619 mosiek95

mosiek95
  • 413 postów
  • SkądWadowice

Napisano 25 stycznia 2012 - 22:09

no tak , ale pisze że REAL FOTO , na zdj są oryginały. Chyba jednak dozbieram więcej kasy i kupię te słuchawki , albo sobie po prostu odpuszczę.
Edit.
Ale patrząc na te słuchawki i na te http://allegro.pl/sl...2072679104.html to one niczym się nie różnią. Czekam aż pan który to sprzedaje odpisze na moje pytania i podeśle więcej fot. Jeżeli nie podeślę to sobie daruje.

#620 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 stycznia 2012 - 22:24

no tak , ale pisze że REAL FOTO , na zdj są oryginały. Chyba jednak dozbieram więcej kasy i kupię te słuchawki , albo sobie po prostu odpuszczę.
Edit.
Ale patrząc na te słuchawki i na te SŁUCHAWKI MONSTER BEATS BY DR. DRE SOLO HD NOWE! (2072679104) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. to one niczym się nie różnią. Czekam aż pan który to sprzedaje odpisze na moje pytania i podeśle więcej fot. Jeżeli nie podeślę to sobie daruje.

Monster beats, nie dla idiotów. Chłopie myśl, skoro ich cena na stronie producenta wynosi 199$ to myślisz, że ktoś robiłby Ci prezent i sprzedawał za 219zł? Uwierz mi na słowo, MYŚLENIE NIE BOLI !

btw. JEST NAPISANE. Tam już nikt nie pisze....

#621 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 25 stycznia 2012 - 22:50

Nawet nie wiem czy na forum nie było o tych sluchawkach ze sprzedawca odpisał ze są to nie oryginalne . I POMYŚL KTO SPRZEDAJE SŁUCHAWKI O 500zl taniej !!!!!!!!!!!!!!!!!

#622 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 26 stycznia 2012 - 00:04

Musi przyjsc tu admin i napisac ze sluchawki ponizej jakies kwoty to fejki, bo ludzie wchodza i pytaja sie o to samo, mam tego juz dosc.

#623 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 26 stycznia 2012 - 00:24

Proste- nikomu nie chce sie sprawdzac wczesniejszych stron :/ nie ma takiej mozliwosci zeby za 200zl byly solo hd, nawet 300, 400, 500... Jeszcze wysylka z chin.... Nawet sprzedawca sie duzo nie wysila, zamawia prosto u producenta podrobek i to on do ciebie wysyla. A gosc kosi tylko prowizje. A to ze wiekszosc komentarzy jest pozytywnych : ludzie albo rzeczywiscie sa tak naiwni, i mysla ze to oryginaly, albo jak juz ogarna ze to fake to sobie pomysla "a , polansuje sie, nikt nie ogarnie ze to fake" A wpis o czynnosciach celnych mowi od razu, ze sprzedawca jest nieuczciwy. W przypadku kontroli celnej (a one zdarzaja sie coraz czesciej takze w poczcie lotniczej, aktualnie okolo 10% takich paczek zostaje otwartych) trzeba bedzie zaplacic vat (23% wartosci sluchawek). vat jest wyliczany na podstawie ceny z dowodu zakupu sluchawek. Jednak kiedy celnik ogarnie ( a oni naprawde sie orientuja) ze cena takich sluchawek jest ponad 3x wyzsza zglasza to do przedstawiciela marki w polsce (apple store) pracownik apple store oceni oryginalnosc. Oczywiscie od razu bedzie wiedzial ze to fake. Wtedy trzeba bedzie zniszczyc sluchawki (tzn. Zaplacic oplate za zniszczenie, wyzsza niz wartosc sluchawek) dodatkowo apple store moze zazadac odszkodowania. to tylko 1/10 przesylek tak konczy ale ostrzegam, bo mam znajomego ktory mial taka sytuacje. Wiec jezeli zamawiacie podrobki beatsow i dostaniecie pismo z urzedu celnego, nie odpowiadacie na nie. Paczka zostanie odeslana nadawcy bez zadnych konsekwencji prawnych :)

#624 marlin

marlin
  • 3 postów

Napisano 26 stycznia 2012 - 02:00

a te: [url=http://allegro.pl/sluchawki-monster-beats-by-dr-dre-studio-czarne-i2079329014.html]Słuchawki Monster Beats by Dr.Dre - STUDIO CZARNE (2079329014) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]
:?:

#625 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 26 stycznia 2012 - 09:47

Tak, oczywiscie, oryginaly, zreszta jak reszta przedmiotow tego uzytkownika. Ja to bym wzial co najmniej z 10 sztuk.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych