Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dzownienie i smsowanie z iPada - tak, to możliwe!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 kiler129

kiler129
  • 403 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 29 maja 2011 - 13:56

Witajcie!
Przeglądając sobie dzisiaj z rana facebooka trafiłem na bardzo ciekawego newsa - [url=http://www.ultrasn0w.ca/2011/05/this-cydia-tweak-allows-phone-calls-sms.html]This Cydia Tweak Allows Phone Calls, SMS Text Messages, And More on your iPad 3G [/url]

W skrócie - goście od Faceit3G przygotowali hacka pozwalającego dzwonić i smsować z iPada 3G o co sporo użytkowników pytało.
Obecnie projekt jest w fazie ostatnich testów i pojawi się niedługo w Cydii. Ponoć działa również z iPadem 2 :P

Mała video-prezentacja:
[video=youtube;-36qTeAdDMI]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-36qTeAdDMI

#2 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 29 maja 2011 - 16:26

Jak ma działać na iPadzie 2 skoro nikt go jeszcze nie złamał i możemy sobie póki co pomarzyć o Cydii?

#3 kiler129

kiler129
  • 403 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 29 maja 2011 - 18:39

Jak ma działać na iPadzie 2 skoro nikt go jeszcze nie złamał i możemy sobie póki co pomarzyć o Cydii?

Jailbreak iPad`a 2 jest od dawna ... na prawdę dawna :) Myk jest taki, że nie jest publiczny bo zawiera (zapewne) kod Apple - podobnie było w iPadem 1.

#4 Jerry_R

Jerry_R
  • 42 postów

Napisano 30 maja 2011 - 00:21

Ale wtedy korzysta sie z innej karty SIM niz ta, ktora ma sie w telefonie, tak? Dla mnie wiekszy pozytek bylby, gdyby majac iPhone'a i i'Pad'a mozna bylo dzwonic i pisac SMS'y - od czasu do czasu - na iPadzie. Ale korzystajac z karty SIM tej, ktora jest w iPhone'ie.

#5 kiler129

kiler129
  • 403 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 30 maja 2011 - 00:23

Niestety remote sim nie jest zaimplementowany w iOS ;/ A co do pytania to tak, dzwonisz z karty która jest w iPadzie.

#6 Jerry_R

Jerry_R
  • 42 postów

Napisano 30 maja 2011 - 00:29

Dzieki! Slyszales moze o opcji karty SIM - TANDEM (ERA)? Moznaby sie teoretycznie przelaczac miedzy iPhone'em i iPad'em. Tylko jeden z nich moglby byc aktywny. Aby przejsc z iPad'a na iPhone'a trzebaby wylaczac na chwile iPad'a. A wylaczac iPhone'a, zeby siec widziala iPad'a.

#7 kiler129

kiler129
  • 403 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 30 maja 2011 - 00:34

Szczerze mówiąc nie słyszałem, ale to bardzo fajna opcja się wydaje. A przełączanie bardzo łatwe - SbSetting i guzik Phone - przesunąć palcem, kliknąć i gotowe - sim wyrejestrowana z sieci.

#8 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 31 maja 2011 - 13:13

ale fajnie, telefon wielkosci deski do prasowania :P

#9 kiler129

kiler129
  • 403 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 31 maja 2011 - 14:18

Wymyślono słuchawki BT ;]

#10 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 31 maja 2011 - 14:22

no no, wyobraz sobie kiedy musisz w autobusie wybrac numer telefonu :P Rzecz jasna czepiam sie, uwazam ze opcja dzwonienia powinna byc w iPadzie 3G od samego poczatku bez zadnego hakowania, ale Apple znowu uznal ze wie lepiej.

#11 Finer123PL

Finer123PL
  • 91 postów

Napisano 31 maja 2011 - 14:47

Pewnie w iPadzie 3 będzie odblokowany Bluetooth(oo jaka nowość według Apple) a w iPadzie 4 będzie możliwość smsowania a w iPadzie 5 Apple doda mikrofon i będzie działać wybieranie głosowe a w iPadzie 6 będzie można dzwonić a po aktualizacji do iOS 15(chyba dobrze liczyłem?) będą wideorozmowy!!! Ja to tak widzę.

#12 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 31 maja 2011 - 14:53

bluetooth nie jest zablokowany w iPadzie (2)... sluchalem dzisiaj muzyki, wiec wiem to z dosc duzym prawdopodobienstwem ;)
wideorozmowy sa juz w ipadzie 2, podobnie zreszta jak i mikrofon, smsy mozna od biedy wysylac np. http://yuilop.com

Twoja sekwencja wydarzen sie rozpadla, ale z ogolnym schematem sie zgadzam calkowicie ;)

#13 Finer123PL

Finer123PL
  • 91 postów

Napisano 31 maja 2011 - 19:25

Ale w iPadzie 2 działają wideorozmowy takie dzięki którym można zadzwonić na inny nr. telefonu? Ps-z tym odblokowanym BT to chodziło mi o to że będzie dało się wysyłać i odbierać różne pliki.(bez jb oczywiście)

#14 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 31 maja 2011 - 19:38

eee nieee, to Apple, ty bys chcial rewolucje, a ja tu sie ciesze z drobnych reform (facetime), jeszcze pamietam jak iPhone nie odtwarzal muzyki przez bluetooth bo brakowalo profilu a2dp... ;)

#15 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 maja 2011 - 19:40

no no, wyobraz sobie kiedy musisz w autobusie wybrac numer telefonu :P

Rzecz jasna czepiam sie, uwazam ze opcja dzwonienia powinna byc w iPadzie 3G od samego poczatku bez zadnego hakowania, ale Apple znowu uznal ze wie lepiej.

Bo wie lepiej. Jeżeli chcesz mieć duży, niezgrabny telefon, to zapraszam do kupna Galaxy Taba.

Ps-z tym odblokowanym BT to chodziło mi o to że będzie dało się wysyłać i odbierać różne pliki.(bez jb oczywiście)

Nie masz co na to liczyć ;)

#16 Mikey124

Mikey124
  • 550 postów

Napisano 31 maja 2011 - 19:53

O ile telefon w iPadzie nie ma sensu, to Messages.app by się przydał - ot, do sprawdzenia stanu konta czy aktywowania jakiejś nowej usługi. Jeśli dobrze kojarzę, to w Play można wysyłać SMSy (i chyba też dzwonić) za pośrednictwem strony internetowej, więc jakieś tam rozwiązanie jest.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych