POLSKA ZORGANIZUJE EURO 2012!!!
Napisano 30 kwietnia 2007 - 17:55
Napisano 30 kwietnia 2007 - 18:35
A tak jeszcze o panu Edgarze... Współczuję mu z powodu dysproporcji jego ciała. Zauważcie, że kazdy człowiek ma ręce do połowy uda. A on ma do pasa.
To wynik ciezkiej choroby pana Edgara, przebytej w dziecinstwie. Nie ma sie co smiac.
Co do Wloszczowy-jak sie pociag zatrzymuje, jest wina PiSu. Jakby sie nie zatrzymywal, bylaby wina PiSu. Kij sie zawsze znajdzie.
Tez mnie uderzylo, ze w Polsce zamiast radosci z Euro2012 wiele osob juz kweka steka i narzeka. Normalnie wyglada, jakby Polsce wyrzadzono krzywde tym Euro...

Napisano 30 kwietnia 2007 - 18:42
Napisano 30 kwietnia 2007 - 19:55
Zatrzymanie pociągu we włoszczowej kosztuje przede wszystkim czas i nerwy ludzi którzy jadą expresem warszawa-kraków...
Powiedz mi ty, czy wiesz ile ludzi korzysta z tego zatrzymania się? A ile na to wyklina?
To jest najlepszy przykład "taniego państwa".
srednio dziennie ok 30 osob. wiadomo sa dni ze nikt nie wsiada , a sa dni ze polowa pociagu wysiada

admkryn, komisku nie komentuje ...ale pewnie tez bym sie usmial

z mojej strony EOT co do dworca pkp we Wlosczowie nie 'ej' nawet tvn sie poprawil...
Ruczaj cos w tym jest co piszesz , krzywda jak sie patrzy dla ludzi ktorzy zyja jeszcze w epoce prl.
Napisano 02 maja 2007 - 20:52

Napisano 08 maja 2007 - 10:48
Sorry za offtopic, ale masakra...
1.) Wspólnota Europejska a nie Unia. Estonia (więc Polska też) jest w WE a nie UE.My, niżej podpisani obywatele Wspólnoty Europejskiej z niepokojem przyglądamy się ciężkiej sytuacji Republiki Estonii, członka WE od 2004 roku.
2.) Obywatele?! Nie ma czegoś takiego jak obywatel unii czy wspólnoty! Za Wikipedią: "Obywatel - określenie jednostki w państwie." Czyżbyśmy już mięli państwo europejskie czy to tylko pobożne życzenie polityków, którzy chcą zarządzać jeszcze większą kasą?! Gdzie prezydent, którego konstytucyjnym zadaniem jest stać na straży suwerenności Polski?!
A co z naszą "suwerenną" decyzją o budowie autostrady w dolinie Rospudy?Suwerenna decyzja władz stolicy kraju – Tallina, o przeniesieniu pomnika żołnierzy Związku Sowieckiego i szczątków dwunastu żołnierzy Armii Czerwonej [...]
Od kiedy to który kolwiek kraj WE jest niepodległy/suwerenny?Decyzja o przeniesieniu pomnika jest nie tylko suwerenną decyzją władz stolicy niepodległego państwa [...]
Tutaj przeszli samych siebie... Brak mi słów. Racja, że Estonia wybiła się dzięki wolnemu rynkowi i niskim podatkom. Niech mi ktoś jednak przypomni jakim działaniem jest aktualna polityka WE jeśli chodzi o np dopłaty do niektórych sektorów gospodarki państw do niej należących? Historia się powtarza... Kiedyś ta hipokryzja musi się skończyć... Mam nadzieję, że zbankrutuje szybciej niż komunizm.Przykład tego kraju jest szczególnie cenny dla tych z nas, którzy żyją w krajach postkomunistycznych, podobnie jak Estonia doświadczonych biedą i stagnacją ekonomiczną lat gospodarki centralnie sterowanej.
Ostatni smaczek:
Hehe, znowu powołam się na Wikipedię: Imperializm - polityka zagraniczna państwa polegająca na rozciąganiu władzy lub kontroli na inne kraje, za pośrednictwem bezpośrednich podbojów kolonialnych lub pośrednich metod kontroli politycznej, wojskowej lub ekonomicznej.Republika Estonii, zwana niekiedy “małym krajem, któremu się udało”, jest dziś zagrożona imperialistycznymi ambicjami sąsiada, powracającego do niechlubnej tradycji Związku Sowieckiego.
Pozostawię tę definicję bez komentarza...
Napisano 08 maja 2007 - 11:09
wstępując do Unii zobowiązaliśmy się do przestrzegania pewnych zasad, m.in. w zakresie ochrony przyrody, która traktowana jest jako dziedzictwo całej Unii i wszystkich jej obywateli (tak, napisałem obywateli. jakbyś nie zauważył na lotniskach nad bramkami często napisane jest "EU citizens")http://www.pro-estonia.eu/index.php
Sorry za offtopic, ale masakra...
A co z naszą "suwerenną" decyzją o budowie autostrady w dolinie Rospudy?
UE to jest klub państw, które chcą w nim być. Tak jak w eleganckim klubie nie można pierdzieć, tak i tutaj nie można robić co się chce. Natomiast kraj jest suwerenny o tyle, o ile każdy może wyjść z eleganckiego klubu. Nikt go nie będzie siłą zatrzymywał i jest to jego suwerenna decyzja.Od kiedy to który kolwiek kraj WE jest niepodległy/suwerenny?
Dopłaty do sektorów gospodarki istnieją, ponieważ leży to u podstaw założycielskich UE, a mianowicie, by nigdy nie pojawił się w Europie głód, jaki zaistniał po wojnie. Teraz jest się z tego trudno wykaraskać, ale faktem jest, że to dzięki UE masz zagwarantowane, że KE może nakazać państwom zapłacenie kary za nieuzasadnioną pomoc państwa jakiemuś sektorowi gospodarki. To właśnie UE przymusiła Polskę do wprowadzenia praw konsumenckich, i o nie dba. Inaczej nie jedna osoba na forum musiałaby narzekać, że gwarancja maków kończy się po roku (a zawsze zostaje nam dwuletnia odpowiedzialność sprzedawcy).Tutaj przeszli samych siebie... Brak mi słów. Racja, że Estonia wybiła się dzięki wolnemu rynkowi i niskim podatkom. Niech mi ktoś jednak przypomni jakim działaniem jest aktualna polityka WE jeśli chodzi o np dopłaty do niektórych sektorów gospodarki państw do niej należących? Historia się powtarza... Kiedyś ta hipokryzja musi się skończyć... Mam nadzieję, że zbankrutuje szybciej niż komunizm.
Aha, i mam nadzieję, że nie chciałeś porównać UE do komunizmu. Bo jesli tak, to nie masz pojęcia o komuniźmie i musisz zrobić sobie z niego podstawowe szkolenie, zaczynając od Marksa, Lenina, Trockiego, a dla ułatwienia Andrzeja Walickiego.
Nie widzę tutaj twojego smaczka. Możesz wyjaśnić?Ostatni smaczek:
Hehe, znowu powołam się na Wikipedię: Imperializm - polityka zagraniczna państwa polegająca na rozciąganiu władzy lub kontroli na inne kraje, za pośrednictwem bezpośrednich podbojów kolonialnych lub pośrednich metod kontroli politycznej, wojskowej lub ekonomicznej.
A na koniec: nie trzymaj sę tak litery prawa, lecz jego ducha.
Napisano 08 maja 2007 - 11:58
Napisano 08 maja 2007 - 11:59
1.) Wspólnota Europejska a nie Unia. Estonia (więc Polska też) jest w WE a nie UE.
Myślę, że jest tu i tu.
2.) Obywatele?! Nie ma czegoś takiego jak obywatel unii czy wspólnoty! Za [url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Obywatel]Wikipedią[/url]: "Obywatel - określenie jednostki w państwie."
Na pewno nie ma??
A skąd się*wzięło np: prawo do swobodnego przemieszczania się*i przebywania na terenie państw członkowskich, czynne i bierne prawo wyborcze do PE, prawo do opieki dyplomatycznej sprawowanej przez państwo członkowskie nad obywatelem innego państwa członkowskiego, prawo składania petycji do PE, albo prawo do składania skarg do RPO???
Czyżbyśmy już mięli państwo europejskie czy to tylko pobożne życzenie polityków, którzy chcą zarządzać jeszcze większą kasą?! Gdzie prezydent, którego konstytucyjnym zadaniem jest stać na straży suwerenności Polski?!
A co z naszą "suwerenną" decyzją o budowie autostrady w dolinie Rospudy?
Od kiedy to który kolwiek kraj WE jest niepodległy/suwerenny?
Suwerenność to jeden z warunków istnienia państwa

Zobacz art.90 Konstytucji RP
Ostatni smaczek:
Hehe, znowu powołam się na [url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Imperializm]Wikipedię[/url]: Imperializm - polityka zagraniczna państwa polegająca na rozciąganiu władzy lub kontroli na inne kraje, za pośrednictwem bezpośrednich podbojów kolonialnych lub pośrednich metod kontroli politycznej, wojskowej lub ekonomicznej.
Może skomentuj?
Napisano 08 maja 2007 - 16:43

Napisano 08 maja 2007 - 17:03
Trzymamy kciuki za maturzystów
A to co teraz powiem z pewnością nie doda mi popularności, ba, pewne wywola negatywne emocje, ale jednak powiem.
Wpuścić tutaj niemców i "Ordnung" byłby z miejsca.
Jak powiedział Leonidas "nie pytałem się o zdanie, demokrację*to zostaw ateńczykom chłopcze" :wink:
taaa... wpuscic niemcow... no to wynika ze nie powinnismy walczyc w obydwu wojnach swiatowych i od dawna by bylo tutaj dobrze... ech szkoda slow...
pomijajac moje obawy i strach przed totalna kompromitacja to mam nadzieje ze odwieczna polska cecha zwyciezy... jaka? a taka ze Polak najlepiej dziala jak ma noz na gardle, szybko i skutecznie

Napisano 06 czerwca 2007 - 12:23
http://www.sport.pl/...56,4205813.html
Napisano 07 czerwca 2007 - 10:54
Napisano 09 czerwca 2007 - 06:28
Tutaj akurat się zgodzę... Ordnung musst Sein.Wpuścić tutaj niemców i "Ordnung" byłby z miejsca.
Jak powiedział Leonidas "nie pytałem się o zdanie, demokrację*to zostaw ateńczykom chłopcze" :wink:
Napisano 09 czerwca 2007 - 19:48
Napisano 09 czerwca 2007 - 21:13
Napisano 09 czerwca 2007 - 22:00
Trzymamy kciuki za maturzystów
A to co teraz powiem z pewnością nie doda mi popularności, ba, pewne wywola negatywne emocje, ale jednak powiem.
Wpuścić tutaj niemców i "Ordnung" byłby z miejsca.
Tutaj akurat się zgodzę... Ordnung musst Sein.
Gdyby nie to, że Niemcy 123 lata grabili, niszczyli i dezorganizowali Polskę, potem raz jeszcze ją zrujnowali w 2 wojnie światowej (po której to Rosjanie nas rozdrapywali) to byśmy ten ordnung mieli.
Już nie mówiąc o tym, że Niemcy by tego swojego porządku nie mieli gdyby nie plan Marshalla.
Dzisiaj w Niemczech byśmy mieli tylko chaos i chaos i chaos gdyby nie on, bo sami by się nie pozbierali.
Cóż, nie te tradycje niepodległościowe co Polska - my sobie daliśmy rade sami II RP zbudować.
Więc ciiiiiichutko... Nikt Wam obecnie nie broni jechać do Waszego wymażonego Ordnungland'u.
---
Oczywiście nie mam nic obecnie do Niemców - nie ich wina, że historia tak się potoczyła.
Ale krew mnie zalewa gdy słysze takie bzdury i to z ust Polaków.
Napisano 10 czerwca 2007 - 08:09
Moj "Ordnungland" to Oberschlesien (Górny Śląsk) i tutaj mieszkam... cichutko nie ma co być bo jak widać minęły 2 miesiące od ogłoszenia organizatora Euro a w PL nic się nie dziejeWięc ciiiiiichutko... Nikt Wam obecnie nie broni jechać do Waszego wymażonego Ordnungland'u.

Juz to Bismarck powiedział "Jeśli chcesz pogrążyć Polskę, daj się jej samej rządzić", smutne to ale prawdziwe.
Napisano 10 czerwca 2007 - 11:14
Moj "Ordnungland" to Oberschlesien (Górny Śląsk) i tutaj mieszkam... cichutko nie ma co być bo jak widać minęły 2 miesiące od ogłoszenia organizatora Euro a w PL nic się nie dzieje
Ukraina ma cały plan robót i nawet wie skąd na to pieniądze będzie miała
Juz to Bismarck powiedział "Jeśli chcesz pogrążyć Polskę, daj się jej samej rządzić", smutne to ale prawdziwe.
Wiesz powiem Ci tak - a skąd ty możesz wiedzieć, że nic się nie dzieje?
NIe wiedziałem, że wśród społeczności mamy świetnie poinformowanego członka rządu

Może u Ciebie na Górnym Śląsku nic się nie dzieje? W takim razie gratuluje wybranego samorządu.
W Warszawie pewne ustalenia już są - i powiem Ci, że jak na 2 miesiące to całkiem spore.
http://pl.wikipedia....owy_w_Warszawie
Skąd ta informacja, że Ukraina ma już "cały plan robót i nawet wie skąd na to pieniądze będzie miała"? Poprosze o jakieś szczegółowe dane.
Na tej samej zasadzie mógłbym powiedzieć: "Chcesz mieć pokój w Europie, to daj Amerykanom budować demokracje w Niemczech (bo ich totalitarne zapędy nie dość, że zniszczyły Europę, to jeszcze zniszczyły ich samych)"

Napisano 10 czerwca 2007 - 13:03
tem...
Konkrety:
Lista inwestycji ciągle nie istnieje, Miasta powołują komitety organizacyjne, nawłasną rękę przygotowywują pakiet zmian w prawie przyśpieszających realizację różnych przedsięwzięć.. a rząd? Na dzień dzisiejszy odpowiada że sprawę przemyśli, oceni, zadecyduje. A u sąsiadów ze wschodu? Ukraińcy już mają pełną listę inwestycji związaną z Euro 2012, wiedzą co z budować, co wyremontować i co najważniejsze (czego w PL nikt nie wie) z jakich pieniędzy to wszystko sfinansować. Chesz więcej faktów to dostaniesz.
tutaj masz kompedium wiedzy na temat Ukraińskiego profesionalnego podejścia do sprawy: http://www.ffu.org.ua/
Napisano 10 czerwca 2007 - 13:15

apropo tematu
Napisano 10 czerwca 2007 - 13:34
Simborek nie ośmieszaj tylko się rozglądaj, czytaj, interesuj się tama
tem...
Konkrety:
Lista inwestycji ciągle nie istnieje, Miasta powołują komitety organizacyjne, nawłasną rękę przygotowywują pakiet zmian w prawie przyśpieszających realizację różnych przedsięwzięć.. a rząd? Na dzień dzisiejszy odpowiada że sprawę przemyśli, oceni, zadecyduje. A u sąsiadów ze wschodu? Ukraińcy już mają pełną listę inwestycji związaną z Euro 2012, wiedzą co z budować, co wyremontować i co najważniejsze (czego w PL nikt nie wie) z jakich pieniędzy to wszystko sfinansować. Chesz więcej faktów to dostaniesz.
tutaj masz kompedium wiedzy na temat Ukraińskiego profesionalnego podejścia do sprawy: http://www.ffu.org.ua/
Kwestia tego co budować i wyremontować to rzeczy, które zostały ustalone zarówno przez Polske jak i Ukrainę jeszcze przed ogłoszeniem wyników.
Gwarantuje Ci, że bez tego nikt nie przydzieliłby nam organizacji mistrzostw.
Finansowanie, tak?
A nie sądzisz, że mamy troszeczke inną sytuację niż Ukraina chociażby ze względu na członkostwo w UE?
My mamy w porównaniu do nich bardzo dużo możliwych pozabudżetowych wariantów pozyskania funduszy, chociażby dotacji z wspomnianej wyżej UE więc sprawa jest troszke bardziej skomplikowana niż u nich, bo my chcemy troche sobie tymi dotacjami ulżyć - co powoduje oczywiste komplikacje, bo trzeba spełnić odpowiednie kryteria.
Pozatym czego nie znajdziemy u sponsorów, znajdziemy w budżecie.
I nie ma co jęczeć - co jakiś czas trzeba wydać $$$ na modernizacje kraju - chociażby autostrady itp.
Zresztą sam zobaczysz - Euro w Polsce to będzie naprawde dopracowana rzecz.
Szczęśliwie rządy postkomunistów się skończyły, więc teraz kompromitacja kraju nie wyjdzie tak łatwo

Wystarczy tylko popatrzeć na wizytę prezydenta Busha w Polsce - profesjonalnie przygotowana.
A nie "kolesiowanie" podczas, którego wydaje się, że jest tak fajnie i okej, a "przyjaciel" robi nas za przeproszeniem w dupe jak to było z F16 i Irakiem gdzie poprzednie polskie rządy zadziałały po prostu na szkodę Polsce.
Mówię Ci, zaczekaj - zdążymy ze wszystkim. Obecny rząd - chociaż nie jest może ucieleśnieniem tego czego potrzebujemy, to jednak nie da plamy, jak i nie zaszkodzi Polsce tym Euro.
Napisano 10 czerwca 2007 - 13:41

Napisano 04 lipca 2007 - 00:04
- DoMiNiQuE lubi to
Napisano 04 lipca 2007 - 00:19

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych