Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Napisy w filmie

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 szoszi12

szoszi12
  • 11 posts
  • SkądWPR

Posted 16 April 2007 - 19:52

Mam problem z napisami bo nie moge oglądać filmów z napisami. Proszę o jakiś program abym mógł włączeć film z napisami. Mam VLC , jakiś DIVIX (taki program) i X Player.

#2 Przemek

Przemek
  • 622 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 April 2007 - 19:55

Chyba Mplaayera?
W każdym razie poszukaj tu: http://tinyurl.com/34u37t
Co do napisów polecam PYM Playera, wczytuje napisy automatycznie. Wystarczy jak zaznaczysz odpowiednie opcje.

#3 DanielF

DanielF
  • 5766 posts
  • SkądSiedlce

Posted 16 April 2007 - 19:56

PYM Player ten jest najlepszy

#4 gizmo3800

gizmo3800
  • 1906 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 April 2007 - 21:47

kolego Mplayer ale poszukaj na forum takich watkow jak ten jest tu nadmiar

#5 Mikołaj

Mikołaj
  • 124 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 April 2007 - 12:27

Ja też doradzam PYM Player - tylko włącz w opcjach CoreVideo - bo inaczej potrafi się zacinać. (Dodam że domyślnie nie jest włączone). A poza tym świetnie spełnia swoje zadanie. Polecam

#6 jbwm

jbwm
  • 1878 posts
  • SkądB-stok/Polska

Posted 17 April 2007 - 16:32

Jak dla mnie najlepszy jest vlc i tylko go używam.

#7 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 17 April 2007 - 16:55

Jak dla mnie najlepszy jest vlc i tylko go używam.

VLC potrafi nakladac napisy jedne na drugie - imo od momentu kiedy mPlayer wprowadzil GUI to zdecydowanie on prowadzi, PYM owszem daje GUI do niektorych elementow mplayera ktorych standardowy ui nie uwzglednia ale ja uzywalem mPlayera juz za czasow kiedy o gui autorzy nawet nie mysleli wiec przyzwyczailem sie ;)

PS. Po jakiego czorta PYM wymaga X11?

#8 analogbrother

analogbrother
  • 1 posts

Posted 18 May 2007 - 15:41

Witam Ostatnio przy próbie odpalenia napisów w vlc spotkałem się z takim komunikatem : " subtitle: failed to recognize subtitle type main: no suitable demux module... Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał podobny problem? i zna sposób na jego rozwiązanie?

#9 piotrkubera

piotrkubera
  • 18 posts
  • SkądRumia

Posted 20 May 2007 - 19:07

Witam !początkowo używałem vlc i Poczytaj mi mamo ale tam jest trochę problemów z ustawianiem textu .Dziś znalazłem program o prostej obsłudze który sam pobiera napisy z pliku znajdziesz go tu [url]http://www.apple.com/downloads/macosx/video/movietime.html[/url] -polecam

---- Dodano 20-05-2007 o godzinie 20:15 ----
Co do ustawień w vlc to trzeba odpowiednio ustawić film i napisy prez Open File lub w Preferencjach.
Przyznam że jest trochę zabawy i do każdego filmu trzeba to ustawiac. Poleca MOVIE TIME to o wiele prostrze . Tam ustawiasz tylko w preferencjach encoding i jest ok -powodzenia

#10 danki

danki
  • 133 posts
  • SkądWien/Bialystok

Posted 26 May 2007 - 07:08

Mysle ze Mplayer bedzie wystarczajacy sa nawet polskie znaki http://www.softonic....che/mplayer/724 . Pozdrawiam

#11 piotrkubera

piotrkubera
  • 18 posts
  • SkądRumia

Posted 25 June 2007 - 22:00

Jednak po jakimś czasie oglądania filmów stwierdzam że ,najłatwiejszy do obsługi jest nowy PYMplayer , on też ma polskie znaki. Jedynie trzeba mieć takie same; nazwę filmu oraz nazwę napisów do tego filmu- punkt dla DanielF.

---- Dodano 25-06-2007 o godzinie 23:05 ----
A drugi punkt dla Przemka racja apropo napisów

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users