Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ipad 2 - samozamykanie się aplikacji / restart tabletu / problem z safari

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 Matt.

Matt.
  • 123 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 14 maja 2011 - 13:54

Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z Ipadem polegający na tym, że przy ładowaniu się strony, przeglądarka safari samoistnie się wyłącza i Ipad przechodzi do ekranu głównego. W innych aplikacjach jak Ipod, YouTube etc po prostu się restartuje. Próbowałem przywrócić go do ustawień początkowych na 2 sposoby: 1) przywrócenie ustawień początkowych i wgranie kopii zapasowej ( przy wgrywaniu plików zawiesił się i trzeba było zrobić hard restart ) 2) przywrócenie do ustawień początkowych bez kopii zapasowej - co nie pomogło, nadal aplikacje same się zamykają. czy ktoś spotkał się z pdobnym problemem i wie co z tym zrobić ? Mam wersję 4.3.3

#2 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 14 maja 2011 - 13:56

Jeżeli restore nie pomógł to tylko serwis.

#3 Matt.

Matt.
  • 123 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 14 maja 2011 - 13:58

kurrrra. po prostu cudownie. w ciągu 3 dni 2 sprzęty apple w serwisie. Najpierw IP4, teraz Ipad2 . ( pomijając fakt że mam pełną świadomość możliwości oddania MBP na serwis z racji problemu z obudową ). a jakiś downgrade do starszej wersji IOS ?

#4 realista

realista
  • 112 postów

Napisano 14 maja 2011 - 13:59

Ale masz tak na kazdej stronie? Ja mam cos takiego na adsense, musze uzywac wersji mobilnej strony

#5 Matt.

Matt.
  • 123 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 14 maja 2011 - 14:03

Na każdej zaczynając od portali typu onet.pl przez myapple.pl po mobilne wersje blogów. Dobra, oddając go na serwis zaznaczę jeszcze, że po miesiącu używania nadal świeci po bokach na żółto.

#6 thallium

thallium
  • 18 postów

Napisano 14 maja 2011 - 14:17

U mojego brata gdy oglądałem filmy na iPad 2 tez często sie restartowal :/ na starym modelu którego posiadam nigdy nie doświadczyłem tego.

#7 Matt.

Matt.
  • 123 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 14 maja 2011 - 15:54

U mojego brata gdy oglądałem filmy na iPad 2 tez często sie restartowal :/ na starym modelu którego posiadam nigdy nie doświadczyłem tego.

ok ok, ja czasami nawet nie wejdę do bliblioteki zdjęć/filmów czy do wyszukiwania czegokolwiek na YT bo mi się wyłączy aplikacja albo całkiem się zrestartuje.
jakaś zła karma się w moją stronę odwróciła o.O

---------- Wpis dodano o 16:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:20 ----------

Ok, zanim oddam go na serwis prosilbym o podanie jakiegoś linku do starszej wersji iOS np. 4.3.0 byle nie 4.3.3 żebym mógł sprawdzić czy na straszych wersjach prOblem tez wyskoczy bo przed uprage wszystko smigalo ze aż miło.
Ps. Przy restore istnieje moLiwosc wskazania starszej wersji softu?

#8 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 maja 2011 - 17:57

Nie wgrasz nic starszego niż 4.3.3. Feralny update nawiasem mówiąc, mi po nim wysiadło 0,5 GB pamięci flash. Poszedł do serwisu z tym i plamami.

#9 Matt.

Matt.
  • 123 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 14 maja 2011 - 19:46

bu. najlepsze jest to, że przez najbliższe 2tygodnie jest mi mega porzebny i akurat teraz nawalił. Ps. Wymieniono Ci na nową sztukę, czy kombinowano coś przy obecnym. PPs. Czy do reklamacji mam oddać całą zawartość pudełka i pudło czy sam tablet ?

#10 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 maja 2011 - 20:13

Nie ma kombinowania, mam dostać nówkę sztukę, choć nie jest to oczywiste że w nowym opakowaniu. Na Apple Polska kazali mi dostarczyć cały komplet, zresztą najpierw dzwoń do nich, lepiej jak oni zarejestrują problem.

#11 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 26 maja 2011 - 15:17

Ja mam swojego iPada2 od miesiąca i dzisiaj pojawił się podobny problem. Wszystkie główne aplikacje od Apple - safari, mail, iTunes, appstore, youtube błyskawicznie po załadowaniu restartują się do ekranu głównego. Praktycznie nie da się używać iPada. Po przywróceniu ustawień jest ok, ale nie da się wgrać kopii zapasowej, bo bug wraca. 4.3.3 mam już od jakiegoś czasu i dopiero dzisiaj pojawił się problem. Gdyby to była kwestia uszkodzenia iPada, to chyba po przywróceniu ustawień również miałbym te same jaja. Ktoś ma jakieś pomysły?

#12 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 26 maja 2011 - 15:30

Ostatnio miałem w rękach iPada 1, który miał podobną przypadłość. Wybrana aplikacja/aplikacje podczas próby otwarcia natychmiast się zamykały. Sam chętnie dowiem się co stanowi ową przyczynę...

#13 Matt.

Matt.
  • 123 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 04 czerwca 2011 - 08:58

Po przywróceniu ustawień jest ok, ale nie da się wgrać kopii zapasowej, bo bug wraca.

Oddawaj do serwisu i przygotuj się na jakieś 3-4-5 tygodni oczekiwania, znajomy w saturnie u którego oddawałem sprzęt na serwis zapewnił mnie że na pewno nie wróci wcześniej.

W przypadku mojego - tak jak pisałem - restore bez kopii zapasowej nie dawał rady, ale skoro obaj mamy podobny problem - hmm .. może jakaś konketna aplikacja rozwala system ?

#14 kojotek

kojotek
  • 112 postów
  • SkądPruszków

Napisano 04 czerwca 2011 - 09:18

U mnie też się tak czasami dzieje... Rzadko, ale jednak... Najczęściej nie włącza mi się gra Infinity Blade (kilka razy w tygodniu - pomaga tylko wyłączenie i włączenie urządzenia). Czasami wyłączy się AppStrore (kilka razy na miesiąc). Sporadycznie (raz na miesiąc) Safari. Jednak było tak od samego początku (pierwszy soft w dostępnych iPad'ach pierwszej generacji z polskiej dystrybucji). Ja się tym nie przejmuję, bo problemem jest prawdopodobnie słabe czyszczenie RAM'u po wyłączeniu aplikacji (2xhome i "X" przy aplikacji).

#15 Matt.

Matt.
  • 123 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 05 czerwca 2011 - 15:41

Ok. Mój dzisiaj wrócił. Wymienili na nowy sprzęt :)

#16 budynga

budynga
  • 4 postów

Napisano 08 czerwca 2011 - 10:54

Mi też się same wyłączają aplikacje często. Matt. - napisz czy teraz już nie masz tego problemu, może też do serwisu się udam :)

#17 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwca 2011 - 15:50

Mi aplikacje rowniez wylaczaja sie sporadycznie. Szczerze w ogole mi to nie przeszkadza narazie.

#18 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 08 czerwca 2011 - 19:01

Samo zamykanie sie aplikacji od czasu do czasu, szczegolnie tych samych, lub nagle po zainstalowaniu jakiejs innej, nie jest niczym nadzwyczajnym. Co najwyzej mozna sie pokusic o nazwania autora owej aplikacji fajtlapa, albo oferma, albo nedznym pseudoprogramista ;) Radze sprawdzic logi i grzecznie wyslac je na adres supportu danej aplikacji z adnotacja ze prosisz o zwrot pieniedzy jesli nie sa w stanie naprawic problemu: Mac OS X ~/Library/Logs/CrashReporter/MobileDevice// Windows XP C:\Documents and Settings\\Application Data\Apple computer\Logs\CrashReporter\\ Nowsze Windows C:\Users\AppData\Roaming\Apple computer\Logs\CrashReporter\MobileDevice\\

#19 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 09 czerwca 2011 - 10:08

mi parę razy na oplayerzeHD po odpaleniu filmu po paru minutach zrobił sie reset ipada ale po resecie odpalam ten sam film i idzie normalnie, kilka razy mi sie to zdarzyło. Może coś w sofcie nakopcili i trzeba do upa poczekać. Generalnie tylko na tym programie mialem kilka razy takie cos, kilka tzn może, ze 3. Wątpię, żeby to była wina samego sprzętu bo oprócz tego wsio działa idealnie. Pewnie są jakies bugi systemowe/programowe. pzdr. Łukasz

#20 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 09 czerwca 2011 - 14:10

Na chłopski rozum to wszystko imho wygląda na restart ramu :/

#21 barczar

barczar
  • 41 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 12 czerwca 2011 - 21:27

Hmm dziwna sprawa. Dziś zauważyłem podobną przypadłość - podczas oglądania filmu w AVPlayerHD, urządzenie dwukrotnie się zresetowało. Nigdy wcześniej takiego czegoś nie miałem a już trochę filmów na nim odtworzylem. Co więcej, odnoszę wrażenie, że już po niespełna 3 miesiącach użytkowania, wydajność baterii znacząco spadła. Przykładem może być wspomniany film. Podczas 1,5 h odtwarzania na słuchawkach wchłonęło mi około 30% baterii. Przeprowadzając prostą kalkulacje wychodzi, że bateria wytrzyma raptem 3 filmy po 1,5h (w sumie 4,5h) a nie reklamowane 10h. Chwile wcześniej, przeglądając internet przez 3G około 40minut, zjadło jakieś 10%. Jakby tego było mało to samo napisanie tego krótkiego postu wżarło 2%. Może to co teraz napiszę zabrzmi nieco niedorzecznie ale można gdzieś znaleźć jakieś informacje dotyczące prawidłowego zużycia baterii w przeliczeniu na jednostkę czasu? :P Może po prostu już przewrażliwiony jestem, ale wydaje mi się, że trochę za szybko urządzenie pochłania energię. Wysyłać na gwarancję? P.S. Lekki "lightbleed" też mam :s

#22 pabloscotty

pabloscotty
  • 109 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 09:35

Ja pierwszego iPada 2 wifi 16gb odeslalem do serwisu bo nie dalo sie go uzywac normalnie, caly czas sie wieszal, restartowal i zamrazal Teraz mam nowego, dziala dobrze natomiast avplayer HD zrestartowal mi wczoraj iPada na jednym z filmow. Wiec wydaje mi sie ze w tym wypadku jest to pewnie blad akceleracji video podczas odtwarzania, poniewaz wszystkie inne programy dzialaja bez zarzutu. Wiec pewnie trzeba odczekac moment wieku niemowlecego :(

#23 jawe83

jawe83
  • 630 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 czerwca 2011 - 10:11

Hmm dziwna sprawa. Dziś zauważyłem podobną przypadłość - podczas oglądania filmu w AVPlayerHD, urządzenie dwukrotnie się zresetowało. Nigdy wcześniej takiego czegoś nie miałem a już trochę filmów na nim odtworzylem.
Co więcej, odnoszę wrażenie, że już po niespełna 3 miesiącach użytkowania, wydajność baterii znacząco spadła. Przykładem może być wspomniany film. Podczas 1,5 h odtwarzania na słuchawkach wchłonęło mi około 30% baterii. Przeprowadzając prostą kalkulacje wychodzi, że bateria wytrzyma raptem 3 filmy po 1,5h (w sumie 4,5h) a nie reklamowane 10h. Chwile wcześniej, przeglądając internet przez 3G około 40minut, zjadło jakieś 10%. Jakby tego było mało to samo napisanie tego krótkiego postu wżarło 2%.
Może to co teraz napiszę zabrzmi nieco niedorzecznie ale można gdzieś znaleźć jakieś informacje dotyczące prawidłowego zużycia baterii w przeliczeniu na jednostkę czasu? :P Może po prostu już przewrażliwiony jestem, ale wydaje mi się, że trochę za szybko urządzenie pochłania energię.

Wysyłać na gwarancję?

P.S. Lekki "lightbleed" też mam :s

A na tym AvplayerHD oglądasz jakie produkcje? Zwykłe, czy w wysokiej jakości? Bo jeśli to drugie, to nie dziw się, że zżera Ci tyle baterii, procek na podwyższonych obrotach + cały czas włączony ekran... you do the math :)
Nigdzie nie znajdziesz uniwersalnego przelicznika, wszystko zależy, w jaki sposób i gdzie używasz iPada, co innego w domu na samym WiFi do netu i poczty, co innego na działce, przy słabym zasięgu GSM i oglądaniu filmów HD!

#24 realista

realista
  • 112 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 10:21

Podczas 1,5 h odtwarzania na słuchawkach wchłonęło mi około 30% baterii. Przeprowadzając prostą kalkulacje wychodzi, że bateria wytrzyma raptem 3 filmy po 1,5h (w sumie 4,5h) a nie reklamowane 10h.

kalkulacja moze i prawidlowa - ale zalozenia do niej juz nie
deklarowane do 10h pewnie jest dla filmow kodowanych H.264, w formacie mp4 i odwarzanych przez wbudowany odtwarzac - kwestia wsparcia sprzetowego przez czip PowerVR

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych