Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zdalne Nagrywanie w UPC

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Marcin_UPC

Marcin_UPC
  • 1 posts

Posted 10 May 2011 - 15:11

Od dziś UPC Polska oferuje nową, bezpłatną i unikalną na rynku usługę - Zdalne Nagrywanie w Telewizji Cyfrowej UPC. Pozwala ona na zaplanowanie nagrywania ulubionych programów z dowolnego miejsca za pomocą iPhona, iPada, telefonów komórkowych i strony WWW. Dzięki temu abonenci UPC posiadający dekoder z nagrywarką, nawet będąc poza domem – na wakacjach, w pracy, czy na spacerze – będą mieć kontrolę nad telewizyjną ramówką. Zdalne nagrywanie oznacza, że klienci UPC nie muszą opuszczać ulubionych programów telewizyjnych. Po prostu korzystają ze swojego telefonu, komputera lub iPada i iPhona, aby zaprogramować cyfrową nagrywarkę dekodera.

Na dysk twardy dekodera nagrać można filmy, seriale i programy z bogatej oferty blisko 150 kanałów telewizyjnych, dostępnych w Telewizji Cyfrowej UPC. Dzięki nowej usłudze wszyscy użytkownicy Telewizji Cyfrowej UPC mogą również ustawić zdalnie na swoim dekoderze UPC Mediabox przypomnienie o interesującym programie.

Posiadacze iPhona i iPada mogą ściągnąć darmową aplikację z App Store ([url=http://itunes.com/apps/ZdalneNagrywanieUPC]Connecting to the iTunes Store.[/url]), uzyskując w ten sposób dostęp do bieżącego programu telewizyjnego i funkcji planowania nagrań oraz przypomnień. Dodatkowo aplikacja daje możliwość zapoznania się z najciekawszymi propozycjami filmów i programów z danego dnia w sekcji UPC Poleca, jak również prezentuje najciekawsze zwiastuny filmów z oferty UPC NA ŻĄDANIE. Aby planować nagrania i przypomnienia poprzez stronę internetową, należy wejść na stronę: nagrywanie.upc.pl, a następnie zalogować się do Internetowego Przewodnika TV. Zaplanowanie nagrania możliwe jest także poprzez przeglądarkę internetową na każdym telefonie komórkowym pod adresem m.nagrywanie.upc.pl, niezależnie od marki i systemu operacyjnego. Każdy użytkownik nowej usługi może aktywować opcję wysyłania wiadomości e-mail na podany przy rejestracji adres internetowy, potwierdzającą zaplanowanie nagrania danego programu oraz wiadomość o jego statusie.

Więcej informacji na temat usługi Zdalne Nagrywanie Telewizji Cyfrowej UPC: [url=http://www.upc.pl/telewizja/poznaj-telewizje-cyfrowa/zdalne-nagrywanie/]Zdalne nagrywanie | Telewizja UPC[/url]

#2 duchian

duchian
  • 1224 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 May 2011 - 16:20

świetna wiadomość! :) na coś takiego czekałem i myślałem, że to nie możliwe, a jednak.. EDIT: przetestowane i działa generalnie ok. Nie wywala się do sb, wygląd i funkcjonalność też jest ok, tylko nie nagrywa programów, które już trwają mimo informacji potwierdzającej i całość chodzi trochę wolno (wszystkie dane ładuje dynamicznie i to chyba dlatego). Z 10 min wyprzedzeniem ładnie nagrała mi program na nat geo wild hd :) generalnie jestem pod wrażeniem. Ta aplikacja tylko upewnia mnie, że upc trzyma światowy poziom zostawiając w tyle inne kablówki. Oby tylko poprawili lagowanie programów HD po pauzie i reset pozycji na osi czasu (też po pauzie :P )

#3 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 January 2012 - 10:31

Aplikacja ok, szkoda tylko ze UPC ograniczylo sie tylko do Polskiej lokalizacji sklepu. A co z tymi co maja kupionych dużo aplikacji z amerykanskiego, musialem kombinowac zeby z niej korzystac :(

#4 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 10 January 2012 - 02:20

Pomijając fakt że obecnie pingi wynoszą u mnie koło 200ms, i moja telewizja analogowa w domu przestała działać, to program działa świetnie. Brakuje mi tylko dość istotnej opcji pozwalającej wybrać czy ma nagrywać odcinek czy całą serie. Może to błąd u mnie ?

#5 duchian

duchian
  • 1224 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 January 2012 - 07:43

nie, to nie bug u Ciebie. to niestety brak tej funkcji (anulować nagrywanie chyba też nie można)

#6 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 10 January 2012 - 09:30

Mam UPC od kag wprowadzili telewizje cyfrowa i powiem ze rewelacja to nie jest. Znajomi twierdza ze UPC lepiej odbiera od telewizji N w HD to nie wiem gdzie maja oczy bo mam obie platformy podpiete i nie ma co porownywac. Nie mowaic juz o samym dekoderze. Funkcja ktora kolega wyzej opisuje w N juz jest od dawna. Ale piszemy o UPC to piszmy. Dekoder to koszmar jakis wspolpraca z telewizorem Sharpa Aquos tragedia co kilka miesiecy zanika dzwiek i trzeba telewizor odlanczac od pradu bo jest konfilkt polaczenia pomiedzy telewizorem a dekoderem :) 4 FUN... Dekoder sie wiesza co jakis czas. Samo dzialanie opcji Guide czyli programu telwizyjnego to otwiera sie to okno pol dnia zamrazajac obraz kanalu ktory lecial aktualnie. Widac jak wszystko jest napisane profesionalnie tak samo ta opcja nagrywania przez www itd itp. Nic nie robia kasa zbijaja a softu jak nie udoskonalali tak nie udoskonalaja... Jedyne co dobre od upc to lacze internetowe

#7 gono

gono
  • 6 posts

Posted 21 June 2013 - 11:52

Super sprawa ta aplikacja. Śmiga bez zarzutu, przyjazna użytkownikowi i teraz jak się ciepło zrobiło i człowiek w domu nie przesiaduje, to ułatwia życie ta opcja nagrywania ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users