Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

POLSKA ZORGANIZUJE EURO 2012!!!

• Please log in to reply
184 replies to this topic

#126 hubiii

hubiii
  • 1341 posts
  • Skądwroclaw

Posted 24 April 2007 - 11:47

i tak cywilizacja skonczy sie w 2012.. hehehe polska da czadu :D

#127 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 24 April 2007 - 15:04

Koniec świata będzie jak Polska wygra Euro ;) ;) ;)

#128 hwojtek

hwojtek
  • 1273 posts
  • SkądGrzebienisko - Warszawa - cała Europa

Posted 24 April 2007 - 15:43

O stalowniach sypnal Dochnal, bo Dochnala naciska ABW i zaczynaja mu na konta wchodzic.

Chłopcze, pie...isz o rzeczach, o których nie masz pojęcia. "Zaczynają mu na konta wchodzić"? Na które? Na te konta LC, które zostały zablokowane 3 lata temu, od kiedy Marek D. przebywa w areszcie śledczym na ul. Smutnej w Łodzi, a teraz są jedno po drugim odblokowywane przez prokuraturę, której już się posypał w pył akt oskarżenia?
Do tego te wycieczki per "starozakonny", gadanie o przejmowaniu polskiej ziemi przez Niemców rodem z Radia Maryja...

Myslisz, ze jak Kulczyk zrobil swoj pierwszy milion?

Dostał od ojca, który ciężko go zarobił na emigracji.

Poszukaj sobie w sieci historie poznanskiego miejskiego browaru Lech, ktory za psie pieniadze trafil do Kulczyka a potem hokus pokus tenze sprzedal go za ciezki szmal w rece poludniowoafrykanskiej firmy SAB.

Bzdura. Przyjaciele mojej rodziny przygotowywali transakcje sprzedaży tego browaru (ci sami, którzy Australijczykom sprzedali Elbrewery), Kulczyk wpompował masę pieniędzy w unowocześnienie tego wcielenia technologicznego złomu przed sprzedażą.

W Zielonej Gorze wychodzi regionalna Gazeta Lubuska- dziennik byl w doskonalej kondycji finansowej, rentowny, bo nie mial konkurencji na 2 pelne i czesc 2 nastepnych wojewodztw. I co? Ludzie z zarzadu puscili go norweskiej Orkli Medii.

Ktoś ich do tego zmuszał, czy po prostu wyciągnęli gazetę na prostą, zrobili z niej rentowne przedsiębiorstwo i sprzedali temu, kto dawał więcej?

Szczescie, ze ten rzad sie za to zabiera, ale to juz za pozno, o 16 lat za pozno...

Wolałbym, żeby te "....." z Kaczyńskimi na froncie zajęli się wyjaśnieniem dziwnych losów spółki "Telegraf", jednego z trzech największych przekrętów po 1989 roku.

#129 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 24 April 2007 - 15:54

Obraza innego uzytkownika plus rozwijanie watku niezwiazanego z tematem, do tego prowokujacy do dalszego offtopa, drazliwy ton dyskusji. Kwalifakcji na ostrzezenie az nadto. Ostatnia szansa ,hwojtek.

#130 hwojtek

hwojtek
  • 1273 posts

Posted 24 April 2007 - 17:33

Proponuję Tony Montano, żebyś zwrócił uwagę i zajął się najpierw stwierdzeniami wyżej piszących iż fakt posiadania dóbr na obszarze RP wynika bezpośrednio z przynależności rasowej bądź narodowości , co jest bliskie paragrafowi - zamiast edytować z mojego posta pocieszne słowo "pajace"... Stwierdzenie "p..sz" jakkolwiek niemiłe, odnosi się do tego, że te ploty z magla nijak się mają do rzeczywistości. Być może nie oddało należycie mojego stanu ducha, za co przepraszam.

#131 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 24 April 2007 - 18:01

Proponuję Tony Montano, żebyś zwrócił uwagę i .

Najbardziej zwrocilem uwage na Twoje ostatnie wazne, najwazniejsze zdanie w powyzszym poscie. I mam nadzieje, ze inni tez. Proponuje EOT i powrot to tematu watku.

Peace.

#132 binio

binio
  • 155 posts
  • SkądJastrzębie Zdrój

Posted 24 April 2007 - 18:32

No to wracamy na tory :D w 2012 roku będzie prześlicznie i przepięknie. Będziemy mieli świetne stadiony, cudowną reprezentację i Apple Polska :) To mówię Ja Biniostradamus :razz:

#133 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 24 April 2007 - 18:35

:) :) NO, nareszcie troche pozytywnego tonu.. :)

#134 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 24 April 2007 - 21:22

Szkoda że z biletami będzie jak zwykle problem.

#135 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7238 posts
  • Skąd3city

Posted 24 April 2007 - 22:09

W 2012 będzie kompletna klapa, jak się okaże, że nikt nie ma jak do tych stadionów dojechać, bo dziwnym trafem tych wspaniałych, długich i szerokich autostrad nie uda się wybudować po wspaniałych i długich projektach.

#136 hwojtek

hwojtek
  • 1273 posts

Posted 25 April 2007 - 09:11

Ilość pracy przy wydawaniu decyzji środowiskowych i pozwoleń na budowy będzie taka, że usłyszałem wczoraj od urzędników za nie odpowiedzialnych - "zwalniamy się, kto będzie miał głowę, żeby to wszystko ogarnąć" :-)

#137 Toszak

Toszak
  • 899 posts
  • SkądŁódź

Posted 25 April 2007 - 11:49

Bądźmy dobrej myśli i troche nadziei w polaków ;)... może wyjdzie jakimś cudem :) A jak myślicie jak to właśnie z tymi biletami ?? Ile będą kosztować i czy łatwo je będzie dostać ?

#138 korniszon

korniszon
  • 1152 posts
  • Skądkanalizacja

Posted 25 April 2007 - 14:54

A jak myślicie jak to właśnie z tymi biletami ?? Ile będą kosztować i czy łatwo je będzie dostać ?

Stiadionow nie ma, a Ty juz bilety chcesz kupowac? SPrawdz ceny biletow podczas Euro w Portulagii, dodaj kilka procent i masz odpowiedz

#139 MacGyver

MacGyver
  • 1263 posts

Posted 25 April 2007 - 15:19

A jeszcze w 2012 roku będzie EURO (zamiast złotówek):)

#140 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7238 posts
  • Skąd3city

Posted 25 April 2007 - 15:41

Dolicz jeszcze o ile wzrosną podatki na ten cel. Niemalże pewne, że politycy nie pominą okazji do ściągnięcia dodatkowej kasy pod byle pretekstem.

#141 Paweł K.

Paweł K.
  • 544 posts

Posted 25 April 2007 - 15:55

Było już? Euro 2012: > Maj '07 Koniec świętowania, bierzemy się do roboty - ogłasza premier Jarosław Kaczyński i staje na czele komitetu organizacyjnego Euro 2012. Samoobrona i LPR delegują swych przedstawicieli, IPN sprawdza ich oświadczenia lustracyjne. Wniosek o włączenie opozycji zostaje odrzucony. - Nie możemy pozwolić, by układ opanował polskie mistrzostwa - tłumaczy premier. > > Grudzień '07 Chcemy w Warszawie Stadionu Narodowego pod wezwaniem Najświętszej Maryi Panny. Nie ma powodu, by przy okazji mistrzostw kontynentu o chrześcijańskich korzeniach pomijano ten aspekt - ogłasza Roman Giertych. > > Marzec '08 "Gazeta Polska" ujawnia, że 5 proc. udziałów w konsorcjum budującym stadion w Poznaniu przejął Kulczyk Holding. Sejm rozszerza kompetencje komisji śledczej ds. banków o zbadanie struktury własnościowej przedsiębiorstw zaangażowanych w Euro. Komisja drąży powiązania Kulczyka z "klanem donieckim". > > Kwiecień '08 Nie oddamy Euro liberałom - mówi Wojciech Olejniczak. SLD żąda 20-godzinnego tygodnia pracy dla robotników budujących stadiony. > > Październik '08 Radio Maryja domaga się "deUPAizacji" ukraińskich partnerów. Premier Kaczyński występuje do prezydenta Juszczenki i premiera Janukowycza o oddanie Polsce prawa do organizacji meczu finałowego Euro 2012 - tytułem rekompensaty za rzeź na Wołyniu w 1943 r. Sejm debatuje, któremu z miast należy się ten zaszczyt. "Cracovia o muerte! Kraków albo śmierć!" - rzuca Jan Rokita. > > Maj '09 Sejm większością głosów wydłuża kadencję parlamentu o trzy lata, by zachować ciągłość w organizacji Euro. > > Czerwiec '09 LPR domaga się zakazu propagandy homoseksualnej w promieniu 500 m od stadionów, a kibicom zza Odry chce zabronić eksponowania niemieckich symboli narodowych - bo godzą w uczucia patriotyczne Polaków. > > Wrzesień '09 W TVN Style rusza program Jolanty Kwaśniewskiej "Kibicuj z gracją". > > Grudzień '09 Ministerstwo Infrastruktury podsumowuje efekty realizacji programu budowy autostrad. Otwarto już kilka odcinków o łącznej długości 12 km. > > Styczeń '10 Z powodu braku postępów w organizacji UEFA odbiera Polsce prawo do współorganizowania Euro i przekazuje je Rosji. - Znów Niemcy i Rosja porozumiały się ponad polskimi głowami. To piąty rozbiór Polski! - komentuje prezydent Kaczyński. Rząd upada, nowe wybory. > > Luty '10 Paweł Śpiewak w "Rzeczpospolitej": "Euro 2012 wyczerpało swe możliwości. Czas pomyśleć o Euro 2016".

#142 Leander

Leander
  • 205 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 April 2007 - 16:32

Smutne, acz prawdziwe...

#143 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 25 April 2007 - 17:24

W sumie to powiem wam że jak tak codziennie do 2012 będzie się pojawiać na portalach internetowych jakaś wiadomość o Euro to do czasu ich rozpoczęcia chyba każdy już będzie miał ich dość ;) Póki co chyba na prawdę co dzień coś skrobią...

#144 binio

binio
  • 155 posts
  • SkądJastrzębie Zdrój

Posted 26 April 2007 - 09:29

Ludziska skąd w was tyle pesymizmu. Jak ten kraj ma się podnieść jak My sami w to nie chcemy uwierzyć. Jak juź pisałem w jakimś innym poście, niech każdy z nas robi porządek wokół siebie, a będzie coraz lepiej. Uwierzcie w SIEBIE!!! Bo jak nie Wy to nikt inny. Przestańcie się oglądać na polityków i jak śpiewa Wojciech Młynarski "Róbmy swoje". Nie stać nas na narzekanie. Wiem że nie jest cudownie, ale z roku na rok lepiej. Małymi kroczkami naprzód :grin: Żyje na tym świecie już parę latek i dla mnie się zmieniło bardzo dużo. Tak wiem, wiem, mogłoby być więcej, szybciej, lepiej... Jest tak nie inaczej. To My tworzymy ten kraj, My wybieramy polityków. Jest tak jak sami chcemy, na co pozwalamy. A teraz uśmiechy na twarz, ja się cieszę :lol: :lol: :lol: A malkontenci niech się smucą sami, a nie zatruwają życia Tym którym chce się żyć. LUDZIE WIĘCEJ WIARY!!! ;)

#145 dareks9

dareks9
  • 268 posts
  • SkądKatowice

Posted 26 April 2007 - 13:04

Właśnie przeczytałem, że UEFA nie zmieni ilości drużyn biorących udział w EURO 2012. Wygląda na to, że maleją szanse na mecze dla Chorzowa i Krakowa.

#146 Toszak

Toszak
  • 899 posts
  • SkądŁódź

Posted 26 April 2007 - 20:28

To dobrze, bo budżet by chyba zdechł jakbyśmy mieli budować 1 i rozbudować 1 stadion... ledwo co pociągniemy te co mają być... mistrzostwa miną i na stadionach i na stadionach lepszych niż Old Trafford będzie Arka Gdynia grała i 3ligowe zespoły... bez komentarza...

#147 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7238 posts
  • Skąd3city

Posted 28 April 2007 - 14:07

Wielki sukces Polski i Ukrainy

Nie jest prawdą, że UEFA jest najbardziej skorumpowaną organizacją sportową w Europie: znam co najmniej jedną lepszą pod tym względem.

Jest też czystym przypadkiem, że szanse w walce o organizację ME 2012 miały dwa najbardziej skorumpowane związki piłkarskie: włoski i polski, o ukraińskim przez grzeczność nie wspominając. Czystym przypadkiem jest też, że wprawdzie p. Michał Platini parę dni temu zapewniał, że Słowianie nie mają żadnych szans, ale kiedy z delegatami UEFA pogadał p. Grzegorz Surkis, multimiliarder - to wygraliśmy!

[...]

Dalsza część artykułu...

#148 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7238 posts
  • Skąd3city

Posted 30 April 2007 - 12:48

(...)
PS. “Dziennik” podał właśnie nieoficjalną informację, że poseł-minister Gosiewski stanąć ma na czele Komitetu Organizacyjnego Euro 2012, a już ktoś skomentował, że teraz to na pewno we Włoszczowej wybudują ogromny stadion i zorganizują rozgrywki jednej z grup mistrzostw świata.

http://www.korespond...ykul_r1&id=3157

#149 clr

clr
  • 1326 posts

Posted 30 April 2007 - 16:49

na pewno we Włoszczowej wybudują ogromny stadion i zorganizują rozgrywki jednej z grup mistrzostw świata.

mi to pasuje :D odrazu jak uslyszalem ze mamy Euro to pomyslalem o Arenie we Wloszczowie..metro tez bedziemy mieli i to 5 nitek :D ;)z Gosiewskiego mozna sie smiac, ale popatrzcie na ta postac z bliska, na jego dzialania w Swietokrzyskim zadane posel nie zrobil tyle co on za tak niewiele..na swoje biuro poselskie wydal bagatela 500zl...a inny w Pis, PO, Sld czasem po 100razy tyle. Umie działac wiec jak dla mnie to jednyna pozytywna postac w calym tym zgromadzeniu krzykaczy. Glosowalem na PO..ale to co oni teraz robia ?nic. Skonczyly sie czasy opozycji..nastal czas ludzi dzialajacych nawet w opozycji .Mam nadzieje ze slepo nie wierzycie w kazde slowo tv..bo np koszt zatrzymania oslawionego pociag we WLOSZCZOWIE to 26zl (przecietnie studencki bilet) a nie tak jak podaja media 20 000. Tak to jest w PL ze jak sie juz cos zrobi to sie narzeka..jak sie nie zrobi. tez. Moze z Euro bedzie inaczej, mialem nadzieje na wiecej informacji w tv ale temat ucichl..zadnego programu o postepach w dzialaniu, planach i terminach, no chyba ze ktos jakis zna?No i jeszcze premier na czele komietetu !! [come on]! jaja sobie chyba z Polakow robi...

#150 Leander

Leander
  • 205 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 April 2007 - 17:37

Zatrzymanie pociągu we włoszczowej kosztuje przede wszystkim czas i nerwy ludzi którzy jadą expresem warszawa-kraków... Powiedz mi ty, czy wiesz ile ludzi korzysta z tego zatrzymania się? A ile na to wyklina? To jest najlepszy przykład "taniego państwa".

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users