Posted 30 November 2011 - 23:28
Ktos tu mowi o parametrach, to ja sie pytam: kupujac iphona tez kierowal sie cyferkami? Chyba nie, bo wybralby galaxy ktory pod kazdym wzgledem w hardware jest lepszy. Za to jezeli chodzi o system, mozliwosci, wyglad, szpan - to wszystko na korzysc iphona. Takze nie wyskakujcie z takimi tekstami na forum myapple, bo to strzal w stope, mowiac ze beatsy to tylko ladnie wygladajace przecietne i drogie sluchawki, kiedy tak naprawde iphone i ipod maja taka sama opinie, ze sukces tych urzadzen to tylko marketing, pr i magia marki i steva jobsa, ze sa drogie a przecietne, tylko w ladnej obudowie, a w srodku mix jezeli chodzi o podzespoly, cos od samsunga, cos od kogos itp.
Sam chcialem kupic podrobki, pierw kupilem tour za 50zl ktore byly beznadziejne, potem chcialem kupic podrobki studio albo solo, ale uzbieralem na org. solo za 599zl. I co moge powiedziec? Sluchawki sa malutkie, latwo moge je schowac, nie zajmuja duzo miejsca, kiedy mam je zlozone, mieszcza mi sie do kieszeni w skorze. No i wiadomo ladnie wygladaja. Co do dzwieku: ja slucham rapu (czesto jakis dubstep, pop, house, czyli wiekszosc oparta na elektronice) gdzie bass i perkusja jest wazna, bo nadaje glowny rytm, wiec dla mnie te sluchawki sa bardzo dobre. Sluchalem w media markt sluchawek od 200 do 400zl i nie mialy wlasnie tego "kopa". Moze te sluchawki nie maja najlepszej srodka i gory za taka cene, moze sa przybasowane, ale mi pasuja. Kolejna sprawa - zeby wykorzystac ich potencjal, trzeba sluchac mp3 w 320kbps albo przynajmniej 256. Porownywalem jakosc flaca gdzie pliki mialy po 40mb, a potem zgralem to w mp3 ktore mialy po 12mb i jakosc byla taka sama. Kolejna sprawa - na czym sluchamy. ja mam integre alc888 Hd, ktora jest srednia i napewno nie wykorzystuje potencjalu, mysle ze nawet iphone ma lepsza jakosc dzwieku. Ostatnio sluchalem muzyki na laptopie siostry ktory ma techonologie Dolby home theater i bylem bardzo pozytywnie zaskoczony, ze az sam przymierzam sie do kupna jakies karty dzwiekowej, bo jakosc dzwieku z tym poprawiaczem dzwieku jest o wiele lepsza niz na "sucho".
@up
Co do lansu - kiedy przyszedlem do szkoly w beatsach, kazdy mowil "o jakie sluchawki, o ty masz sluchawki od doktora dre, ze widzial te sluchawki juz na jakims teledysku", daj posluchac, ile dales za sluchawki itp... tak naprawde wiecej problemow niz co warte. W Polsce moze malo osob ma je, chodz przez podrobki z allegro coraz wiecej ludzi ma "dla szpanu", za to wystarczylo ze bylem np. raz w metrze w Berlinie i widzialem kolesia w modelu Studio, gdzie w Polsce jeszcze nikogo nie widzialem, nawet w podrobkach tour. Czyli jak marka Beats By Dre w Polsce jest rozpoznawalna, ze wzgledu na dobra reklame Interscope, ktora nakazuje zeby w kazdym teledysku pojawil sie jakis model sluchawek. A jak wiadomy interscope to np. BEP, GaGa, LMFAO, Pussycat Dolls, Dre, Eminem, 50 Cent, dochodza jeszcze Bieber i Diddy z wlasnymi liniami, wiec reklama w teledyskach jest naprawde spora. Zreszta, jezeli widze zdjecie znanej osoby w sluchawkach, to praktycznie zawsze to monster beats, np. chyba cala druzyna Realu madryt ma sluchawki monster beats, widzialem pilkarzy nawet Legii, wiec co sie dziwic, ze ludzie kupuja te sluchawki jak jest taka reklama?