Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dzwięk trzeszczy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 rbotor

rbotor
  • 6 postów
  • SkądOpole

Napisano 18 kwietnia 2007 - 23:41

Cześć Proszę o pomoc Mam od roku iPoda 30 G i od samego początku mam problem z dzwiękiem. Nawet po zgraniu z oryginalnej płyty utworów na iPoda w niektórych nagraniach dzwięk trzeszczy. Czy ktoś wie coś na ten temat ?

#2 all999

all999
  • 446 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 kwietnia 2007 - 23:47

Jakich słuchawek używasz i czy muzyka trzeszczy w obydwu kanałach?

#3 rbotor

rbotor
  • 6 postów
  • SkądOpole

Napisano 18 kwietnia 2007 - 23:56

Słuchawki różne: oryginały, sony i sanheisery C-300 na wszystkich to samo. Daje dzwięk poszarpany jak z fatalnej jakości CD zrobionego z mp3 ale nie w każdym utworze

#4 djmaker

djmaker
  • 2 postów

Napisano 19 kwietnia 2007 - 08:26

na moje oko to masz coś z softem, próbowałeś restore ?

#5 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 19 kwietnia 2007 - 10:12

Ja miałem coś takiego, że po jednej z aktualizacji softu zdarzało się że dźwięk przeskakiwał. Potem jak Apple wydało nowy soft i go wrzuciłem na iPoda to wszystko było ok. Może więc masz nie najnowszy soft w swoim iPodzie na przykład?

#6 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 kwietnia 2007 - 11:48

wylacz equalizer jesli masz wlaczony, on niestety bardzo czesto powoduje takie efekty

#7 rbotor

rbotor
  • 6 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 kwietnia 2007 - 12:02

Super dzięki za porady Djmaker, 51mOn, migrena przetestuję po kolei. ekqalizer wyłączyłem wcześniej bo niestety też dodatkowo zakłócał (brzydka przypadlość) Jeśli chodzi o nowy soft to się trochę boję. Ostatnio musiałem stawiać na nowo system (Win XP na AMD) Komputer się wysypał jak ściągnąłem i zainstalowałem najnowszą wersję iTunes i coś do iPoda. co prawda mieszałem jeszcze z NERO i czymś jeszcze. Generalnie ServisPack2 pogryzł się z czymś co zainstalowałem i boję się, że może to być coś z Apple. Czy ktoś miał taki przypadek?

#8 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 kwietnia 2007 - 21:32

na xp? stada ludzi tak mialy i nic sie zrobic nie da, jedyne co jest pewne to to ze itunes (a raczej orginalny quicktime) gryzie sie z quicktime alternative, ale nie do tego stopnia zeby rozwalic system

#9 rbotor

rbotor
  • 6 postów
  • SkądOpole

Napisano 23 kwietnia 2007 - 21:31

Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Zresetowany, equalizer wyłączony, nowy soft wgrany i wydaje się, że problem chyba opanowany. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam. Jako nowy nie wiem jak się zamyka taki wątek 51m0n jesteś moderatorem to chyba Twoja domena ? Choć mam już nowe zagadnienie -ale to już chyba pod innym tematem. jeszcze raz dzięki.
  • 51m0n lubi to

#10 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 23 kwietnia 2007 - 22:05

Wedle życzenia. Ja w sumie wątków w takiej sytuacji nie zamykam, ale ten można, bo podałeś rozwiązanie swojego problemu. Inni powinni brać przykład :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych