Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Gry AAA na Mac OS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 niewtajemniczony

niewtajemniczony
  • 19 postów

Napisano 10 maja 2011 - 18:54

Witam! Proponuję, aby w tym temacie stworzyć listę gier AAA (wysokobudżetowych) dostępnych na Mac OS, bez BootCamp z Windą. Poszukałem trochę w necie, także na torrentach. Oto co udało mi się znaleźć- Borderlands, StarCraft 2, Assassin's Creed 2, w przyszłości także Brotherhood, Far Cry 2(?), Bioshock (?), Football Manager 2011 (?), GTA III- San Andreas (?), Age of Empires II/ III (?), Call of Duty 4, gry Steam'owe (typu Portal, HL2), World of Warcraft z dodatkami, Sims 2 z dodatkami, Sims 3 z dodatkami. Gry oznaczone (?) wymagają potwierdzenia, gdyż obawiam się, że są to jakieś modyfikowane wersje Windowsowe. Jak ktoś testował jakąś grę może dodatkowo pochwalić się jak to działa na Mac OS. Niedługo uczynię tak z pakietem gier Steam'owych. :)

#2 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 10 maja 2011 - 19:34

Gry oznaczone (?) wymagają potwierdzenia, gdyż obawiam się, że są to jakieś modyfikowane wersje Windowsowe.

Bioshock to wersja natywna: http://myapple.pl/gr...d-mac-os-x.html.

Najbardziej irytuje mnie fakt, że kupiłem ją zaraz po wydaniu, na płytce DVD. Aby uruchomić grę, trzeba włożyć oryginalną płytę do napędu. A teraz Bioshock dostępny jest w App Store, w wersji nie wymagającej takich absurdów jak „wkładanie płytki”. Ech.

#3 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 10 maja 2011 - 20:02

Mam pytanie, czy te gry(Assassin's Creed II i byc moze pozniej Brotherhood) sa sprzedawane na MacOX i Win7 osobno czy tez moze na jednej plycie? I jesli sa osobne, to czy wersje na MacOX sa dostepne w Polsce w jakis inny sposob niz poprzez App Store? Odnosnie tematu: szykuje sie wysyp gier komputerowych z gatunku AAA na platforme Mac ;). P.S. W Mass Effect 3 zagramy dopiero w przyszlym roku.

#4 Harrunio

Harrunio
  • 325 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 maja 2011 - 19:42

Civilization V, Heroes of Might and Magic IV i V; Command and Conquer 3, Black and White 2

#5 niewtajemniczony

niewtajemniczony
  • 19 postów

Napisano 11 maja 2011 - 22:00

Dla Heroes V musze szukac wersji dedykowanej na Mac Os? Czy kupujac wersje Pc dostaje hybryde jak ma to miejsce np. z Sims 3?

#6 p7h

p7h
  • 50 postów

Napisano 11 maja 2011 - 22:07

Ja ze zdziwieniem zauważyłem, że po zainstalowaniu Civilization V pod STEAM na PC, a następnie zalogowaniu się na STEAM na Macu, mogłem pobrać i grać w Civilization V na Macu. Swoją drogą, na Macu Mini działała tragicznie.

#7 a11

a11
  • 511 postów

Napisano 12 maja 2011 - 15:52

CoD4 to Cider , niestety.

#8 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 12 maja 2011 - 17:28

Dla Heroes V musze szukac wersji dedykowanej na Mac Os? Czy kupujac wersje Pc dostaje hybryde jak ma to miejsce np. z Sims 3?

HoMM5 ma swoja wersje pod Mac'a. Ale zdaje sie, ze to rowniez jest Cider a nie native :) Mimo wszystko gra sie przyjemnie.

#9 azyrus

azyrus
  • 8 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 13 maja 2011 - 19:58

Jak się nie mylę to wyszło GTA Trilogy, paczka zwiera GTA 3, GTA VICE CITY i GTA SAN ANDREAS. Grałem jeszcze u siebie na macu w Age of Empires II oraz III i mogę potwierdzić że gry chodziły bardzo dobrze.

#10 Mixersky

Mixersky
  • 424 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 maja 2011 - 20:17

a coś bardziej świeżego? umówmy się age of empires to przeszło 6-letnia gra. Jak wygląda ten COD ze zdjęć z oficjalnej strony apple'a i NFS, na np 13' MBP?

#11 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 13 maja 2011 - 21:08

Z 2011 roku?
YouTube - Call of Duty 4: 13 Inch MacBook Pro Gaming (Early 2011)

Co do GTA to jest to wersja NATYWNA czy Cider Port?

#12 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 14 maja 2011 - 06:11

Nie ma natywnego GTA. Zadna czesc nie byla natywna. Co zlego w tym, ze AoE2 ma swoje lata? ;)

#13 Mixersky

Mixersky
  • 424 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 maja 2011 - 17:53

Nic nie mówię że to źle.
Po prostu szukam informacji jak otwiera się na świat obecna platforma OSX jeżeli dyskusja dotyczy gier.
Chwalą się ponad wszystko grafiką a chciałbym znać parę natywnych gier które tak 'pięknie" pracują na tych maszynkach.
@Above znalazłem obok jeszcze Twojego, tam jest jakis ogólny bodajże 11 min 'max 2011 games" czy coś podobnego
A z "plotek" dorzucam to
Civilization V - MacRumors Forums
War Games - MacRumors Forums
, co już mi poprawia humor i ostrzy apetyt na MBP.
Interesuje mnie 13" natomiast szkoda że brak konkretnych zmian od poprzedniej wersji;/

#14 Mixersky

Mixersky
  • 424 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 maja 2011 - 22:42

Dorzucam ;)
Assassin's Creed Brotherhood Deluxe Edition for Mac | Macgamestore.com

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych