Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oryginalność słuchawek Monster Beats

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1045 odpowiedzi w tym temacie

#351 McHunter

McHunter
  • 13 postów

Napisano 24 listopada 2011 - 19:56

Ok, to może inaczej. Gdy np. kupiłbym już słuchawki na allegro za mniejszą cenę i nie byłbym w 100% pewnych, że są to oryginały jest jakiś sposób w jaki mogę to sprawdzić? np. brak jakiegoś napisu czy coś?

Na YouTube jest mnóstwo pomocy, porównań fake i oryginałów etc.

A tak na szybko, to pytaj jakie baterie są w zestawie. Jeśli inne niż Duracell = FAKE.

#352 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 listopada 2011 - 20:16

Zazwyczaj widać to gołym okiem - po jakości wykonania. Poza tym jest 1000 poradników w Internecie, pokazujących różnice między oryginałami i podróbkami. Poza tym nie wszystkie słuchawki tańsze niż sklepowe to podróby, ale jeżeli w iSpocie kosztują załóżmy 800 zł, a ktoś tutaj pyta się, czy słuchawki z aukcji za 200 zł to oryginały, to tylko nabija sobie posty.

#353 cesar

cesar
  • 7 postów

Napisano 25 listopada 2011 - 15:47

Na YouTube jest mnóstwo pomocy, porównań fake i oryginałów etc.

A tak na szybko, to pytaj jakie baterie są w zestawie. Jeśli inne niż Duracell = FAKE.

Od kiedy słuchawki są na baterie? ;o

#354 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 listopada 2011 - 17:25

Od premiery w 2007 roku.

#355 wieniu26

wieniu26
  • 61 postów

Napisano 25 listopada 2011 - 17:43

Witam Chciałem zapytać czy jest ktoś na forum kto miał możliwość porównania oryginalnych i podróbek Monster Beats TOUR? Prosił bym o szczerą odpowiedź. I czy mógłby opisać różnice w 3 zakresach (niskie, średnie, wysokie)? Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam

#356 norki21

norki21
  • 93 postów
  • SkądKopenhaga/Szczecin

Napisano 26 listopada 2011 - 18:02

To mnie połamało xDD hehe NOWOŚĆ PROF SŁUCHAWKI HD MONSTER BEATS BY DR. DRE! (1936704121) - Aukcje internetowe Allegro

PS. Najtańsza wysyłka xddd

#357 cesar

cesar
  • 7 postów

Napisano 26 listopada 2011 - 22:28

hahahahahahhaahhaha oryginał jak nic ;p

#358 chudy666

chudy666
  • 16 postów

Napisano 26 listopada 2011 - 23:54

Łatwo zobaczyć czy są oryginalne po pudełku a dokładnie po twarzy dre , podróbki mają tą twarz przyciemnioną a oryginały jasną.

Pozatym nie myślcie że te słuchawki są produkowane w USA czy gdzie kolwiek indziej oczywiście produkowane są w chinach jak 95% produktów RTV. I dlatego w chinach można je kupić tak tanio i ludzie którzy wysyłają te słuchawki z chin nie koniecznie są nieoryginalne tylko poprostu wyniesione z fabryki czy tam z jakiś magazynów. Sam zastanawiam sie nad kupieniem słuchawek od kolesia z chin co wystawia na allegro , myślę że cena robi swoje a po drugie nie może być za dużej różnicy w dźwięku. Łatwo zobaczyć też po bateriach jak ktoś wspomniał czy tam różnych opakowaniach fajny test macie tutaj [url=http://www.youtube.com/watch?v=xO_wETD-rfQ&feature=related]Monster Beats by Dr. Dre: Real Vs. Fake - YouTube[/url] . Dokładnie jest to porównanie oryginałów do podróbek (oryginały po lewej , podróbki po prawej)

Mi sie osobiście podoba model detox , i na allegro są bardzo tanie jak za tą markę i dlatego myślę nad zakupem.

#359 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 listopada 2011 - 00:03

Mi sie osobiście podoba model detox , i na allegro są bardzo tanie jak za tą markę i dlatego myślę nad zakupem.

Podróbki :)

#360 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 27 listopada 2011 - 14:06

Co sie porobilo na allegro to nie mam pytan, tour chodza po 8zl, solo po 100zl... ciekawe czy wszystkie podrobki tyle kosztowaly i az tyle zarabiali ci handlarze na allegro. Czy moze teraz, sa 2 rodzaje fejkow - ta lepsza i droga i teraz ta strasznie taniutka, co nawet pudelko ma inne.

#361 cesar

cesar
  • 7 postów

Napisano 27 listopada 2011 - 17:49

[url=http://allegro.pl/sluchawki-monster-beats-by-dr-dre-solo-hd-se-red-i1951599945.html]Słuchawki Monster Beats by Dr. Dre SOLO HD SE RED (1951599945) - Aukcje internetowe Allegro[/url] oryginalne? w sumie porównywałem tylko twarz dr.dre i wyglada oryginalnie (jasna) ale moze wy cos dostrzezecie

#362 stanik25

stanik25
  • 289 postów
  • Skądulica sezamkowa

Napisano 27 listopada 2011 - 17:55

Słuchawki Monster Beats by Dr. Dre SOLO HD SE RED (1951599945) - Aukcje internetowe Allegro oryginalne? w sumie porównywałem tylko twarz dr.dre i wyglada oryginalnie (jasna) ale moze wy cos dostrzezecie

Wydaję mi się, że ten plastik jest taki trochę odpustowy. A na dodatek jest to nowy użytkownik allegro bez komentarzy. Raczej bym nie ryzykował. MOGĘ SIĘ MYLIĆ!

#363 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 27 listopada 2011 - 18:00

Jasne ze to jest podrobka... nie rozumiem ludzi ktorzy wrzucaja solo hd za 350zl i pytaja sie czy org. 90% na allegro to podrobki

#364 cesar

cesar
  • 7 postów

Napisano 27 listopada 2011 - 18:21

kolega zamówił u niego studio, poczekam i zobaczymy jak mu się będą sprawowały

#365 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 27 listopada 2011 - 18:32

350 zł to sporo kasy, po co płacić tyle za podróbki?

#366 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 listopada 2011 - 18:48

kolega zamówił u niego studio, poczekam i zobaczymy jak mu się będą sprawowały

A jak się mogą sprawować podróby ? za 400zł studio? nawet po zdjęciach widać, że to podróby, twarz dr. Dre wygląda jakby tydzień spędził w kopalni..

#367 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 listopada 2011 - 21:48

A jak się mogą sprawować podróby ?

Gorzej niż oryginał.

#368 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 27 listopada 2011 - 22:05

Ja ogólnie bym się nie sugerował tymi pudełkami, nie które oryginalne wyglądają inaczej od innych oryginalnych, na przykład moje pudełko od Tour jest inne od tych z YT, ponieważ mam model 2010 z nowszym jackiem wygiętym w literę L, ale za to ma normalne wymiary, otwiera się dobrze(chodzi o to, że można je otworzyć na płasko i nie będzie odstawać) i całe słuchawki są dobrze wykonane, lakier nie schodzi, czuć że są zrobione z metalu(?), a nie z plastiku.Z Pro jest podobnie, mają prawie takie same pudełko, ale na odwrocie u mnie jest klapka na 2 magnesy, która się otwiera i pod nią są dodatkowe informacje, a kod kreskowy jest z prawej strony, a nie na odwrocie, ale za to jest dołączona ta ulotka "Turn it Up", której chyba w żadnych fake'ach nie ma, jack ma cienką literę B i najważniejsze - słuchając muzyki grają bardzo dobrze, nic nie trzeszczy, nie buczy,nigdy. Jedynym wyjściem jest kupienie w dobrym sklepie, który sprzedaje oryginały i NA PEWNO UDZIELI dwuletniej na Pro i rocznej chyba jak mnie pamięć nie myli na Tour, gwarancji, bo prawda jest taka, że nikt nie wystawi rocznej albo 2 letniej gwarancji na podróbki.Można też dopytać kto wystawia gwarancję, powinien to być jeden z dystrybutorów(LAUDA,HAMA) jest ich kilka.

#369 LolitaPL

LolitaPL
  • 13 postów

Napisano 28 listopada 2011 - 22:11

Co do użytkownika MonsterCablePL na allegro. Niektórzy sprzedawcy w tym kraju są chociaż jeszcze uczciwi. Wystarczyło zapytać o oryginalność gwarancje i numer seryjny. Odpowiedź MonsterCablePL CYTAT: Witam, oczywiście, że nie, gdyż nie są to oryginały. Oryginalne SOLO HD kosztują około 700PLN. Ja sprzedaję ich wierne kopie, wyglądają identycznie i mają podobnie wysoką jakość dźwięku. Wielu ich nabywców uważa nawet, że pochodzą z jednej linii produkcyjnej, co ich oryginalne odpowiedniki, lecz są puszczone w tzw. lewy obieg poza legalną dystrybucją przez firmę Monster. Mogę Pana zapewnić, że żadne nowe słuchawki SOLO HD na allegro poniżej, hmm, 600PLN nie są oryginalne. Inni sprzedawcy strasznie zawyżają ceny tych słuchawek, ja pazerny nie jestem, wychodzę z założenia, że taniej = więcej. Dodam, że różne słuchawki SOLO HD od różnych ludzi pochodzą od wielu różnych dostawców. Ja mogę zagwarantować, że słuchawki, które sprzedają są bardzo wysokiej jakości od sprawdzonego dostawcy (kupuję je w sklepie). Sam używam modelu SOLO HD RED od tego samego sprzedawcy i dostawcy i jestem bardzo zadowolony. Zestaw jest taki, jak w oryginale, tj. Słuchawki, podróżne etui do przechowywania słuchawek, czerwony z regulacją głośności, ściereczka do czyszczenia oraz instrukcja obsługi i inne papierki. Do tego wszystko oryginalnie zapakowane. Wygląda jak słuchawki prosto ze sklepu. Mam nadzieję, że w miarę klarownie przedstawiłem Panu sytuację słuchawek na allegro. Pozdrawiam, MonsterCable Poland. Mam nadzieję że pomogłem paru osobom które są zainteresowane zakupem od tego Pana:) Co do samych Monsterów. Ja wychodzę z założenia że skoro mam wydać 350 zł na podróbki to lepiej pozbierać powoli drugie tyle i kupić w sklepie i mieć świadomość że są w 100% oryginalne.

#370 Szaq

Szaq
  • 28 postów

Napisano 28 listopada 2011 - 23:53

Heh dostałem taką samą odpowiedź pytając się o słuchawki Monster Beats Studio :) Niejaki Pan MonsterCablePL jest chyba najuczciwszym użytkownikiem allego ponieważ nie trafiłem na takiego który sprzedawałby podróbkę strasznie pożądanych słuchawek ( jak np. wszystkie słuchawki Monster Beats ) i jeszcze by uczciwie odpisał na e-maila że są to słuchawki podrobione :) Dziwi mnie tylko jedno. Dostałem odpowiedź o prawie takiej samej treści tylko o zmienionych cenach oraz zmienionej nazwie. No ale ważne że chociaż potrafił się przyznać że są to podróbki.

#371 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 29 listopada 2011 - 00:16

A ja czytając wszystkie posty zadałem sobie trud i szukałem testów i opinii w kwestii jakości tych słuchawek. Jakości brzmienia, nie wyglądu czy ceny. I wszędzie gdzie tylko wszedłem na jakikolwiek test odnoszący sie do SOLO i Tour brzmiał "słuchawki świetnie wyglądaja"...a jak brzmią? No właśnie świetnie wyglądają... Przy takich opiniach zastanawiam się dla kogo te słuchawki...lans i moda vs jakość brzmienia. Nie poszedłem na ławtizne i zmusiłem się do odsłuchu jednych i drugich. Jakość jest średnia, dosyć mocny bass, co ukierunkowywuje słuchawki dla konkretnych typów muzyki. Jak dla mnie przy tej cenie i tej jakości dzwięku słuchawki nie są godne polecenia, chyba, że stawiamy w wiekszym stopniu na lans zamiast na jakość odsłuchu. Oosbiście wolałbym kupić Bosse, AKG lub inne z tego przedziału cenowego. By nie byc gołosłownym, za niespełna 500 złotych mozna zakupić słuchawki Sony model oznaczony liczbą 700 / sprawdzę to dopisze cały model/ Parametry to uwaga!: dół 5, górą! 40.000Hz!!!! Brzmienie w całym zakresie powala. Monster Dr.Dre nie maja nawet specyfikacji tak potrzebnej do określenia w jakim paśmie grają słuchawki i czego się od nich spodziewać. Sądzę, że w takim razie będzie to 20-20000. Osobiscie...nie polecam podrób, wiadomo dlaczego, oryginałów tym bardziej szkoda kasy. Kolega, który zakupił Solo dostał do rąk Sony MDR-XB300, jak sam przyznał po wsłuchiwaniu si w jedne i drugie, znacznie cieplejszy bass wydobywa się z SONY, o wiele wyraźniejsza jest góra i bardziej jak to ujął "cykająca", co oznacza, że jest wyraźniejsza i zywsza. Nie gubił się srodek pomimo tego dołu i góry. Nie rozmumiem więc gdzie ta jakość Solo i Tour... Czy ktoś może mi wskazac jeden test lub opis odsłuchu w którym osoby obyte w temacie określaja jakośc dzwięku z w/w słuchawek jako bardzo dobrą, wartą wydanej kwoty? To pytanie nurtuje mnie od dłuższego czasu, mam przeznaczone około 1500 na słuchawki dla iPod Classic 160GB, jednak po odsłuchu stwierdzam, że słuchawki Made By Monster to przereklamowany i drogi gadget bez mozliwości ładnego brzmienia...a może się myle? Jako posiadacz kilku par słuchawek z górnego przedziału i z przeznaczeniem do konkretnych celów / inne do TV, inne do komputera, inne do zestawu HiFi/ napiszę, ze ktos gdzies przeoczył, że dobre słuchawki to nie lans Paris Hilton, a doskonałe brzmienie w maksymalnych z mozliwych do osiagniecia pasmach, bez względu na to, czy to góra, środek, czy dół.

#372 LolitaPL

LolitaPL
  • 13 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 19:08

Co do postu kolegi wyżej:) Nie chcę cytować, bo się rozpisał:) Chyba najlepiej udać się do Ispota gdzie można sobie posłuchać na nich muzyki i samemu zdecydować czy warte są swojej ceny. A czy nie są warte jeśli chodzi o jakość odtwarzanego dźwięku? .Zapewne tak. Za te same pieniądze można kupić słuchawki firm które zajmują się ich produkcją od wielu lat,które brzmią lepiej lecz istnieje jedno ALE. Dla wielu ludzi słuchawki to ozdoba na równi z zegarkiem czy czapką, a do tej pory nie widziałem ładniejszych słuchawek z ciekawszym designem niż monstery. Myślicie że ludzie kupują je ze względu na osiągi techniczne? One są najzwyczajniej w świecie ŁADNE. Jakością dźwięku na pewno ustępują wielu innym modelom,ale do tej pory pod względem estetycznym nie widziałem lepszych słuchawek. Sam przymierzam się do zakupienia Solo HD red limited edition. I tak jestem próżny itp:)

#373 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 listopada 2011 - 19:13

@ArrasB: To indywidualna decyzja, ważna aby była świadoma :) Co do lansu, to przed kim jeśli używam tylko w domu ;)

#374 kondi552

kondi552
  • 97 postów
  • SkądŁomża, PL

Napisano 30 listopada 2011 - 12:20

Słuchawki Monster Beats by Dr. Dre SOLO HD BIAŁE (1952260472) - Aukcje internetowe Allegro

a o tych sluchawkach co sądzicie? oryginał?

#375 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 30 listopada 2011 - 12:38

Żeście się uparli na te słuchawki! Zamiast kupować chiński syf za 300 zł - podróbki. To lepiej wydać te pieniądze na coś naprawdę konkretnego, a w tej cenie znajdziemy bardzo profesjonalne i porządne słuchawki do każdego typu muzyki, a przy tym zrobione z wysokiej jakości materiałów.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych