Witam,
Mam taki oto problem: Uruchomilem bootcamp ustawilem partycje, wszystko ok potem wlozylem plyte z win 7 wystartowalo mi windowsa lecz przy instalacji. Tam gdzie mają być te pionowe zielone "ptaszki". Wykonalo nr.1 czyli kopiowanie plikow sys. win, lecz stanelo na 98% w 2 punkcie czyli, " Rozpakowywanie plików systemu windows(98%)". Stoi tak już ok 25 minut i caly czas slysze jakby plyta sie probowala zakrecic ale nie mogla. Poprostu odglos pracy cd rom przy wkladaniu plyty.
Co zrobic, musze przyznac ze troche mnie to niepokoi...
Z góry dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam.
---------- Wpis dodano o 19:55 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:38 ----------
Macbook pro Snow Leopard early 2011.

Problem z instalacja windowsa 7 (rozpakowywanie plików)
Rozpoczęty przez
Tony
, 11 maj 2011 20:55
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 maja 2011 - 20:55
Napisano 11 maja 2011 - 21:42
Wygląda mi to na uszkodzenie płyty. Spróbuj ponownie, jeśli powtórzy się to w tym samym miejscu, to prawdopodobnie będzie to. Możliwe również, że nagrałeś system na kiepskiej jakości płytę (sam miałem problemy, gdy nagrywałem studencką wersję z MSDN). Jeśli system jest legalny - pochodzi ze sklepu bądź strony Microsoftu - to w grę wchodzi właściwie tylko wada nośnika.
Napisano 11 maja 2011 - 23:51
... Albo słynnego apple'owskiego SuperDrive'a.
Napisano 11 maja 2011 - 23:57
support na apple.com, nie pamietam w ktorym miejscu, musisz poszukac, w kazdym razie do iMacow i nowych MBP potrzeba zgrac sterownik grafiki na usb (jest cala procedura opisana) i potem podczas instalacji win7 trzeba tego usb wlozyc.
Napisano 12 maja 2011 - 09:31
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. W miedzyczasie troche poczytalem i wydaje mi sie ze problem tkwi w tym ze chcialem zainstalowac win7 z della ktorego zastąpilem macbookiem.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych