Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

sprowadzenie auta z Anglii , warto ??

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Szeszonek

Szeszonek
  • 44 posts

Posted 19 May 2011 - 14:12

Witam! zastanawiam się nad sprowadzeniem Opla Corsy C rocznik 2004 z Anglii. Jestem w komfortowej sytuacji ponieważ i tak i tak jeżdze na wakacje do taty, wiec nie musze sie martwic o jedzenie nocleg itd. Tato opowiadał ze niedaleko jego miejscowosci organizowane są giełdy, na których można kupić autka z kierownicą " po naszej stronie ", które są jeszcze tansze. Mowił, ze taka Corsa zamyka się w 1200-1500funtów co wychodzi na 5000-6000 tys zł, a w polsce taki samochodzik kosztuje 12-14 tysięcy ! poradźcie mi coś na ten temat ! dziękuje !

#2 malynowsky

malynowsky
  • 706 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 May 2011 - 16:31

dolicz jeszcze przekladke,cena wyjdzie podejrzewam podobna/zbliżona do tych w PL. Dolicz jeszcze przewiezienie auta do PL. Znawcą nie jestem,ale wydaje mi sie ze bardziej oplaca sie kupić 'tłuszcza'. Pozdrawiam

#3 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 19 May 2011 - 16:34

dolicz jeszcze przekladke,cena wyjdzie podejrzewam podobna/zbliżona do tych w PL. Dolicz jeszcze przewiezienie auta do PL. Znawcą nie jestem,ale wydaje mi sie ze bardziej oplaca sie kupić 'tłuszcza'. Pozdrawiam

Tato opowiadał ze niedaleko jego miejscowosci organizowane są giełdy, na których można kupić autka z kierownicą " po naszej stronie "

;)

Ja szczerze mówiąc bym się nie bawił w takie kupowanie. Jeżeli samochód jest dobry, pewny to trzyma swoją wartość niezależnie czy pochodzi z polski z UK... Fakt, auta w UK są tańsze niż u nas, no ale... Twój wybór :)

#4 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 19 May 2011 - 16:41

To nie do końca tak. W UK samochody nie trzymają wartości. Są faktycznie tanie i rzeczywiście można kupić z kierownicą po naszej stronie. Czy warto? Jeśli uda się ustrzelić autko w dobrym stanie i atrakcyjnej cenie to tak. Tylko pamiętaj, że tam na giełdach jest pełno Polaków polujących na takie okazje. Poza tym na dojazd do tunelu lub promu musisz mieć ubezpieczenie i rejestrację, bo jak nie to zabierają samochód i dostajesz stówę lub dwie mandatu. Ubezpieczenia nie są tam tanie, a na cudzym insurance nie wolno jeździć, jeśli nie ma odpowiedniego zapisu w dokumentach.

#5 ex3v

ex3v

• 1884 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 May 2011 - 16:55

A czy są jakieś portale, na których można przejrzeć takie autka i ewentualnie coś zaklepać? Jeżeli ceny są takie, o jakich piszesz, to w następnym tygodniu lecę do uk :P

#6 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 19 May 2011 - 17:06

Pewnie są, ale podpowiem że lepiej celować w większe samochody. Są droższe w utrzymaniu i opłatach więc dysproporcja między naszymi cenami a ich jest większa. Generalnie portale takie jak eBay.co.uk itp. mają zawyżone ceny. Natomiast warto szukać aukcji, bo tam za ile wylicytujesz, za tyle kupisz i można ustrzelić naprawdę cacko za grosze.

#7 Szeszonek

Szeszonek
  • 44 posts

Posted 19 May 2011 - 19:49

dzięki za wszelkie info, własnie wiem że pełno naszych rodaków czai się na takie okazje... widziałem ogłoszonia w polskich gazetach, że jeżdzą lawety ( takie coś jak kurier, od drzwi do drzwi) i za 150 funtów autko jest niby na moim podwórku, nie mam pojęcia na jakiej to jest zasadzie... dobra uwaga kolegi powyżej , na autku typu mercedes E klasa można zarobić spokojnie z 5-10 tys złotych przy dobrej okazji

#8 malynowsky

malynowsky
  • 706 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 May 2011 - 20:38

no trzeba sprowadzac tlustsze auta, moj kolega sprowadzil lexusa IS, po przeróbce był ok.20tys zł do przodu

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users