Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

stara drukarka HP drukarka pod LPT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 mirro

mirro
  • 116 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 kwietnia 2007 - 23:19

Witam czy mozecie mi powiedziec czy mam mozliwosc podlaczenia pod OS X 10.4.6 drukarki Hiewlett Packard LaserJet 2100 ona nie jest podlanczana jeszcze uz pod USB tylko jeszcze pod stare lacze LPT

#2 fadro

fadro
  • 698 postów
  • Skądzimuje w poznaniu

Napisano 20 kwietnia 2007 - 00:32

jaki komp? jesli book to sa przejsciowki usb/centronics i pcmcia/centronics. o ile pamietam byla tez jakas przystawka do samej drukarki umozliwiajaca druk przez usb. jesli komp stacjonarny to kontroler lpt na pci. drivery byly pod chyba 8, wiec pewnie na hp.com, ale speawdz co przynosi tygrysek, bo moze sa i stery w systemie (w koncu jak cos ci zawala mase miejsca na dysku przy instalacji domyslnej to chyba cos tam musi byc) poza tym ta drukarka moze chodzic jako lj3 albo lj4 wiec powinna sie odpalic.

#3 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 20 kwietnia 2007 - 01:08

jak chcesz to mogę CI odsprzedać kabelek LPT-USB - Kupiłem go pare dni temu z nadzieją że uda mi sie podłączyć starą drukarkę igłową Epson LX100 - mimo iż nie ma żadnych sterowników do tego to znalazłem sposób jak ją zainstalować pod OSX, niestety w tym przypadku druk nie wygłąda najlepiej - wychodzą jakieś zakłucenia :/

#4 mirro

mirro
  • 116 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 kwietnia 2007 - 08:07

ile bys chcial za ten kabel??

#5 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 20 kwietnia 2007 - 10:54

zapłaciłem za niego 30 zł więc 25zl w tym przesyłka ?

#6 mirro

mirro
  • 116 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 kwietnia 2007 - 11:34

wiesz ogólnie sie zgadza tylko czy mam jaka kolwiek nadzieje ze ona bedzie mi dziala pod OS-X? niy sterowniki na stronie Hp znalazlem ale nie wiem co mam z tym dalej zrobic bo system nie widzi wogule przez LPT jezeli mam jakas szanse by mi to dzialalo to jestem jak nabardziej za :)

#7 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 20 kwietnia 2007 - 11:36

skoro są sterowniki to powinno być OK. zaraz wrzuce tutorialik który znalazłem w sieci.

---- Dodano 20-04-2007 o godzinie 12:49 ----
To może Ci sie przydać:

http://esupport.epso...1724EBCE6536931

Potem trzeba będzie to wrzucić do działu FAQ

#8 mirro

mirro
  • 116 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 kwietnia 2007 - 16:54

ok jak jak wroce do domu to zobcze co mi podeslales .. jakezeli uwarzasz ze to mi pomorze to dzis jeszcze podesle ten link do strownikow co zobaczylem i bys mi powiedziaj jak mozrzesz cz wogule dobre wybralem .. wielkie dzieki za pomoc Pozdrawiam M

#9 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 20 kwietnia 2007 - 16:56

ale ja sie na tym nie znam ;) Musisz po prostu spróbować. Dlatego też kupiłem sobie ten kabel, okazało się że z moją drukarką nie działa to najlepiej więc go sprzedaje :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych