Witam, mam iPoda 15GB
tego takiego co ma 4 przyciski i kolko, tzn nie ma przyciskow tylko ma dotykowe panele, czarno bialy jest, nie znam bardziej zaawansowanego opisu więc więcej na jego temat nie powiem.
Chodzi o to że wszystko funi ładnie chodziło dopóki nie popsuł się przycisk hold, 2 lata chodził bez problemu, gwarancja sie skończyła i po kolejnym roku tj. dzisiaj hold bardzo chętnie blokuje iPoda lecz odblokować go musze śrubokrętem albo innym czymś twardym żeby wcisnąć go do końca.
Jazda w metrze ze śrubokrętem jest niewygodna a do samolotu z nim nie wejde a paznokcie niestety obgryzam.
Tak więc nie będąc w posiadaniu gwarancji chce jakoś sam to zrobić. Podejrzewam iż płytka stykowa za daleko zaszła w głąb urządzenia dlatego taki jest efekt.
Nie chcę używać również śrubokręta do wyłamania iPoda dlatego skłaniam się do was o jakieś porady jak otworzyć tego iPoda i jak dokonać takiej naprawy.
Chciałbym zauważyć iż posiadanie niepogiętej tylnej części obudowy jest mile widziane
Dzieki i pozdrawiam

iPod 3G 15GB - Jak otworzyć ?
Started by
6470
, 18 Apr 2007 23:16
11 replies to this topic
Posted 18 April 2007 - 23:16
Posted 19 April 2007 - 09:47
Posted 19 April 2007 - 12:23
dzięki za odnośnik jednak filmy się nie wczytują :| prawdopodobnie byłoby to czego szukam
Posted 19 April 2007 - 12:28
musisz sciagnac quick time player.
Posted 19 April 2007 - 16:06
mam quuicktima lecz i tak nie działają :shock:
Posted 19 April 2007 - 21:18
no to masz
a) namieszane w kodekach
zle zainstalowanego qt
c) wszystkie odpowiedzi sa prawidlowe
zapisz plik wideo na dysku i zobacz czy wtedy sie odtworzy, jesli nie to uzyj jakiegos playera nie uzywajacego zewnetrznych kodekow (vlc, mplayer i inne)

Posted 20 April 2007 - 10:54
Dostaje jedynie
"Not Found
The requested URL /media/mp4/ipod3rdgenheadphonetutorial.mp4 was not found on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. "
Posted 20 April 2007 - 13:12
[url]http://www.ifixit.com/Guide/iPod/[/url]
Posted 20 April 2007 - 21:34
o fakt, serwer z plikami im zdechl, cale szczescie ze mam juz do swojego komplet na dysku
Posted 20 April 2007 - 21:50
Proponuje :
Młotek i plaski śrubokręt joke z młotkiem
mały śrubokręt wkładamy pomiędzy przedni a tylni panel i odchylamy:) i tak z każdej strony w odległości 3 cm
miej więcej
ale wszystko z wyczuciem:)
nie ponoszę konsekwencji za uszkodzenia obudowy albo środka ipoda ja tak robiłem w 3 generacji najlepiej obczajić z której strony jest mało elektroniki

Posted 20 April 2007 - 21:53
jak znajdziesz srubokret z plastiku (sa takie
) to nie powinno byc sladow, ewentualnie cos podobnego, jakas lyzeczka do lodow czy cos, ja otwieralem karta telefoniczna

Posted 20 April 2007 - 22:54
dzieki jbwm
i o to chodziło
pozostałej reszcie dzieki również
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users