Heyah Hotspot osobisty nie działa
Napisano 12 maja 2011 - 15:31
Napisano 12 maja 2011 - 16:19
Napisano 12 maja 2011 - 16:25
Czy ten pakiet na pewno pozwala na użycie telefonu jako modemu ? W Erze ta usługa działa tylko w pakietach najdroższych (od 39zł/mies.).
Od kiedy to Era włącza modem tylko w droższych pakietach ???????
Trzeba zadzwonić do Ery i poprosić o uaktywnienie modemu w telefonie. To NIC nie kosztuje.
//T
Napisano 12 maja 2011 - 16:39
Napisano 12 maja 2011 - 17:02
Tak wiem własnie to powiedziałem podczas rozmowy z BOK ale niestety pani powiedziała ze mam juz wlaczony (dziwne) i jedynie co moze zrobic to wylaczyc i wlaczyc jeszcze raz pakiet.
Tobie nie pakiet jest potrzebny tylko WŁĄCZONY modem! Zadzwoń i powiedz, że używasza iPhone'a i że mają Ci włączyć modem.
//T
Napisano 12 maja 2011 - 18:53
---------- Wpis dodano o 19:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:33 ----------
Pani konstultant z pomoca technikow sprawdzila ze niestety w Heyah nie ma takiej usługi jak Modem internetowy i aktywacja jest niemozliwa(kombinowala dokladnie do Iphone 4) i jakbym mial karte z Ery to wszystko powinno działac jak nalezy.
Napisano 12 maja 2011 - 20:58
Wlasnie prosilem o wlaczenie modemu ! A miła pani na to ze mam juz modem wlaczony i widzi u mnie tez pakiet internet non stop i jedyne co moze zrobic by ewentualnie ta funkcja zadzialala to zresetowac pakiet ;/ Sprobuje jeszcze raz zadzwonic moze ktos inny akurat odbierze
---------- Wpis dodano o 19:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:33 ----------
Pani konstultant z pomoca technikow sprawdzila ze niestety w Heyah nie ma takiej usługi jak Modem internetowy i aktywacja jest niemozliwa(kombinowala dokladnie do Iphone 4) i jakbym mial karte z Ery to wszystko powinno działac jak nalezy.
Chyba trafiłeś na niekompetentnego konsultanta. Włączenie modemu w iPhone NIE JEST żadną usługą i nie jest to też związane z żadnymi opłatami. Nigdy wcześniej nie słyszałem, żeby Era robiła z tym jakiś problem.
Napisano 12 maja 2011 - 21:29
Od kiedy to Era włącza modem tylko w droższych pakietach ???????
Blueconnect w telefonie. Ile to kosztuje? - era.pl
Dla najtańszych pakietów "non-stop" (100MB i 300MB) nie ma opcji modemu.
cyt. ze strony: " - Możliwość wykorzystania ryczałtu tylko do Internetu w telefonie."
Napisano 12 maja 2011 - 21:30
Napisano 12 maja 2011 - 21:54
Blueconnect w telefonie. Ile to kosztuje? - era.pl
Dla najtańszych pakietów "non-stop" (100MB i 300MB) nie ma opcji modemu.
cyt. ze strony: " - Możliwość wykorzystania ryczałtu tylko do Internetu w telefonie."
OK. Powiedzmy, że masz racje... Tylko napisz mi jak to ma działać w telefonach w których modem nie jest kontrolowany przez operatora czyli we wszystkich innych niż iPhone. Czyli w telefonie dostęp do sieci będzie a jak użyje go jako modem to nie?
//T
Napisano 12 maja 2011 - 22:08
Napisano 12 maja 2011 - 22:48

Napisano 13 maja 2011 - 13:41
Pytanie, tylko jak sie to ma do Heyah? A temat przeciez dotyczy wlasnie "reki". A czytajac fora wychodzi na to, ze nie oferuja takiej opcji, co samo w sobie jest co najmniej dziwne... Najlepiej pytac u zrodla.
Własnie tez mnie to dziwi ze przeciez Era i Heyah to generalnie jednosc a Heyah nie ma takiej opcji.
Zreszta Orange i inne sieci przeciez wogole nie potrzebuja aktywacji takiej uslugi.
Na stronie pewnie jest pomyłka dzwonilem do BOK wczoraj generalnei 5 min działa mi modem mam Era Tak Tak pakiecik za 9 zl moze predkosc nie jest przednia ale działa

Napisano 13 maja 2011 - 14:24
Własnie tez mnie to dziwi ze przeciez Era i Heyah to generalnie jednosc a Heyah nie ma takiej opcji.
Zreszta Orange i inne sieci przeciez wogole nie potrzebuja aktywacji takiej uslugi.
Na stronie pewnie jest pomyłka dzwonilem do BOK wczoraj generalnei 5 min działa mi modem mam Era Tak Tak pakiecik za 9 zl moze predkosc nie jest przednia ale działa
- Problem dotyczy TYLKO operatorów którzy oficjalnie sprzedają iPhone czyli Era i Orange. Jeśli w telefonie będzie karta operatora który oficjalnie iPhone'a nie sprzedaje, modem ( i wszystkie inne ustawienia np. edycja APN ) będą z automatu dosępne w menu.
- Włączenie modemu nie jest żadną usługą tylko operacją którą operator robił na żądanie klienta. Jako, że operacje przeprowadza się na dany numer telefonu, robiłem ją wielokrotnie na różnych numerach Ery i Tak-Tak'a i nigdy nie było z tym żadnych problemów. To, że Heyah robi z tym problem jest dla mnie dziwne. Jak to wygląda w Orange'u, nie wiem. Nigdy nie miałem.
//T
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych