Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pływający ekran

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Matt.

Matt.
  • 123 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 14 maja 2011 - 14:24

Witam. Czy ktokowiek miał wcześniej podobny problem z wyświetlaczem w IP aby przy dotykaniu gdziekolwiek telefonu zaczynał pływać? W załączeniu przesyłam filmik z widocznym problemem nagrany Ipadem więc jakość średnia. PS. Czy to podlega reklamacji ?

#2 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 14 maja 2011 - 14:26

Myślę że podlega,podróby mają taki wyświetlacz często ;)

#3 Matt.

Matt.
  • 123 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 14 maja 2011 - 14:27

Myślę że podlega,podróby mają taki wyświetlacz często ;)

to się zrobiło w ciągu ostatnich 2 tygodni, mam go od ponad pół roku zakupiony w erze z FV.

#4 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 14 maja 2011 - 14:44

ja bym sie nie zastanawial nawet ,a nie upadl ci ni nic?

#5 Matt.

Matt.
  • 123 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 14 maja 2011 - 14:58

nie pamiętam, ja robię dziwne rzeczy przez sen ^^ przy okazji widać na filmiku szparę która powstała przez "rozszczepienie się obudowy". Jedno jest pewne, ostatnio iphone robi się bardzo gorący, a bateria wytrzymuje mu z 6h ..

#6 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 14 maja 2011 - 15:18

wygląda jak by upadł,a owe "pływanie" powodowane jest uciskaniem wyświetlacza

#7 mareksle

mareksle
  • 295 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 14 maja 2011 - 17:17

Takie "rozszczepienie obudowy"? Po 6 miesiącach użytkowania samo się rozszczepiło? Jak dla mnie to wynik upadku/obicia.
Dołączona grafika
Trudno uwierzyć, ale póki na gwarancji... warto spróbować. Daj znać co powiedzą i czy uznają naprawę gwarancyjną.

#8 Matt.

Matt.
  • 123 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 14 maja 2011 - 19:44

Takie "rozszczepienie obudowy"? Po 6 miesiącach użytkowania samo się rozszczepiło? Jak dla mnie to wynik upadku/obicia.
Dołączona grafika
Trudno uwierzyć, ale póki na gwarancji... warto spróbować. Daj znać co powiedzą i czy uznają naprawę gwarancyjną.

Patrząc na to od góry wygląda to bardziej tak, jakby ją wybrzuszyło ponieważ po środku jest bardziej wygięta, a na zewnątrz czyli na rogu to odgięcie jest mniejsze.
Wspoinałem że teleofn się przegrzewa i to do tego stopnia że zaczyna parzyć.

#9 mareksle

mareksle
  • 295 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 14 maja 2011 - 20:30

Lepiej wyłącz go zanim dojdzie do samozapłonu. Gdybyś przyniósł do serwisu całego skopconego, to szanse na naprawę gwarancyjną mocno zmaleją;)

#10 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 14 maja 2011 - 20:35

mnie to wygląda na problem z baterią,możliwe że spuchła skoro wybrzuszyło plecki,również może dociskać ekran do szybki - to może tłumaczyć "pływanie ekranu" i przegrzewanie się

#11 Matt.

Matt.
  • 123 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 15 maja 2011 - 12:51

no tak - i po 4 godzinnym ładowaniu telefon wytrzymał 25 minut słuchania mp3, 1.5 h na stand by i 2 minuty rozmowy na wyłączonym Wifi. Dobra, w poniedziałek oddaję go na serwis, zobaczę co mi powiedzą. szkoda ze spieprzył się wtedy kiedy będzie mi bardzo potrzebny a Ipad również idzie na serwis...

#12 Sony156

Sony156
  • 390 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 15 maja 2011 - 13:55

A moj ajfon 2G za to potrafi, mam cos podobnego tylko, ze w prawym gornym rogu. Lekko przycisne i... @topic Na moje to bateria spuchla, nie wlaczaj go w ogole i oddaj jak najszybciej do serwisu.

#13 Matt.

Matt.
  • 123 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 15 maja 2011 - 15:42

A teraz pytanie - czy bateria jest objęta pełną 12sto miesięczną gwarancją, czy podobnie jak u innych producentów ( którzy jednak nie mają jej wbudowanej w korpus że tak powiem ), 6scio miesięczną ?

#14 archangelus

archangelus
  • 84 postów

Napisano 15 maja 2011 - 17:24

Cały iPhone jest objęty 12 miesięczną gwarancją Apple, bez znaczenia co się chrzani: bateria, moduł wifi czy ekran.

#15 Matt.

Matt.
  • 123 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 04 czerwca 2011 - 08:53

Trzeci tydzień w serwisie i lipa, 0 odpowiedzi a na stronie regenersis informacja że jest w trakcie naprwy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych