Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z karta sim

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 baniaiphone

baniaiphone
  • 25 postów

Napisano 07 maja 2011 - 20:35

Witam mam problem kupiłem iphone 4 i koleś od kogo kupiłem iphona mówił ze ma simlocka na siec o2 uk , jak przejechałem do uk wkładam kartę do telefonu i pokazuje mi brak karty , jak wchodzę do ustawień siec , pokazuje mi (nie możne wczytać listy operatorów) co jest grane ?? lub jak sprawdzić czy na pewno telefon pochodzi z o2 uk , doradźcie coś ?? . pozdrawiam

#2 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 07 maja 2011 - 20:43

Simlock.pl - iPhone - Sprawdzenie sieci

Płatne, ale jakieś niewielkie pieniądze.

#3 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 08 maja 2011 - 01:06

Bardzo prawdopodobne, że ów telefon zablokowany jest w UK.

#4 24szczecin

24szczecin
  • 309 postów

Napisano 08 maja 2011 - 10:42

Albo z innego sieci albo jest zablokowany..

#5 baniaiphone

baniaiphone
  • 25 postów

Napisano 11 maja 2011 - 07:22

iPhone 4 16GB Blackxxxxxxxxxxxx Serial number: xxxxxxxxxxxxxxx Limited Warranty: 2011-12-19 Sold to country: United Kingdom Carrier: Not activated dostałem cos takiego co to znaczy

#6 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 11 maja 2011 - 07:33

A inne karty, innego operatora czyta? W PL działał?

#7 baniaiphone

baniaiphone
  • 25 postów

Napisano 11 maja 2011 - 08:27

W Polsce nie próbowałem , jak przyjechałem do angli to próbowałem na 2-wóch kartach z 3uk i o2uk na zdanej nie było zasięgu . Podłączyłem do iTunesa i wyskoczyło mi czy chce się zarejestrować czy zrobić to teraz czy nie lub później dałem później ,jaki problem możne być ? rejestrował to dałem nie teraz kiedy indziej , w czym problem jest ?

#8 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 11 maja 2011 - 09:16

@baniaiphone czy nie sprawiłoby to problemu aby pisać po polsku? iPhone musi zostać aktywowany przez iTunes - nie ma innej opcji. Trudno zrozumieć z owego bełkotu, czy robiłeś aktywację, czy nie. W każdym razie - wygląda według mnie to na jedną z dwóch możliwości: - Nie potrafisz wykonać podstawowych czynności z iPhone'm - Telefon został zablokowany w UK - bez względu co zrobisz, jaką kartę włożysz - telefon jest nie do użycia na terenie UK, ponieważ został zgłoszony do ubezpieczyciela jako zgubiony / skradziony a właściciel odzyskał nowy egzemplarz.

#9 baniaiphone

baniaiphone
  • 25 postów

Napisano 11 maja 2011 - 10:46

Ale to nie było o aktywacje tylko o zarejestrowanie się. To co mam wybrać, nie rejestruj się czy zarejestrować się i mam podać swoje dane? A tego to nawet ja nie rozumiem, za krótki jestem -> jak tel jest zablokowany nie będę miał problemów mam umowę kupna

Czy jest na sali tłumacz?

#10 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 11 maja 2011 - 11:04

A teraz proszę ładnie oczyścić poprzednią wypowiedź, żeby była zrozumiała dla przeciętnego Polaka. Polskie znaki, przecinki, kropki itp. Jeśli tego nie zrobisz, temat trafi do kosza bo ja i inni użytkownicy, nie będziemy sobie łamać oczu na czymś tak pokracznym. Chcesz, żeby pomagać, to Ty pomagaj pisząc jasno i czytelnie.

#11 baniaiphone

baniaiphone
  • 25 postów

Napisano 11 maja 2011 - 12:21

Poprawie jak wrócę do domu , problem ze z iPhona pisałem i to szybko .

#12 baniaiphone

baniaiphone
  • 25 postów

Napisano 11 maja 2011 - 18:18

mam nadzieje ze teraz trochę lepiej

#13 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 11 maja 2011 - 19:43

"Trochę" to bardzo na wyrost powiedziane. Coś tam jeszcze poprawiłem, ale jak dalej będziesz pisał jak "pod wpływem" to temat wyląduje w koszu.

#14 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 12 maja 2011 - 00:57

Ale to nie było o aktywacje tylko o zarejestrowanie się. To co mam wybrać, nie rejestruj się czy zarejestrować się i mam podać swoje dane? A tego to nawet ja nie rozumiem, za krótki jestem -> jak tel jest zablokowany nie będę miał problemów mam umowę kupna

Czy jest na sali tłumacz?

Może warto zacząć od zauważenia różnicy pomiędzy rejestracją a aktywacją. Rejestracja - to jak sama nazwa wskazuje jest to proces, który łączy dane użytkownika z konkretnym urządzeniem.
Aktywacja z kolei, to proces polegający na włożeniu odpowiedniej karty SIM do telefonu, włączeniu go i podłączeniu do iTunes.

Szkoda, że nie używasz znaków interpunkcyjnych - więc tak naprawdę nie wiem, czy pytasz czy stwierdzasz odnośnie problemów z zablokowanym telefonem.
Dlaczego telefony są blokowane? Ponieważ zgłaszane są do operatora / ubezpieczyciela jako zgubione i skradzione. Taki telefon będzie bezużyteczny na terenie UK. Masz umowę kupna? Wybacz, że to powiem - ale patrząc na Twoje posty obawiam się, że umowa napisana w podobnym stylu mogłaby mieć niewielką wartość - obym się mylił.

Czy oby na pewno masz MICRO SIM CARD? Jeżeli tak - to dobrze, jeżeli nie - to potrzebujesz takowej. Może wycinałeś kartę SIM i nie zrobiłeś tego poprawnie?

Z bełkotu tego domyślam się, zgaduję, że iPhone być może został aktywowany. Jednak nie rozumiem kiedy, z jaką kartą SIM.

Może warto też sprawdzić czy telefon jest na gwarancji:
https://selfsolve.ap...rantyDynamic.do

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych