iPod w samochodzie
Napisano 24 sierpnia 2008 - 20:31
Napisano 26 sierpnia 2008 - 20:21
Odswiezam temat =)
mam passata b6 z seryjnym radiem bez nawigacji, da rade latwo wyprowadzic kabel aux? i gdzie to robic? salon vw czy u kogos od audio?
Nigdy nie miałem nic wspólnego w VW Pasatem, ale wystarczyło wklepać w na Allegro i znaleźć jakieś radio od Passata - sprawdzić mogel i znaleźć coś takiego: [url=http://www.allegro.pl/item423056028_adapter_aux_in_do_rns2_mfd2_rnse_rcd300.html ]ADAPTER AUX-IN do RNS2/ MFD2/RNSE/RCD300 (423056028) - Aukcje internetowe Allegro[/url] ponieważ przypuszczam, że twoje radio to RCD300, chodź to ty powinieneś najlepiej wiedzieć

Jeśli się boisz samodzielnie coś takiego zamontować to jedź raczej do salonu gdzie montują radia, bo w autoryzowanym salonach to oni są najlepsi w wystawianiu rachunków.
Na następny raz proponuje trochę więcej szczegółów, a przede wszystkim inwencji we własnych poszukiwaniach ;P
Napisano 27 sierpnia 2008 - 10:33
Napisano 27 sierpnia 2008 - 17:27
Napisano 27 sierpnia 2008 - 21:33
Myślałem nad czymś takim - możesz powiedzieć z czystym sumieniem, że jakość dźwięku jest jest bez zastrzeżeń, bo mnie strasznie męczy dzwięk słabej jakości.
Jeśli chodzi o dźwięk z pendrive lub karty pamięci to ja nie słyszę różnicy między płytą CD a emulatorem. Naprawdę dobra jakość. Natomiast jeśli chodzi o dźwięk z iPoda to też wszystko jest super ale muzyka jest trochę cicha. Trzeba podręcić głośność i wtedy wszystko jest OK

Napisano 23 listopada 2008 - 23:26
Kupuje takie radyjko:
NOWOSC RADIO DVD 2 DIN PHILIPS GPS PROMOCJA 1599zl (451559864) - Praca, Oferty Pracy, OgĹoszenia - pracaAllegro
Pełne sterowanie iPodem z poziomu ekranu dotykowego - niestety podpiąłem iPjona 3G i ukazuje się komunikat nie jest to urządzenie przeznaczone dla iPhone.
no i LIPA! :/ wrrr bo podpinam swojego iPoda i jest pięknie.
Czy da się to jakoś obejść??? od czego to zależy?
Nie martwi mnie ta sytuacja całkowicie ponieważ podepnę sobie ipoda i schowam w schowku mogąc sterować wszystkim z radia. iPhon podpięty i tak by latał gdzieś ze sterczącym kablem.
I tu zmierzam do drugiego urządzenia ktore jest idealnym rozwiazaniem dla mnie:
TuneBase FM - Belkin : TuneBase FM for iPhone or iPod
Ale czy działa on z Iphonem 3G???????????
wybierając na stronie balkina akcesoria dla iPhone 3g nie ukazuje nam sie ten transmiter, natomiast mozna go znalesc w dziale iPod.
Na stronie produktu jest napisane, że dziala z iphone 1G i 2G kazdej pojemnosci.
Ktoś to ma, testował? nie zalezy mi na transmiterze maks bo moge podpiac pod kabelek w celu lepszej jakosci. Ale mam jedno ergonomiczne urzadzenie, ktore mi trzyma, laduje i w razie potrzeby naglasnia iPhona.
Znalazlem rowniez strone na ktorej opisane jest ze zamowiono taki transmiter ktory nie był przeznaczony dla iPhone i pisało wyraźnie że nie jest [sa dwa tunebase fm] po czym okazalo sie że działa z tym urządzeniem jeżeli się dobrze wepnie iPhona.
No i glupieje z tym brakiem kompatybilności z iPhonem 3G.
Czy 3G ma zupełnie inną wtyczkę od poprzedników? czy to zależy od softu? czy wymieniając kabel w radiu będe mógł podpiąć iPhona 3G pod radio i mieć handsfree zestaw? i czy iphone moze komunikowac sie przez blutooth z radiami samochodowymi czy tylko z sluchawkami?
Napisano 19 marca 2009 - 10:11
Złącze AUX do iPod - Blaupunkt CAR-AUX/IPOD-BLA - Sklep Multisort - Elektronika, akcesoria GSM, fotografia, narzędzia dla majsterkowiczw, zabawki, części komputerowe
Ma ktos? Czy da sie zamontowac samemu czy trzeba jechac do mechanika? Czy lepiej juz kupic radio za 200-300 zl z wyjsciem USB.
Napisano 19 marca 2009 - 16:06

Napisano 31 stycznia 2010 - 12:22

Napisano 11 października 2012 - 08:50
Który jest lepszy:
http://www.ishock.pl...IPODAIPHONA/404
czy ten:
http://www.ishock.pl...iPhone-iPod/928
Z góry THX za odpowiedź.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych