Jak wyjść z aplikacji
Posted 19 May 2011 - 13:57
Posted 19 May 2011 - 14:00
Posted 19 May 2011 - 14:01
Podwójne naciśniecie przycisku początek wywoła wszystkie działające w tle aplikacje dotknij palcem jednej z nich i przytrzymaj chwilę, zaczną wszystkie lekko drżeć po czym pojawi się w lewym górnym rogu każdej z nich kółeczko do zamknięcia (prościej opisać tego się nie da).
Naprawdę radzę przeczytać instrukcję.
edwa uprzedziłeś mnie

Posted 19 May 2011 - 15:27
Posted 19 May 2011 - 15:34
Wiem, że podwójne przyciśnięcie Start pokazuje otwarte aplikacje. Jest ich pełno i na bank zżerają niepotrzebnie pamięć i baterię. Jak je zamknąć?
To nie Windows, pamięcią się nie musisz przejmować. Technicznie, to że aplikacja jest na tej liście nie oznacza, że jest ona "uruchomiona" i zajmuje pamięć. Niemniej jednak jak się ma taki kaprys, aplikacje można "zamykać" tak jak napisali przedpiścy.
Posted 19 May 2011 - 15:42
To nie Windows, pamięcią się nie musisz przejmować. Technicznie, to że aplikacja jest na tej liście nie oznacza, że jest ona "uruchomiona" i zajmuje pamięć. Niemniej jednak jak się ma taki kaprys, aplikacje można "zamykać" tak jak napisali przedpiścy.
Jesteś pewien? To zainstaluj sbsettings, uruchom i zobacz ile masz ramu, potem uruchom 3-4 gry (w tym z dwie wymagające) parę programów i zobacz ile Ci z tej pamięci zostało.
Posted 19 May 2011 - 16:49
Jesteś pewien? To zainstaluj sbsettings, uruchom i zobacz ile masz ramu, potem uruchom 3-4 gry (w tym z dwie wymagające) parę programów i zobacz ile Ci z tej pamięci zostało.
no i co z tego? po to jest ram, żeby go używać. Ja na iPadzie mam w tle czasem 70 (!!!) aplikacji i jakoś nic się nie dzieje. Urządzenia apple dobrze zarządzają pamięcią i gospodarują ją według potrzeb. Jeśli jakaś aplikacja dawno nie była używana, to też zostanie wywalona, żeby zrobić miejsce dla nowej. Na początku się tym martwiłem, ale wystarczy zaufać inżynierom apple i wszystko będzie OK. To nie Windows.
---------- Wpis dodano o 17:49 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:45 ----------
Niedawno oduczyłem jednego z moich kolegów tego ciągłego wyłączania aplikacji, dochodziło do absurdalnych sytuacji, kiedy więcej czasu poświęcał na wyłączanie aplikacji niż po prostu na używanie telefonu. Jakoś to wszystko tak ładnie działa, że nie tnie i śmiga, to po co sobie utrudniać życie?
Posted 19 May 2011 - 21:52
Dzięki za podpowiedź, zapomniałem o tym...
Mam jeszcze pytanko, co oznacza ten czerwony 'znak stopu' przy numerach telefonu i w niektórych miejscach? Jak nacisnę ten przycisk to ten 'znak' się przekręca?
Ponawiam moje pytanie...
Czy jest jakaś darmowa aplikacja z applestore jako BUDZIK ? Bo dziwne jest ustawianie budzika jako alarm w kalendarzu...
Pozdrawiam
Posted 19 May 2011 - 22:20
Posted 19 May 2011 - 22:28
Posted 19 May 2011 - 22:31
Posted 19 May 2011 - 22:59
Posted 20 May 2011 - 11:15
Posted 20 May 2011 - 16:35
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users