Witam, wczoraj aktywowalem nowego Iphone'a 4 , wszystko dziala tak jak powinno tylko mam maly problem. Otoz wczoraj wrzucilem sobie 1 dzwonek na iphonea i ustawilem go jako dzwonek telefonu, wszystko dzialalo perfekcyjnie. Potem chcialem wrzucic kolejna piosenke i ustawic ja jako dzwonek jednak juz sie nie da.. Tworze wersje AAC dzwonka, zrzucam na pulpit, zmieniam m4a na m4r i zapisuje jednak potem nie da sie juz tego spowrotem wrzucic do Biblioteki Itunes..probuje przeciagnac z pulpitu a takze probuje przez "Dodaj Nowy Plik do Biblioteki" i nie dziala ;x Nie moge wrzucic zadnej piosenki do biblioteki.. na poczatku utworzylem ta jedna wersje AAC o dlugosci 40 sec dzwonka, wrzucilem na iphonea, ustawilem jako dzwonek i all dzialalo.. po 15 minutach chcialem zrobic tak z kolejnym dzwonkiem - dupa, nie da sie nic wrzucic do biblioteki .. Jesli to cos da to w bibliotece znajduje sie 206 piosenek, wersja Itunesa to 10.2.1.1 [najnowsza to 10.2.2.2] Wie ktos jak to rozwiazac? Z gory dziekuje za wszelka pomoc !

Problem z iTunes
Started by
Maatz
, 15 May 2011 18:41
12 replies to this topic
Posted 15 May 2011 - 18:41
Posted 15 May 2011 - 18:43
Aktualizuj iTunes i licz, że problem sam się rozwiąże jak nie to daj znać.
Posted 15 May 2011 - 19:50
A wiesz jak sciagnac itunesa na bezprzewodowym internecie..? Bo na bezprzewodowym sciaga sie z 50mb i dalej nie da sie..
Posted 15 May 2011 - 20:11
Nie da sie..;/
Posted 16 May 2011 - 00:24
To zostaje ściągnąć z przewodowego.
Posted 16 May 2011 - 11:56
Pewien jesteś, że poprzedni dzwonek miał aż 40 sekund? Utwórz dzwonki o długości max 30 sekund i będzie Ci działać. Miałem dokładnie ten sam problem.
Posted 16 May 2011 - 23:29
Jestem w 99.9% pewny.. Ale dla pewnosci sprobowalem dzwonki o dlugosci 30 a nawet 25 sekund. Ogolnie co robie to to, w Bibliotece w Itunes czyli w Library w zakladce "Music" mam okolo 150 piosenek, jedna z tych piosenek chce miec jako dzwonek na iphonie, klikam na nia prawym - "Get Info" potem Options i tam jest czas tej piosenki, start time jest 0:00 a stop time ustawiam na np 0:30 przy czym To okienko do zaznaczania jest zaznaczone tylko w Stop Time, taka wajcha no.. po czym klikam ok, prawy na ta piosenke i daje "Create AAC Version " czyli utworz wersje AAC, tworzy sie wersja tej piosenki w formacie AAC o dlugosci zalozmy 30 sekund, klikam na to prawym i " Show in windows exploer" otwiera mi sie lokacja tej piosenki w ktorej sa 2 piosenki, jedna jest u gory druga na dole, ta na dole jest zaznaczona, klikam na nia prawym i zmieniam rozszerzenie z "m4a" na "m4r" po czym zapisuje i nic sie nie dzieje.. tak samo przeciagam ten 30 sekundowy dzwonek na pulpit, z Itunesa go usuwam, zmieniam na pulpicie rozszerzenie jednak nie moge juz wrzucic tego spowrotem do Itunesa, ani przeciagnac do Itunesa sie nie da.. Tak samo gdy wrzuce to do jakiegos folderu i probuje przez "Add File to Library" nic sie nie dzieje, klikam ok albo przeciagam z pulpitu i w ogole nic sie nie dzieje, 0 reakcji.. Dodam natomiast ze normalne zwykle 3-4 minutowe piosenki w formacie mp3 moge spokojnie dodawac do biblioteki albo przeciagajac z pulpitu albo przez add file.. jedynie te utworzone wersje AAC jak zmienie im rozszerzenie na m4r nie chca sie dodac ani poprzez przeciagniecie ani przez add file.. dodam takze ze jesli probuje otworzyc to w "Windows Exploer" zmienie to rozszerzenie, zapisze i zamkne i snychronizuje Itunesa z Iphonem nie ma tego dzwonka w "Ringtones" A powinien byc, nieprawdaz? 1 utwor zrobilem ta sama metoda, spowrotem przeciaglem do Itunesa, zsynchronizowalem i dzwonek dziala.. 15 minut po tym chcialem zrobic sobie kolejny dzwonek i dupa, nie da sie.. Ma ktos jakiekolwiek pojecie czego to moze byc wina? Dodam ze mam itunesa w wersji 10.2.1.1 podczas gdy najnowsza wersja to bodajze 10.2.2.2 a takze software w Iphonie nie jest najnowsze.. 2 dni temu aktywowalem iphona, czyli jest prawie najnowsze ale miedzy czasie wyszlo nowsze, czyli mam software te ktore bylo przed tym najnowszym.. Przepraszam za jakiekolwiek bledy a takze mozliwy brak sensu w mojej wypowiedzi.. Z gory dziekuje za wszelka pomoc
Posted 17 May 2011 - 12:55
Ale to chyba sam plik powinien mieć 30 sekund długości, bez ograniczania go w iTunes, ja przynajmniej robiem tak jak Ty, ale piosenkę najpierw docinałem odpowiednim programem, dzięki czemu miała jakby "fizycznie" 30 sekund. Ograniczenie piosenki od kiedy i do kiedy ma się odtwarzać jest chyba niewystarczające. Możesz też sprubowa użyć programu ringtone maker, chyba... Jest na iphone, wybierasz piosenkę z listy i robisz.
Posted 17 May 2011 - 14:21
Jeeeezzuuu, nie możnaby bardziej skomlikowanie
?
Ściagnij sobie Ringtones z AppStore i rób tym. Dużo szybciej i prościej.

Posted 17 May 2011 - 14:39
A tym programem moge dzwonki robic bezposrednio na Iphonie?
Posted 18 May 2011 - 00:29
No a jak jeśli ściągasz tą aplikację z App Store, trochę pomyślunku.
Posted 18 May 2011 - 00:37
No faktycznie, widzisz, nie pomyślałem o tym.. Właśnie miałem pisać, że problem już się rozwiązał. Znów spróbowałem ustawić piosenkę jako dzwonek, tym razem nieco innym sposobem. Przerobiłem mp3'kę na 30 sekundowy utwór w formacie AAC, otworzyłem to w w Explorerze Windows'a, zmieniłem rozszerzenie z m4a na m4r, no i prosto stamtąd przeciągnąłem utwór do biblioteki Itunes'a i zadziałało, w końcu.. Jako, że problem został rozwiązany, uważam iż temat można zamknąć. Dziękuję za wszelką udzieloną mi pomoc. Pozdrawiam.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users