Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Stacja dokująca i problem z dźwiękiem

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 misi

misi
  • 26 posts
  • SkądRzeszów

Posted 20 May 2011 - 11:00

Kupiłem te oto dwie stacje: NAJTANIEJ DOCK STACJA DOKUJACA IPHONE 3/3G !!!! (1556950025) - Aukcje internetowe Allegro

Dołączona grafika

Mam taki problem: gdy mam stacje odpiętą od zasilania i audio (sama stacja bez niczego) i stawiam na nią iPhone'a to wyłączają mi się dźwięki - nie słysze sygnału SMS, klikania klawiatury, dźwięku zablokowania i odblokowania iPhone'a (chociaż mam to normalnie włączone). Mając iPhone'a w stacji, wchodze w ustawienia, wybieram dzwonek i go słysze, ale jak blokuje telefon to dalej nic. Z iPod'a (aplikacji) też nic nie słychać i nie ma paska od głośności. Dopiero jak ściągnę iPhona ze stacji, wtedy pojawia się głośność, stawiam go znowu i wszystkie dźwięki działają. Ale jak tak sobie postoi spokojnie w stacji to zaraz znowu pojawia się ten problem.

Wie ktoś co to może być?:P

Dodam jeszcze, że po ściągnięciu iPhone'a ze stacji przez jakiś czas nadal nie mam tych dźwięków o których pisałem...

#2 przemy_slav

przemy_slav
  • 4 posts

Posted 25 September 2011 - 18:33

Witam, własnie wczoraj dostałem stację dokującą do iP4, ale pasuje też do 3gs. W każdym razie, mam dokładnie ten sam problem: po umieszczeniu telefonu w gnieździe nie słychać dźwięku blokady, dźwięku klawiszy, dźwięku sms i email. Dzwonek działa prawidłowo. Zauważyłem też, że jak iP jest w tej stacji zadokowany, gdy klikam przyciskami od głośności to się pojawia głośniczek ale nie ma podziałki volume... Wie ktoś czego to może być przyczyna? Oprócz oczywistej - nieoryginalna stacja... Pozdrawiam.

#3 Michalek

Michalek
  • 1031 posts
  • SkądWołomin/ Chełm

Posted 25 September 2011 - 18:36

Pewnie dlatego, że wszystkie dźwięki idą nie na głośnik iPhone'a, a do wyjścia liniowego stacji. Sprawdźcie co się stanie, gdy podłączycie do stacji słuchawki/ głośniki i włączycie muzykę w iPhonie.

#4 przemy_slav

przemy_slav
  • 4 posts

Posted 26 September 2011 - 20:39

Witam,

już wiem dlaczego tak się dzieje, przynajmniej w moim przypadku. Masz rację z tym wyjściem liniowym, rzeczywiście tam są przekierowywane dźwięki. Jednak po podpięciu iP4 jest zgoła inaczej :) A zatem, mam taką stację:

[url=http://allegro.pl/black-zestaw-iphone-4-stacja-dok-kabel-ipod-apple-i1817277186.html]BLACK ZESTAW iPhone 4 Stacja dok. kabel iPod APPLE (1817277186) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

dokładnie ten zestaw. Mimo, że sprzedawca pisze, że wszystko działa z iP3gs, to tak nie jest do końca.
Po podłączeniu do stacji iP 3gs zanika dźwięk, nie da się nic z tym zrobić, dodatkowo podpinając kabel z tego zestawu, na ekranie iP zostaje wyświetlony kominikat "to akcesorium nie obsługuje ładowania". Jednak po podpięciu iP4 wszystko gra i bucy tak jak być powinno: iP jest ładowany, a dźwięki nie znikają. Z tego wnoszę, że coś jest inaczej w złączu w iP4 i akcesoria do niego nie są do końca kompatybilne wstecz.

Z drugiej strony dziwne jest to, że po podpięciu oryginalnego kabla od iP3gs do tej stacji, telefon jest ładowany. Ale może po prostu prąd w kablu idzie po właściwych drucikach i stacja już nic więcej nie miesza?

Pozdrawiam.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users