Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zmiana koloru iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 14 maja 2011 - 13:55

Witam, znalazłem aukcję na allegro Apple iPhone 4 White Set - biały zestaw! (1604743750) - Aukcje internetowe Allegro gdzie ktoś sprzedaje przód i tył iPhone 4 w kolorze białym (czyli takim jak chce). Moje pytanie w tej sprawie brzmi tak czy jest to faktycznie równie proste jak pisze sprzedawca?? Czy na tej aukcji się opłaca widzieliście jakieś tańsze lub lepsze obudowy?? Proszę o szybką pomoc z góry dzięki. Tak pisałem do MacLife i iClinic i powiedzieli mi tą samą cenę 800zł ale według mnie to lekka przesada.

#2 Fixx

Fixx
  • 194 postów
  • Skąd84200

Napisano 14 maja 2011 - 14:53

Po pierwsze primo , nie są to oryginalne panele ponieważ APPLE nie sprzedaje oryginalnych komponentów , po drugie primo , aby je wymienić trzeba rozebrać telefon całkowicie po trzecie primo uważam że jest to nie opłacalne zrobić to samemu ponieważ ryzyko uszkodzenia jest niemal pewne dla osoby , która nigdy tego nie robiła

#3 Mikey124

Mikey124
  • 550 postów

Napisano 14 maja 2011 - 16:17

W ramce (która jest całą konstrukcją obudowy) zostaje tylko kilka rzeczy, resztę trzeba wyciągnąć. Gdzieś na YouTube był filmik, jak chłopaki z MacLife "barwią" iPhona 4. @Fixx, początkowo to były oryginalne komponenty Apple - mówię o tych w serwisach. Teraz też tak może być, bowiem jak potłucze się biały iPhone 4 to też trzeba mu jakoś szybkę wymienić, nie ;) Klopersss, jak chcesz białasa to zanieś go do serwisu (MacLife, iClinic etc.) tam będziesz miał to zrobione porządnie.

#4 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 14 maja 2011 - 19:11

Mikey124 a znasz jakiś serwis w którym robią to taniej.

#5 apik

apik
  • 124 postów

Napisano 14 maja 2011 - 22:20

Fixx - primo samo w sobie znaczy pierwszy, wiec trochę źle tego użyłeś. Co do wymiany tych częsci to również nie polecam. Nie sa to oryginały wiec na pewno nie będzie wszystko działało tak idealnie jak powinno. Spotkałem sie tez z takimi kompletami w kolorze czerwonym i niebieskim. Lepiej zostaw iPhone'a w oryginale bo możesz potem tego żałować ;)

#6 Komel

Komel
  • 1 410 postów
  • SkądTarnów

Napisano 14 maja 2011 - 22:26

A nie prościej sprzedać teraźniejszego ajfona i kupić białasa ? Jak chcesz sam to robić to nie polecam. Nie daj boże...hm nie wiem co , ale zawsze może sie coś stać :(

#7 Mikey124

Mikey124
  • 550 postów

Napisano 14 maja 2011 - 22:33

Mikey124 a znasz jakiś serwis w którym robią to taniej.

Niestety nie. Nie interesowałem się na tyle tematem.
Propozycja Komela też ciekawe, jednak wydaje mi się, że wyjdzie to drożej i na pewno więcej roboty dla Ciebie.

#8 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 15 maja 2011 - 10:01

To prawda mój jest używany i nosi ślady używania (rysy) dlatego to nakłoniło mnie do zmiany obudowy tzn. jak już chciałem wymienić to chciałem mieć pod kolor iPada. Od początku chciałem mieć białasa ale nie było :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych