Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Camera connection kit a zgrywanie filmów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 MarcinHinz

MarcinHinz
  • 30 postów
  • SkądGdynia

Napisano 12 maja 2011 - 21:58

Witam, Tak wiem, można zgrywać zdjęcia z pendrive czy kart SD poprzez connection kit. Wystarczy mieć odpowiednio sformatowanego pendraka i folder DCIM na nim. A czy można tak samo zrobić z filmami w m4v ? Gdy wrzucam je do DCIM to nie działa ale gdzieś kiedyś widziałem info że w DCIM trzeba zrobić kolejny katalog i iPad2 go zobaczy (o nazwie VIDEO100 albo coś podobnego). Czy wiecie może coś o tym czy daremne próby póki co ? Pozdr., Marcin

#2 kiler129

kiler129
  • 403 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 14 maja 2011 - 22:58

Jeśli masz JB to użyj iFile ;)

#3 MarcinHinz

MarcinHinz
  • 30 postów
  • SkądGdynia

Napisano 15 maja 2011 - 07:21

iPad2 to moje pierwsze urządzenie z iOS w życiu. Nie chcę robić JB.... póki co ;) Bez tego nie sposób wrzucić plików video (m4v) via SD/pendrive ?

#4 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 15 maja 2011 - 07:40

spróbuj je sformatować do .mov,albo prościej - wrzuć je przez iTunes

#5 MarcinHinz

MarcinHinz
  • 30 postów
  • SkądGdynia

Napisano 15 maja 2011 - 08:22

Przez iTunes wchodzi - no problem. Ale karty SD mogą się przydać jako archiwum filmów, które czasami potrzebuje ze sobą nosić (np. na prezentację, gdy jeszcze nie wiem, który film będzie mi potrzebny). A iPad mój ma tylko 16 GB. Spróbuje do mov.

#6 Counterfeit

Counterfeit
  • 17 postów
  • Skądz lasu

Napisano 12 lipca 2011 - 14:47

co do USB to mnie zdziwiłeś. Przez Camera Connectio Kita bez ingerencji USB nie podłączysz, iPad powie Ci, że nie jest w stanie dostarczyć odpowiedniego zasilania do urządzenia.

#7 MarcinHinz

MarcinHinz
  • 30 postów
  • SkądGdynia

Napisano 12 lipca 2011 - 14:51

co do USB to mnie zdziwiłeś. Przez Camera Connectio Kita bez ingerencji USB nie podłączysz, iPad powie Ci, że nie jest w stanie dostarczyć odpowiedniego zasilania do urządzenia.

Ja tak nie miałem. Jeśli pendrive ze zdjęciami był przygotowane odpowiednio, wszystko działało w mgnieniu oka. Tak samo z kartą SD z aparatu.

#8 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 15:19

Majac jailbreak i iFile nie musisz zapelniac pamieci iPada, filmy mozna odtwarzac bezposrednio z karty, wystarczy stworzyc odpowiedni symlink. PS. Niektore pendrive na usb dzialaja z CCK, u mnie Kingston i maly 2GB verbatim dzialaja, 8GB verbatim nie dziala. Ograniczenie zasilania do ok. 20mA dosc powaznie ogranicza zakres urzadzen.

#9 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 lipca 2011 - 15:24

Majac jailbreak i iFile nie musisz zapelniac pamieci iPada, filmy mozna odtwarzac bezposrednio z karty, wystarczy stworzyc odpowiedni symlink.

Co oznacza stworzenie symlinku?

PS U mnie działa pendrive Corsair Voyager z CCK, tak BTW to najlepszy pendrive z jakim kiedykolwiek miałem do czynienia ;)

#10 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 15:28

iFile -> nawigacja do pliku -> Edit -> zaznaczyc -> Copy/Link (prawa ikonka na samym dole) nawigacja do celu (np. katalog Documents w VLC) -> Paste/Link (ta sama ikonka) -> create link

#11 MarcinHinz

MarcinHinz
  • 30 postów
  • SkądGdynia

Napisano 12 lipca 2011 - 16:59

Ale ja nie chcę JB-ować pada. Przynajmniej nie na razie :)

#12 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 lipca 2011 - 17:05

iFile -> nawigacja do pliku -> Edit -> zaznaczyc -> Copy/Link (prawa ikonka na samym dole)
nawigacja do celu (np. katalog Documents w VLC) -> Paste/Link (ta sama ikonka) -> create link

Dzięki! Świetna sprawa :)

#13 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 14 lipca 2011 - 02:38

Dzięki! Świetna sprawa :)

Ba nawet zajebista ja jutro jade do ispota po cck.

#14 solid_snake_

solid_snake_
  • 31 postów

Napisano 07 października 2012 - 11:51

Hej, chcialbym zgrywać filmiki z GoPro na ipada 3. Filmy są w formacie mp4 i kamerka tworzy katalog DCIM. Nie zalezy mi na ogladaniu chociaz byloby fajnie. Znalazlem taka podróbkę iPad iPad2 iPad3 Camera Connection Kit 5w1 SD USB (2671885011) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Mam iOs6 bez JB. Wiec interesuja mnie tylko programy z appstore. Ktoś ma jakies doswiadczenia?

#15 jarooo

jarooo
  • 349 postów
  • SkądTarnów

Napisano 08 października 2012 - 12:57

Jak mawiał Steve Jobs, nie kupuj gówna. Ze dwa razy próbowałem kupić akcesoria nie oryginalne i zawsze żałowałem. Kup Camera Connection Kit, choć wystarczy ci tylko sam czytnik kart SD. Mam kamerkę GoPro i zgrywam filmy wkładając samą kartę SD do czytnika. Działa wyśmienicie. Od prazu po włożeniu karty zgrywa filmiki do iPada. Również bezproblemowo otwiera te filmiki iMovie.

#16 solid_snake_

solid_snake_
  • 31 postów

Napisano 08 października 2012 - 13:04

Super, dzieki za info. Co do orginałów to sie w pełnI zgadzam. Sprawa wyglada tak ze ten co kupiłem jest 10 razy tańszy , jesli nie bedzie dzialac to wyrzuceni i kupię orginal. To jest na tyle (moim zdaniem) proste akcesorium ze kopia powinna wystarczyć. To samo zrobiłem z coverem.

Jak mawiał Steve Jobs, nie kupuj gówna. Ze dwa razy próbowałem kupić akcesoria nie oryginalne i zawsze żałowałem.
Kup Camera Connection Kit, choć wystarczy ci tylko sam czytnik kart SD. Mam kamerkę GoPro i zgrywam filmy wkładając samą kartę SD do czytnika. Działa wyśmienicie. Od prazu po włożeniu karty zgrywa filmiki do iPada.
Również bezproblemowo otwiera te filmiki iMovie.

#17 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 08 października 2012 - 13:52

Hej, chcialbym zgrywać filmiki z GoPro na ipada 3. Filmy są w formacie mp4 i kamerka tworzy katalog DCIM. Nie zalezy mi na ogladaniu chociaz byloby fajnie. Znalazlem taka podróbkę iPad iPad2 iPad3 Camera Connection Kit 5w1 SD USB (2671885011) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Mam iOs6 bez JB. Wiec interesuja mnie tylko programy z appstore. Ktoś ma jakies doswiadczenia?

Mam dokłądnie taki sam CCK i działa bez problemów już od dawna.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych